הכינו פוקצ'ה פיצה בקלות ובמהירות בבית!

פוקצ'ה פיצה: הכנת לחם מתובל שמשגע את החושים

הרגע שבו אתם מביטים על פוקצ'ה פיצהטרייה, מתמוססת בפה, ריח של תבלינים מתפשט בחלל האוויר, גורם לכם לחייך כמו ילדים מתוקים שמשחקים על חוף הים. פוקצ'ה פיצה היא לא סתם צלחת מזון, היא חוויה קולינרית מרהיבה שבאמת יכולה לשדרג כל אירוח. נלמד יחד איך להכין את הבצק המושלם שיתמוסס בפה בשילוב עם כל הטעמים המדהימים של הפיצה. תכינו את העיניים והפה שלכם, כי אתם באמצע מסע של טעמים!

זמן הכנה ורמת קושי

  • זמן הכנה: 90 דקות
  • רמת קושי: בינונית
  • מגישים ל: 6-8 מנות

הרכיבים הדרושים

בואו נ dive in, כמו שאומרים, אל תוך רשימת הרכיבים. מהחומרים הבסיסיים ועד לתבלינים המיוחדים, כל אחד מהם הוא אבן פינה בדרך לפוקצ'ה פיצה אגדי!

  • 500 גרם קמח חיטה
  • 350 מ"ל מים פושרים
  • 15 גרם שמרים יבשים
  • 10 גרם סוכר
  • 10 גרם מלח
  • 50 מ"ל שמן זית
  • 200 גרם גבינת מוצרלה מגורדת
  • 100 גרם רסק עגבניות
  • תיבול: אורגנו, זעתר, מלח לפי הטעם
  • תוספות: פפרוני, זיתים, פלפלים קצוצים (לפי הטעם)

עכשיו, אם אתם משתוקקים לגרסה טבעונית, אפשר להשתמש בגבינת שמן קוקוס קפואה כמחליף. גם המלח יכול להיות ממותק לקטניות, ואפילו הקמח ניתן להחליף בקמח ללא גלוטן!

שלבי ההכנה

בסיס ההכנה הוא הכנת הבצק, אבל מי אמר שזה לא יכול להיות טעים?! הנה, קראו בקפידה והכינו את הבצק המושלם!

  1. מניחים את השמרים היבשים והסוכר בכוס עם מים פושרים. ממתינים כ-10 דקות עד שיתפחו.
  2. מערבבים את הקמח והמלח באגן שטוח.
  3. יוצרים גומה במרכז הקמח ומוסיפים את תערובת השמרים, שמן הזית ושאר המים.
  4. לשים את הבצק בין 8-10 דקות עד שיתקבל בצק חלק ואוורירי.
  5. מניחים את הבצק בקערה עם מעט שמן זית ומשאירים לתפוח בשעה במקום חמים.
  6. לאחר שהתפיח, מעבירים את הבצק לתוך תבנית מרובעת מרופדת בנייר אפייה.
  7. מסדרים את הבצק בצורה אחידה, ומשאירים לו לתפוח כרבע שעה.
  8. מניחים על הבצק רסק עגבניות, מפזרים גבינת מוצרלה ונותנים קמצוץ של אורגנו.
  9. מוסיפים את התוספות המועדפות עליכם.
  10. אופים בתנור שחומם מראש בחום של 220 מעלות צלזיוס במשך 20-25 דקות או עד שהבצק ממש משגע בשוליים.
  11. נותנים לדברים להתקרר מעט, ואז חתוכים ומקשים לשולחן.

כל שלב הוא כמו חוויה קולינרית קטנה בפני עצמה. כשאתם מעבירים את הידיים בבצק, תגלו את כל התשוקה והאהבה שנדרשות כדי להכין את המנה הזאת!

תוספות ושדרוגים אפשריים

רגע, לא הולכים עדיין! יש עוד הפתעה! לכל מי שאוהב להתנסות, יש כאן אפשרויות לשדרוגים:

  • אפשר להוסיף תוספות כמו פטריות מוקפצות, בצל קצוץ, ושום קצוץ.
  • לגרסה מתוקה, ניסו לשים שוקולד מריר קצוץ ולהוסיף מעט סוכר למעלה.
  • אם תרצו לגרסה חריפה, הוסיפו לחם חריף או צ'ילי קצוץ.
  • לגרסה בריאה, ניתן להשתמש בקמח חצי מלא ובבורגול במקום קמח חיטה.
  • לגרסה אישית – נסו תבלינים כמו בזיליקום או טימין!

כל תוספת היא כמו נגיעה אישית שלכם. זה המקום שהדמיון יכול לפרוץ, וכך תקבלו פוקצ'ה פיצה משגעת!

שאלות ותשובות

איך אני יודע שהבצק שלי תפח מספיק?
בצק תפוס כשזה מראה על רכות ונפח. הוא לא אמור להיות דחוס.

אני רוצה שהפוקצ'ה שלי תשאיר טעם מתוק יותר. מה לעשות?
אפשר להוסיף סוכר לתערובת הבצק. עברו לעבודה עם תוספת של דבש או מייפל.

כמה זמן אפשר לשמור את הפוקצ'ה במקרר?
עד שלושה ימים. וזה אם היא שוחזרה כראוי. מומלץ לחמם לפני האכילה.

איך אפשר לגרום לפוקצ'ה להיראות יותר יפה?
אפשר לפזר מעט שומשום או קצח מלמעלה לפני האפייה להכנת טקסטורה קסומה.

האם אפשר להכין את הפוקצ'ה מראש?
כמובן, אפשר להכין את הבצק ולשמור במקרר למשך עקביות בעבודה.

מה מתכון אגדי עם פוקצ'ה פיצה?
תשתדלו ללוות את הפוקצ'ה עם רוטב פסטו או רוטב שום על פס אחד.

האם אפשר להכין את הפוקצ'ה בלי שמן זית?
כמובן! אפשר להשתמש בכל סוג שמן שאתם אוהבים, אפילו שמן אבוקדו.

האם אפשר להקפיא פוקצ'ה?
נכון מאוד! ארזו אותה טוב והקפיאו. תהליך החימום יהיה מהיר.

מתי הכי טוב לאכול את הפוקצ'ה?
נכון, הכי טעים לאכול אותה כשחמימה ונתפסה בשולחן הטרי, עם גבינת מוצרלה מדממת!

איך אני מבצע את האפות האופטימליות?
תנו לתנור חום גבוה (220 מעלות) לאפות במשך 25 דקות – זה הנשק הסודי!

אני מקווה שהמתכון הזה של פוקצ'ה פיצה הכניס בכם תשוקה לא רק לבשל אלא גם לשתף. אל תשכחו להפיץ בין החברים והמשפחה! הם בוודאי יאהבו את זה!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *