גלה את 5 המאכלים הטורקים המסורתיים שצריך לנסות

מאכלים טורקים מסורתיים

אין דבר יותר מרגש מאשר להריח ריחות חדשים ולהרגיש טעמים שלא פגשנו בעבר. מערכת הקולינריה הטורקית היא ממש חגיגה של טעמים, צבעים, ארומות וצורות. החן של המאכלים והמסורת המוזיקלית שלהם יוצרת חוויה בלתי נשכחת לכל טועם. בואו נצא למסע מענג בעולם המופלא של מנות טורקיות מסורתיות, שיגרמו לכם להרגיש שאתם על שפת בריכת טורקיה, כשברקע נשמעת מוזיקה מקומית חמה. אספנו כאן את המתכונים הכי טעימים שיש, שמלאים בטעמים מפתיעים ובחומרי גלם מאיכות גבוהה!

זמן הכנת המתכון, רמת קושי, וכמה מנות

  • זמן הכנה: 60 דקות
  • רמת קושי: בינונית
  • מנות: 4-6

הרכיבים הדרושים

תשמחו לדעת שההכנה של המאכלים האלה לא דורשת השקעה גדולה מדי, וכמובן אפשרויות לשדרוגים וחלופות ייחודיות מופיעות כאן לכל אורך הדרך. זה הזמן להצטייד בחומרים שיביאו את טעם טורקיה אליכם הביתה. אז מה בעצם צריך להכין?

  • 500 גרם בשר טחון (עוף או בקר)
  • 2 בצלים קצוצים דק
  • 2 שיני שום קצוצות
  • 1 פלפל ירוק חריף קצוץ (כמה שבא לכם, אתם יודעים)
  • 2 כפות פטרוזיליה קצוצה
  • 1 כוס אורז (או קינואה לגרסה בריאה יותר)
  • 2 כוסות מים
  • 2 כפות שמן זית
  • מלח ועם תוספת של פלפל ש чор по вкусу
  • תבלינים: כמון, קינמון, פפריקה ומעט כורכום

שלבי ההכנה

ועכשיו כאשר כל החומרים מוכנים ומחכים שנתחיל, זה הזמן לעבור לשלב ההכנה. פשוט ונעים, כמו לנגן על כלי נגינה מוכר. מפה והלאה, הדברים מתחילים לזרום!

  1. מחממים את שמן הזית בסיר על חום בינוני.
  2. מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים עד שהוא שקוף ומתמלא בניחוחות.
  3. מוסיפים את השום והשום הקצוץ ומערבבים היטב.
  4. מוסיפים את הבשר הטרי ומערבבים עד שהוא מתהפך לצבע חום אחיד.
  5. יבש את כל התבלינים ושם אותם לסיר – מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם.
  6. מוסיפים את הפלפל הירוק והפטרוזיליה ומערבבים.
  7. שמים את האורז (או הקינואה) ומערבבים היטב.
  8. מוסיפים 2 כוסות מים, מכסים ומביאים לרתיחה.
  9. ברגע שהמים רותחים, מכניסים את הסיר לאש נמוכה ומבשלים כ-20 דקות.
  10. כשהאורז סופג את הנוזלים, מכבים את האש ומשאירים מכוסה לעוד 10 דקות.

תוספות ושדרוגים

אם אתם רוצים לשדרג את המנה שלכם, השמיים הם הגבול. אפשר להוסיף ירקות קלויים כמו קישוא או חציל למנה שלכם. אפשר גם לגוון עם תוספות כמו אגוזי מלך קצוצים או פרוסות לימון להגיש לצד המנה. ואם אתם באמת מאוהבים באוכל בריא, אפשר להחליף את האורז בקינואה עם תוספת של ירקות מאודים. רק נעים ונעים!

שאלות ותשובות

מה עושים אם יש לי אורז שלא מבשלים?
בתור התחלה, כדאי לשטוף את האורז במים קרים לפני ההכנה, זה עוזר להיפטר מהעמילן שגורם לאורז להיות דביק.

איך משדרגים את המנה באופן טבעוני?
אפשר לקבוע בטוח את הבשר עם חלבון צמחי כמו טופו טחון או השריה עם בשר עדשים. טעמים משגעים!

האם אפשר להקפיא את המנה?
בהחלט, אפשר לשים במיכלים ושם להקפיא. מומלץ לאחסן באן אטום כדי שהאוכל לא יקבל ריחות מאידאליים.

מה עוד אפשר להגיש לצד המנה?
סלט יווני מרענן או טחינה עם שום!

האם המנה מתאימה לילדים?
בהחלט! אתם יכולים לשים עוד ירקות שאוהבים. באמת חוויה משפחתית!

אם יש לי קרובי משפחה ששומרים על דיאטה, מה לעשות?
הם יאהבו את גרסת הקינואה ויכולים להרגיש שהם אוכלים דוגמית מולדת אך בריאה!

מה עושים אם לא אוהבים תבלינים?
אפשר להפחית את כמות התבלינים, אך רוצים שהמנה תישאר מעניינת מבחינת טעם.

באיזה בגדים כדאי לבוא להכנה?
כל מה שאתם רוצים (חוץ מבגדים חמים) כי אל תשכחו שיהיה חם ומלא באהבה!

האם יש כאן השלכות מזון בריאותיות?
בהחלט, המנה עשירה בחלבונים ובירקות בריאים – מושלם להרגשה טובה.

איך כדאי לאחסן את המנה שנותרה?
במקרר, תפוסה יומיים או שלושה – בהנחה שזה לא נעלם קודם.

ועכשיו, לאחר שמתבצע חווית ריח, טעם ומקוריות, חשוב מאוד לשתף עם כולם את המתכון המהמם הזה! אל תשכחו להפיץ את הטעמים המשגעים של טורקיה בכל הרשתות החברתיות!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *