גלו כמה קלוריות יש בציפס ואיך לשמור על הבריאות

"`html

קלוריות בצ'יפס: המדריך המלא לחובבי הפירה הנמס הזה

באיזה עולם כדאי לנו לחיות, אם לא בעולם שבו ניתן להנות מכל ביס בצ'יפס? אינספור אנשים ברחבי העולם, באורח חיים משוגע, מנהלים דיונים עמוקים על היתרונות והחסרונות של הצ'יפס, ולאחרונה אנחנו מבינים באמת את הסוד: צ'יפס הוא לא רק תוספת – הוא התחושה החיובית, הוא הנוסטלגיה והקסם!

זמן הכנת המתכון

  • סה"כ זמן הכנה: 30 דקות
  • רמת קושי: קל
  • מספר מנות: 4-6 מנות

המרכיבים הדרושים

כשהתמזל מזלכם ויצא לכם להיתקל בצ'יפס הנהדר, אתם מיד שמים לב להנאה שהרגע הזה מעניק. אבל מה שכולנו יודעים זה שלא משנה איזו מנה תהיה, חשוב לדעת מה יש בתוכה. הנה המידע המלא על המרכיבים שמאפיינים את הצ'יפס הקלאסי שלנו.

  • 3-4 תפו״א בינוניים (כ-400-500 גרם)
  • שמן חמניות / שמן זית (כ-500 מ"ל)
  • מלח (לפי הטעם)
  • תיבלין נוסף כמו פפריקה או שום גרוס (אופציונלי)

עלי לפטפט על הצ'יפס – הוא זוכה לאינספור וריאציות! תפריט הצ'יפס המקורי שמאחוריו עומדות מסורות רבות הוא עדיין האגדי. הצ'יפס המקורי מצריך תפו"א, כי מה לא משנה אם נגלה שעודף קלוריות מצריך להנות ממה שיש בפנים?

שלבי ההכנה

היום נלמד איך להכין צ'יפס מדהים, קסום ומעלף, שבוודאי יענה על כל הציפיות ויעניק לכם את טעם הבית. כאן אין צורך להיות שף מנתח, רק תבחרו ואנחנו התכנסנו כאן לצרוח "כמה משגע!"

  1. שוטפים את תפו"א היטב ומקלפים אותם.
  2. חוצים את תפו"א לפרוסות לא עבות במיוחד (כ-1 ס"מ).
  3. חותכים את הפרוסות לשבבים נכונים.
  4. משרים את השבבים במים קרים למשך כ-30 דקות, כדי להוציא את העמילנים.
  5. מסננים את השבבים ומייבשים אותם היטב.
  6. מחממים את השמן בסיר עמוק או טיגון עמוק לטמפ’ של כ-180 מעלות צלזיוס.
  7. מטגנים את השבבים במשך כ-4-5 דקות עד שהם פצפצים ומזהיבים.
  8. מוציאים את הצ'יפס ובעזרת מסננת מסננים את השמן.
  9. מפזרים מלח ותבלינים לפי הטעם ומערבבים היטב.

המשא ומתן עם התיבול מדהים כאן, אבל בשביל לגרום לחיות לתמוך, חיוני להבין שיש גם אפשרויות אחרות. לכל מי שמעוניין, יש כאן גרסה טבעונית לחלוטין!

תוספות ושדרוגים

אם אתם מחפשים לחדש ולהביא את עצמכם לידי ביטוי במטבח, אני ממליץ לכם להוסיף כמה תוספות שיגבירו את החוויה.

מוזמנים לשדרג את הצ'יפס שלכם על ידי:

  • בסיס שחתכו זנב למערכת פריזאית – פרוסות בטטה
  • שימוש בשמנים שונים לתיבול כמו שמן קנולה או שמן קוקוס
  • מוסיפים גבינת פרמזן מעל הצ'יפס לאחר הטיגון
  • מלח עם חספוס או מלח שום
  • תיבול אורגני מועדף על אוהבי הריאות!

שאלות ותשובות

מהי כמות הקלוריות בצ'יפס?
צ'יפס ממוצע מכיל בין 200-300 קלוריות ל-100 גרם. ככל שהצ'יפס מטוגן יותר, כך כמות הקלוריות גבוהה יותר.

האם ניתן להכין צ'יפס בתנור?
בהחלט! אפשר להכין צ'יפס בתנור עם מעט שמן, ולטפח את נגזרות הבריאות שלכם וכך להקטין את קלוריות.

מה אפשר לשים על צ'יפס במקום מלח?
אפשר להשתמש בתיבול בצורות שונות כמו שום גרוס, פפריקה, או אף תבלינים בריאים כמו כמון.

האם יש צ'יפס בריא?
כן! צ'יפס בטטה, צ'יפס תפו"א המוקשח, עלי תרד ועוד – כל אלו מספקים אפשרויות בריאותיות.

כמה קלוריות יש בצ'יפס ברוטב?
מומלץ לבדוק את המידע על כל רוטב, כי יכול להיכנס בקלות 100-200 קלוריות נוספות על סמך המרכיבים.

האם כדאי לטגן עם שמן זית?
החלופה לשלל שמנים – שמן זית אמנם משדרג את הטעם, אבל תבחנו את הטמפרטורה של השמן כדי לשמור על מצב הבריאות.

איך שומרים על הצ'יפס פריך לאחר הטיגון?
מקלפים מהם על מגבת סופגת לאחר הטיגון, משאירים אוויר בסלסילה ומניחים באזור אוורירי בלי כסות.

מה עושים עם שאריות צ'יפס?
שאריות צ'יפס אפשר לחמם במחבת, ככה הם יחזרו להיות פריכים!

האם יש ממתקים אחרים בצד צ'יפס?
יופי של שאלה, שוקולד נחמד מאד מסביב לצ'יפס, ומי שעושה זאת לא יתחרה בפורמט הטעים!

מה טווח הקלוריות בצ'יפס דל פחמימות?
יש דל פחמימות באיכות גבוהה מאוד, כמו צ'יפס מבטטה תפוחה, קלוריות שנוער עם שורש רמות נמוכות.

לסיום, אנחנו כאן בשביל חיוכים טובים – אל תהססו לשתף את המתכון המושלם הזה ברשתות החברתיות ולהתראות!

"`

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *