גלידת נוטלה ביתית שתעשה לכם רומנטיקה בקיץ

"`html

גלידת נוטלה משגעת וממכרת

לעיתים, כשנשב בסלון עם כוס קפה, פתאום יגיע המשאלה הגדולה – איזה מתוק כדאי לטעום? מה אם אומר לכם שישנו מתכון שיכול לשדרג את רגעי הפנאי שלכם בעשר מידות? גלידת נוטלה משגעת וממכרת, שמספקת עשירנות ונחמה בכל כף. תציצו למקרר, ומצאו את עצמכם במפגש בלתי צפוי עם טעמים אגדי וזה לא חלום! כל מה שאתם צריכים זה כמה מרכיבים פשוטים, ואתם שם – בדרך למנה המושלמת שתשיב את הגעגועים למתוק.

זמן הכנת המתכון, רמת קושי ולכמה מנות מתאימה

  • זמן הכנה: 15 דקות
  • זמן קירור: 4 שעות
  • רמת קושי: קל מאוד
  • מגיע ל: 6-8 מנות

הרכיבים הדרושים

בהכנת גלידת נוטלה, אנחנו נשתמש בכמה מרכיבים בסיסיים שכולם אוהבים. כל אחד מהם תורם ליצירת הטעמים האגדים של הגלידה. אז קחו את הדפים ותכתבו את מה שאתם צריכים:

  • 2 כוסות שמנת מתוקה (כבר מתחילים המלאכים לשיר)
  • 1 כוס חלב (תבחרו בסוג האהוב עליכם)
  • 3/4 כוס נוטלה (המותג של נוטלה, האגדי)
  • 1/2 כוס סוכר (או יותר, אם אתם מתוקים כפליים)
  • 2 כפיות תמצית וניל (כדי לתת ניחוח מטריף)
  • קורט מלח (הסוד לטעום את המתוק)

אופציה נוספת היא להוסיף גם שברי אגוזי לוז או פצפוצי שוקולד שיכולים לשדרג את הגלידה!

שלבי ההכנה

כאן אתם נכנסים לפעולה! השלב הבא הוא פשוט ומרשים. אחרי שראיתם את המרכיבים התרשמתם, רגע לפני שתכינו את הגלידה, חשוב לומר שההכנה היא קלה ואפילו מהירה. לכם נשאר רק לעקוב אחרי השלבים הבאים:

  1. בקערה גדולה, מערבבים היטב את השמנת המתוקה, החלב, הסוכר, תמצית הוניל והמלח, עד שהתערובת אחידה.
  2. מוסיפים את הנוטלה לתערובת ומערבבים היטב לקבלת תערובת חלקה.
  3. מעבירים את התערובת לכלי אחסון מתאים או לתבנית קפיצית.
  4. מוסיפים את האגוזים או השוקולד, אם בחרתם זאת.
  5. מכסים את הכלי בניילון נצמד ושמים במקפיא.
  6. ממתינים 4 שעות לפחות, או עד שהגלידה מתקשה.
  7. כשהגלידה מוכנה, ניתן לקצוץ ולהגיש!

תוספות ושדרוגים אפשריים

כצרכני גלידה, אנחנו יודעים שלא כל יום אנחנו מכינים גלידה, אז למה שלא נשדרג ונוסיף טעמים מיוחדים? בין התוספות שניתן להוסיף: שוקולד מריר מומס או M&M’s ליצירת צבעוניות. אפילו ניתן להוסיף פירות קיץ כמו תותים או בננות, שיכולים לתת טעם מרענן.

אם אנחנו רוצים לקחת את המתכון לצעד קדימה, נוכל לשדרגו לגרסה טבעונית. פשוט נחליף את השמנת המתוקה בחלב קוקוס ואת החלב בחלף חלב אגוזים מסויים. תוספות של אגוזים טריים יתנו מגע של עליונות בכל שפתיים.

שאלות ותשובות

מה עושים אם אני לא אוהב נוטלה?
יש לי פתרון שיכול לספק את תשוקותיכם. במקום נוטלה, ניתן להשתמש בחמאת שקדים, שמנת אגוזי לוז או אפילו רסק תפוחים למתקת המתכון.

האם ניתן להכין את הגלידה גם בלי מכונת גלידה?
בהחלט! המתכון הזה מתאים מאוד להכנה גם ללא מכונת גלידה. כל מה שתצטרכו זה לערבב את המוצר כל חצי שעה, במשך ארבע שעות, עד שהתערובת מקפיאה.

כמה זמן ניתן לשמור את הגלידה במקפיא?
הגלידה הזו תישאר טעימה במקפיא כשלושה חודשים! לכן, המקום במקפיא לא יכלה להיות בעיה.

האם יש צורך לשים את גלידת הנוטלה בקופסה א airtight?
מקבלים ממגוון יתרונות. קופסה כזו יכולה למנוע סלידה מהטעמים וספיחת ריחות לא רצויים מהמקרר.

האם אפשר להפוך את המתכון לגלידה דלת קלוריות?
בהחלט! ניתן להוסיף ממתיק מדלל כמו דחוס או להחליף את החלב בחלב שקדים חצי שומן.

מה ניתן להוסיף אם רוצים את הגלידה קצת חריפה?
איזה טוויסט! נסו להוסיף ממש קצת קינמון או אפילו פפריקה מתוקה לתערובת. תופתעו לגלות איך זה משנה את כל התמונה!

האם גרסת השוקולד מריר טובה לאנשים עם סכרת?
אם בוחרים בשוקולד מריר איכותי ללא סוכר, בהחלט ניתן לנסות לגרסה מתאימה.

איך אני יודע אם הגלידה מוכנה?
תשמעו – ברגע שהגלידה מוצקה וניתן לקצוץ אותה בקלות בעזרת כף, אתם מוכנים!

מה ניתן לעשות עם שאריות הגלידה שנותרו?
ברור! אפשר להכין מכנה לעוגת גלידה, לשים בסנדוויץ’ עם פירות, או סתם לזלול בכף של גלידה ישירות מהמקרר.

האם יש טיפים לאכילת הגלידה?
לשאלה הזו יש תשובה פשוטה! חכו לצום ולהתקשר עם חברים. תשתפו את הזמן המהנה, כי חברים עושים את החוויה הרבה יותר מתוקה!

אל תשכחו לשתף את המתכון המושלם הזה עם החברים והמשפחה, והראו לעולם מה זו גלידה משגעת! אתם לא תצטערו על התוצאה, והם בוודאי ידרשו את המתכון גם כן!

"`

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *