דג מטוגן מרוקאי במתכון סודי וקל להכנה

דג מטוגן מרוקאי – המסורת שבצלחת

בכל פעם שאני מתבונן על מנת דג מטוגן מרוקאי, אני מתמלא בזכרונות ילדות של חגים, משפחה וניחוחות שמזכירים עולם שלם של טעמים. זהו לא סתם דג, אלא מנה שמכילה בתוכה היסטוריה, תרבות, ואפילו מעט קסם. כשהאורחים נכנסים לפינת האוכל, הריח של הבצלים המטוגנים והשקדים קלויים מתחיל לשלוט בחלל, ומתאפיין בניחוח משגע שמזמין את כולם לשבת ליד השולחן. אתם מוכנים להכין יחד את המתכון המושלם לדג מטוגן מרוקאי? אז יאללה, בואו נצלול!

זמן הכנה, רמת קושי ומנות

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • רמת קושי: בינוני
  • מספיק ל: 4-6 מנות

הרכיבים הדרושים

לפני שניגש לעשייה, כדאי שנכיר את רשימת המרכיבים שמביאה את הדג המטוגן הזה למדרגה של מעלף. כל רכיב כאן איננו סתם רכיב, אלא חלק בלתי נפרד מהחוויה המרוקאית.

  • 1 דג סלומון או דג מושט במשקל של כ-1 ק"ג
  • 2 כוסות קמח (אפשר להשתמש גם בקמח תפו”א לגרסה נטולת גלוטן)
  • 1 כפית כמון טחון
  • 1 כפית קימל טחון
  • 1 כפית Paprika מתוקה
  • 2 ביצים
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • שמן עמוק, לטיגון
  • לרוטב:
  • 1/4 כוס שום כתוש
  • 1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה
  • 1/4 כוס מלח לימון (לימון כבוש) או מיץ מלימון טרי

מרכיבים חלופיים

אם אתם צמחונים, תוכלו להמיר את הדג בחתיכות טופו או סייטן, והם יתחבקו עם התיבול המתחכם. דג גולש לא מתאים לכם? לכו על גריל סלט עם ניקוי לימון מסחטה. לכל המיודעים בבריאות – הכינו את המתכון בגרסה דלת פחממות על ידי שימוש בקמח תפו”א או קמח שקדים.

שלבי ההכנה

עכשיו הגיע הזמן להיכנס לאווירה ולבשל את הדג המושלם הזה. יהיו תהליכים, יהיו חוויות, אבל כך זה במקרה של אוכל טעים!

  1. נניח את הדג על קרש חיתוך ונשמר אותו יבש היטב עם מגבת נייר.
  2. נכין את התבלינים: נשלב את הקמח עם הכמון, הקימל והפפריקה בקערה גדולה.
  3. נפצעל את הביצים בקערי נפרדת ונערבב היטב.
  4. נאכן את הדג בכל הצדדים בתערובת הקמח.
  5. נטבול את הדג בביצים ואחר כך שוב בקמח, כדי לקבל קרום עבה.
  6. מחממים שמן עמוק בסיר, עד שהשמן מתחמם מאוד.
  7. מניחים את הדג בשמן החם ומטגנים כל צד כ-5-6 דקות, עד שהדג זהוב ומצופה בחלוק זהוב.
  8. מוציאים את הדג, מניחים על רשת, כדי שהשמן יתייבש.
  9. מכינים את הרוטב: מערבבים יחד את השום, הפטרוזיליה והמלח לימון.
  10. מניחים את הרוטב מעל הדג ומגישים עם לחם טרי.

שדרוגים ותוספות

אם אתם מחפשים ללטש את המנה הזאת, אפשר להוסיף מאפים חמים, תפוחי אדמה מתובלים, או סלט ירקות רענן למגע של בריאות. תוספת שומן תפלה יכולה אפילו להיות פשטידת תפו”א עם נענע – מנת בריאות מדהימה! אז אל תהססו לשדרג.

שאלות ותשובות

איך יודעים שהדג מוכן?
הדג צריך להיות זהוב, פריך מבחוץ ונימוח מבפנים. אם אתם לא בטוחים, בדקו את החלק המרכזי – אם הוא מתפורר בקלות, זה סימן מצוין!

יכולים להשתמש בדג קפוא?
בוודאי! אם אתם משתמשים בדג קפוא, חשוב להפשיר אותו לחלוטין לפני ההכנה, ולוודא שהמים התאדו היטב.

מה ניתן לעשות עם הדג אם נשאר?
במקרה ונשאר דג, תוכלו להכין ממנו סלט דגים מדהים או להשתמש בו בשקשוקה.

האם המתכון מתאים גם לילדים?
בהחלט! זהו דג טעים ובציפוי פריך, ילדים בדרך כלל מתפתים לנסות אותו. רק שימו לב לתבלינים ומליחות, כדי להקל על הטעמים.

יש גרסה טבעונית לדג המפולל הזה?
אפשר להכין גרסה טבעונית עם טופו או פטריות גדולות, ואז לטגן בפירורי לחם עם תיבול מעולה.

מה אם אני רוצה להכין את הדג בלי טיגון?
אתם יכולים לאפות את הדג בתנור או על גריל לחוויה בריאה ולא פחות טעימה.

איזה סוג דג הכי מומלץ למנה זו?
דג מושט, דג סלומון וקרפיון הם המומלצים ביותר, אבל הכל יתאים, רק תדאגו לתיבול טוב.

איך מכינים את הרוטב?
מערבבים יחד את השום, הפטרוזיליה ומיץ הלימון, מפזרים על הדג ושמים הכל בתנור לעוד 10 דקות.

האם יש אלטרנטיבות לשום ברוטב?
ומי שאוהב יכול לנסות לשים חריף, כמון או אפילו יוגורט עם מלח לימון לקבלת טעם קרמי יותר.

האם יש צורך באיזושהי הכנה מראש?
למעשה, מומלץ להשרות את הדג בתבלינים למשך כמה שעות כדי לקבל טעם יותר עשיר.

אז מה אתם מחכים? פנקו את מכריכם עם פיסת אוכל היסטורית שמחממת את הלב. אל תשכחו לשתף את המתכון הזה ברשתות החברתיות, כי מי ניתן למכחול הקולינרי הזה לפספס? ספרו לחברים, הכינו יחד חוויה קולינרית מהממת! זה בהחלט יכול להיות בין המתכונים המושלמים שירגשו את כולם.

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *