גנאש שוקולד מרהיב ללא שמנת
דמיינו את הרגע שבו אתם לוקחים ביס ממאפה שוקולדי, והגנאש נמס בפה כמו חום של קיץ. זה הרגע שבו אתם מבינים – זה מה שעושים באמת כשהם מדברים על "להתענג על החיים". גנאש שוקולד הוא לא סתם מתכון; מדובר בתענוג מסחרר, וכשמדובר בגנאש שוקולד ללא שמנת, אנחנו מבטיחים לכם שזה מדהים! תודו שלפעמים אתם רק רוצים פינוק שוקולדי, וכשאפשר להכין אותו בבית עם רכיבים פשוטים – למה לא? זו ההזדמנות שלכם לחוויה קולינרית מעלפת! היום, אנחנו ניקח אתכם לעולם המופלא של הכנת גנאש שוקולד שלפעמים מרגיש כאילו הוא נלקח ממתכון סודי של סבתא שוקולד.
זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות
- זמן הכנה: 15 דקות
- רמת קושי: קל
- כמות מנות: מספק כ-300 גרם גנאש
הרכיבים הדרושים
לפני שנכנס לתהליך ההכנה המרגש, בואו נוודא שיש לנו את כל מה שצריך כדי לייצר את אותו גנאש שוקולד אגדי:
- 200 גרם שוקולד מריר (70% קקאו ומעלה)
- 100 מ"ל חלב שקדים (או חלב קוקוס, אם אתם רוצים תחושה טרופית)
- 2 כפות סוכר (אפשר גם יותר, לא נחמיץ בכך)
- 1 כפית תמצית וניל
- שיא של מלח מעלי (המלח מחמיא לשוקולד, תאמינו לי)
עכשיו, לפני שנמשיך, כדאי להזכיר שיש המון וריאציות אפשריות לגנאש הזה. אפשר להשתמש בחלב מעובד, ואפשר לשדרגו עם תמציות שונות – פיסטוק, קפה ואפילו ליקר של תפוזים. הרשימה יכולה להימשך לנצח – פשוט דמיינו ותגוונו לפי טעמכם האישי!
שלבי ההכנה
עכשיו, אחרי שבדקנו שהכל מוכן, זה הזמן להעביר את הגנאש שלנו לשלב המעשה:
- שמים את השוקולד המריר בקערה, ושומרים על קורת הרוח!
- בשרים את החלב השקדים בסיר קטן על חום בינוני עד לרתיחה קלה.
- ברגע שהחלב מתחיל לרתוח, מורידים את הסיר מהכיריים ומ pouring אותו על השוקולד.
- ממתינים כדקה כדי שהשוקולד יתמוסס.
- שוברים את השוקולד בעזרת שפת כף, ומערבבים באיטיות עד שהתערובת מתאחדת.
- מוסיפים סוכר לתערובת ולערבב שוב עד שהסוכר מתמוסס לגמרי.
- כשהכל משולב היטב, מוסיפים את תמצית הווניל והשיפוטים עם מלח.
- מערבבים שוב עד שהגנאש חלק ולא מסמיך.
- מעבירים לכלי ומניחים במקרר להתייצבות במשך לפחות שעתיים.
- הגנאש מוכן! אפשר עכשיו להשתמש בו על עוגות, קפקייקס, או פשוט ללקק את האצבעות!
כדי לשדרג את הגנאש הזה, אפשר לשקול להוסיף אגוזי לוז קלויים קצוצים או פרורי קוקוס. אפשר גם להכין עוגיות ולמלא בהן את הגנאש החמים. תנו לדמיון שלכם חופש! זה מדהים איך שוקולד משנה כל דבר.
שאלות ותשובות
האם ניתן להכין את הגנאש הזה בעמדה ללא גלוטן?
בהחלט! כל חסרון של גלוטן נובע מהשוקולד ובחירת חלב. כאשר אתם בוחרים שוקולד מריר טהור, תוכלו להיות בטוחים שאין בזה מרכיבי גלוטן. יש המון אופציות טובות לשוקולד מריר כך שזה מושלם.
האם ניתן לשמור את הגנאש במקרר?
כן, אפשר לשמור את הגנאש במקרר עד לשלושה ימים. פשוט עטפו אותו היטב בעזרת ניילון נצמד או בשקית אטומה, על מנת למנוע ממנו לספוג טעמים אחרים מהמקרר.
האם ניתן להקפיא את הגנאש?
בהחלט! אם אתם צריכים לשמור על הגנאש לפרק זמן ארוך יותר, הקפיאו אותו. עטפו את הגנאש היטב כדי שלא ייפגע בטעם, אפשר להוציא ולחמם אותו בהדרגה לפני השימוש.
מה ההבדל בין גנאש עם שמנת לגנאש ללא שמנת?
גנאש ללא שמנת יהיה בדרך כלל פחות עשיר, אך הוא שומר על טעמים מדהימים ואווריריים. השימוש בחלב שמאט את התהליך ולכן הוא יכול להימשך יותר זמן. שמנת מוסיפה טקסטורה עשירה יותר, אבל אצלנו הגנאש הזה יהיה תענוג משגע גם כך.
מה ההמלצה לשימוש בגנאש?
אפשר להשתמש בו על עוגות, תבשילים, לקשט קפקייקס, או אפילו פשוט לאכול אותו כמו שהוא. זה אמנם נשמע משוגע, אבל כל ביס הוא ממש נמס בפה!
איך יודעים שהגנאש מוכן?
גנאש מוכן כשיש לו מרקם חלק ואחיד, אין בו גושים והשוקולד הת融すא.
האם אני יכול להוסיף רטבי פירות לגנאש?
ודאי! רטבים כמו רוטב דובדבנים או פירות יער מרעננים מדהימים אם נמזגים על גנאש שוקולד. ייתכן שבמקרים כאלה כדאי להשאיר את הגנאש יותר עבה.
האם יש אפשרות להכין את הגנאש עם שוקולד חלב?
בהחלט! שוקולד חלב יוצר גנאש עם טעם יותר מתוק ועשיר. אם אתם אוהבים את זה, אז למה לא?
האם אני יכול להשתמש בשוקולד נטול סוכר?
שוקולד נטול סוכר עלול לדרוש מעט ניסוי כדי להגיע לתוצאה מושלמת, אבל בהחלט יש המון אפשרויות טובות בשוק, נסו ותהנו!
מה לעשות אם הגנאש שלי יצא דליל מדי?
אם זה כך, צריך להניח לו להתקרר במקרר. אם לאחר זמן הוא עדיין דליל, ניתן להמיס מעט שוקולד נוסף ולשלבו.
שיתוף המתכון הזה עם חברים הוא הכרחי! חוויות קולינריות צריכות להיות חלק מהחיים שלנו, תנו לעולם לגלות את הגנאש המרהיב הזה! שתפו, תהנו, ותזכרו – כל ביס שווה זהב!