דייסת קורנפלור למבוגרים שתשנה לכם את היום

דייסת קורנפלור למבוגרים – מתכון שהופך כל בוקר למיוחד!

כשהשמש מתחילה לזרוח והאוויר מתמלא בריח של קפה טרי, יש משהו שמרגש אותי יותר מכל: דייסת קורנפלור שמכינים במו ידינו. זה אולי נשמע דחוק, אבל דייסת הקורנפלור שלנו היא מדהימה, ממכרת, אגדית – כל ביס ממנה משגע את החיך וגורם לנו לשוב ולבקש עוד. מתכון זה ישדרג את הבוקר שלכם, ויגרום לכם ללקק את האצבעות!

זמן הכנת המתכון

  • זמן הכנה: 10 דקות
  • זמן בישול: 5 דקות
  • סך הכל: 15 דקות
  • רמת קושי: קל
  • מספיק ל: 2 מנות

הרכיבים הדרושים

בואו נציץ לרשימת המרכיבים שלנו. חשוב לזכור שהרכיבים הפשוטים יכולים להפוך את הדייסה למושלמת באמת.

  • 1/2 כוס קורנפלור
  • 2 כוסות חלב (אפשר גם חלב שקדים או סויה לגרסה טבעונית)
  • 2 כפות סוכר (או דבש לאלה שמעדיפים)
  • 1/2 כפית תמצית וניל
  • 1/4 כפית מלח
  • תוספות: פירות טריים, אגוזים, שוקולד מריר קצוץ או קינמון

מרכיבים חלופיים

נכון, דייסת קורנפלור היא קלאסית, אבל אין סיבה לא להיות יצירתיים! אפשר להחליף את החלב הרגיל בחלב קוקוס כדי לקבל טעם טרופי, או לשלב תבלינים נוספים כמו כורכום להענקת צבע זהוב וכמה יתרונות בריאותיים!

שלבי ההכנה

הכנת דייסת הקורנפלור היא נוסחה פשוטה, אך התוצאה משגעת! תוך מספר שלבים, אתם תמצאו את עצמכם עם צלחת מלאה בפינוק.

  1. מניחים את הקורנפלור בקופסה טוחה.
  2. מוסיפים את החלב בהדרגה תוך ערבוב מתמיד עד שהקמח מתמוסס לחלוטין.
  3. מעבירים את התערובת לסיר על חום בינוני.
  4. מוסיפים את הסוכר, הווניל והמלח ומערבבים.
  5. בשאלות, מביאים את התערובת לרתיחה תוך ערבוב מתמיד.
  6. ברגע שהתערובת מבעבעת, מפחיתים את החום ומבשלים עוד כ-2-3 דקות עד שהדייסה מתייצבת.
  7. מסננים את הדייסה לצלחות ומוסיפים את התוספות הרצויות.
  8. מוסיפים קישוטים לארוחה, ומזגו למשקה חם – שיהיה מעלף!
  9. והכי חשוב, תהנו ותשאו עיניים לעוד קערה!

שלבים קלים להצלחה

במשך כל שלב, השגיחו על הדייסה. ברגע שהחלב מתחיל לבעבע, הימנעו מהבעירה – זה יפקס את הטעמים ויוציא מהם את המיטב.

שדרוגים ותוספות

כשתהיו מוכנים לעלות שלב, אל תתביישו להתנסות בתוספות שונות. אתם יכולים להוסיף קקאו ולהפוך את הדייסה לשוקולדית; או אולי להוסיף כמה אגוזי לוז קצוצים שיתנו קראנץ' מהמם?

אם תרצו להביא משהו טעון יותר, איך על פירות יער? תוספת של תותים, פטל או אפילו בננה הקטנה ולטעום את ההתמזגות של כל הפירות עם הדייסה…

הכנה מדויקת לחתך סגנון חיים בריא

מי שאוהב לדעת שהכל בריא, יכולים להשתמש בחלב מזין יותר, כמו חלב שקדים או חלב דל פחמימות. זה ישמור על המתכון קליל ובריא יותר, ועדיין כל כך טעים!

שאלות ותשובות

מה אם אני רגיש לחלב? אפשר להכין את הדייסה עם חלב אלטרנטיבי, כמו חלב שקדים או חלב סויה. זה גם יצא טוב וגם ייתן לכם גישה למצבים בריאותיים שונים.

מתי אפשר להגיש את הדייסה? הדייסה מתאימה כארוחת בוקר, כממתק או כאפשרות בריאה לארוחת ערב קלה. זה כל כך טעים שיש!

כמה זמן הדייסה נשמרת במקרר? דייסת הקורנפלור נשמרת במקרר עד 3 ימים. הקפידו לשמור אותה בכלי סגור.

נשארה לי דייסה – מה לעשות? אין בעיה, תוכלו לחמם אותה עם מעט חלב. זה יתן לה חיים חדשים.

האם אפשר להקפיא את הדייסה? כן, אבל יש סיכוי שהמרקם לא יהיה בנויה בשביל להפשיר. כדאי להשאיר חלק מהדייסה לאכול מידית.

מה אם אין לי קורנפלור? אפשר להשתמש בתמציות חלב אמיתי – זה יאפשר את אותה מרקם ואולי אפילו טעם טעים יותר.

מה קורה אם אני לא רוצה להשתמש בסוכר? ניתן להמיר את הסוכר בדבש או בממתיקים טבעיים אחרים.

איך אדע שהדייסה מוכנה? כאשר הדייסה מתחילה להתייצב ולא מכילה גושים יותר – זה הסימן שלכם!

האם יש מתכונים נוספים עם קורנפלור? בהחלט! קורנפלור מופיע במתכונים נוספים כמו עוגות, עוגיות וסלטים!

<

וכעת אתם באמת מוכנים להכין דייסת קורנפלור מהחלומות! אל תשכחו לשתף את המתכון עם החברים והמשפחה שלכם ברשתות החברתיות! בוקר טוב!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *