דג לקרדה מעושן עם טעמים משגעים ומרכיבים פשוטים

דג לקרדה מעושן – חווית טעמים מדהימה!

כשהשמש שוקעת באופק והאווירה מתחילה להתמלא בניחוחות מזון טוב, אין כמו לשבת עם חברים סביב שולחן ולשתף ביחד במעדן ללקק את האצבעות. דג לקרדה מעושן הוא אחד מהם – מנה שמסוגלת להחזיר אתכם גם לטעמים של הילדות, לסעודות משפחתיות אגדיות לשבת, ולרגעים שאין להם תחליף. בשיחה עם אנשי מקצוע בתחום הקולינריה, רבים מהם יגידו לכם שהדג הזה הוא המושלם שיש! הניחוחות, הטעמים והמרקמים שלו פשוט משגעים! ובדיוק בשבילכם, הכנו את המתכון המעלף הבא, שיעשיר את שולחנכם בטעמים שלא תשכחו.

זמן הכנת המתכון, רמת קושי ומנות

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • רמת קושי: קל
  • מספר מנות: 4-6 מנות

הרכיבים הדרושים

לפני שאתם פונים למטבח, הגיע הזמן לגלות את הסודות שמאחורי הדג המושלם. משגרים את השף הפנימי שלכם עם כל רכיב שיביא את המנה לרמות אגדי. להלן המרכיבים שצריך להכין:

  • 4 פילטים של דג סלמון (בערך 150 גרם כל אחד)
  • 2 כפות מלח גס
  • 2 כפות סוכר חום
  • 1 כפות קימל טחון
  • 1 כף חרדל דיז'ון
  • 1 כוס עשבי תיבול קצוצים (כמו פטרוזיליה, רוזמרין וטימין)
  • מעט שמן זית
  • 2 כפות נוזל עישון (אם יש לכם, אבל גם בלי זה יהיה טעים)

אפשרויות חלופיות

אם אתם מחפשים אלטרנטיבות בריאות או צרכים תזונתיים מיוחדים, אפשר לנסות את המתכון הזה גם עם דגים אחרים שאוהבים, כמו מוסר או דניס. כמו כן, אפשר להשתמש במלח ים במקום מלח גס, ואפילו להכין גרסה דלת פחמימות על ידי שימוש בממתיקים טבעיים במקום סוכר.

שלבי ההכנה

עכשיו כשהכל מוכן, הגיע הזמן להתחיל עם שלבי ההכנה הממש פשוטים, ומעוררי התענגות:

  1. מניחים את פילטי הסלמון בקופסה שטוחה ומניחים להם להתאקלם.
  2. מערבבים בקערה קטנה את המלח הגס, הסוכר החום והקימל עד שהכל מתאחד.
  3. מפזרים את התערובת על הדגים מכל הצדדים. יש להקפיד למרוח היטב.
  4. מניחים את הדגים במקרר למשך 20-30 דקות לתת לתערובת להיספג.
  5. מחממים את גריל העישון או את המעשנה (אם יש) למשך 10 דקות.
  6. בינתיים, מברישים את הדגים עם שמן זית וחרדל דיז'ון.
  7. מניחים את הדגים על הרשת במעשנה ומעישנים במשך 20-30 דקות. הקפידו על עישון עם נוזל עישון אם יש.
  8. לאחר שסיימתם, מסננים את הדג ומניחים לו להתקרר לפני ההגשה.

תוספות ושדרוגים

אחד הדברים המיוחדים בדג הזה הוא שאתם יכולים לשדרגו לפי טעמכם האישי. להלן כמה רעיונות שאפשר לשלב:

  • להוסיף פלחי לימון מעל הדג לפני עישון כדי להקנות לו טעמים חמצמצים.
  • להכין רוטב טחינה מעל הדג – מתכון סופר קל ומרענן.
  • להגיש עם תפוחי אדמה אפויים בתנור לצד סלט ירוק כרענן.
  • לנסות עם תוספות קינמון בתערובות תיבול לקבלת הניחוחות המיוחדים.

שאלות ותשובות

איך אני יכול לדעת אם הדג מוכן?

הדג מוכן כאשר הוא הופך להיות בעל גוון ורדרד בהיר וכשהקונסיסטנטיות שלו היא נימוחה במעט. אם יש לכם ספק, פשוט חותכים חתיכת דג ובודקים שהמרכז אינו שקוף.

האם אני יכול להשתמש בדג אחר במקום סלמון?

בהחלט! דגים כמו מוסר, דניס, או אפילו טונה מביאים טעמים מצוינים. רק שימו לב לזמן העישון של כל דג, כי דג שונה מצריך זמן שונה.

האם תמריצו אותי לבדוק את נוזל העישון?

לבטח! נוזל עישון מוסיף לחלוטין טעמים מסמרים לדג, ואם יש לכם גישה אליו, אז אל תהססו! אם לא, לא נורא, זה גם יוצא מדהים גם בלעדיו.

מתכון זה יכול להתאים לאירועים מיוחדים?

בהחלט! זהו מתכון מושלם לאירועים כמו חגיגות, מסיבות סוף שנה או סתם כשהחברים מגיעים לארוחת ערב. הם פשוט יתמכרו לטעמים!

איך אני יכול לשמור על הדג אם נשארו שאריות?

שומרים במיכל סגור במקרר במשך יומיים. ואם אתם רוצים לשמור עליו יותר זמן, אפשר להקפיא את הדג במיכל אטום.

האם יש דרך לזרז את תהליך העישון?

תהליך העישון חשוב ולא כדאי לקצר אותו. אבל אם אתם רוצים, יש מיני מכשירים חשמליים לעישון שיכולים להקצר את התהליך.

האם יש רכיבים חלופיים שאני יכול לשים במקום הקימל?

כמובן, אפשר להחליף בקצת שמיר או תיבול ששקול יותר בגוון מתוק שתעדיפו.

האם אפשר לאכול את הדג כשהוא קר?

כמובן! דג מעושן טעים גם בטמפרטורת חדר ואפילו מצוין בסלטים.

האם תכננתי לעשות גרסה טבעונית?

לנוכח חיבור העולם הקולינרי, אפשר לשלב תחליפים כמו טופו מעושן, כמובן שינויים במרכיבים יכולים להקנות באמת לחוויית טעם משתנה.

מה אני יכול להגיש עם הדג?

ההמלצות שלי הן סלט אביב מרענן, תפוחי אדמה מתובלים או פוקצ'ה רכה שתחליק לכם בפתח הפה ממנה למנה ותשאיר לכם טעם מתוק בפה.

אז הוא הדבר! הקפיצו חמישה מהחברים הכי יקרים שלכם, הכינו את דג הלקרדה המדהים הזה וחגגו את הטעמים המעלפים שמגיעים מתוך המתרחשות הקולינרית שלכם – אל תשכחו לשתף אותנו בתוצאות הסופיות ולפנק את החברים ברשתות החברתיות!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *