הכנת רוטב פלפלים לפסטה שלמות בטעמים עזים

רוטב פלפלים לפסטה

באופן כללי, כשמדברים על פסטה, מתחילים להרגיש את האוויר באיטליה. ריח של בזיליקום, שמן זית וגבינת פרמזן מעוררים את התיאבון. אבל אנחנו כאן כדי לדבר על משהו אולי אפילו יותר מדהים – רוטב פלפלים! אם אתם חושבים איך לשדרג את הפסטה שלכם למשהו מושלם, כזה שיגרום לכם ללקק את האצבעות, אתם במקום הנכון. הרוטב הזה הוא באמת אגדי, והוא יצמצם את כל מה שחשבתם שאתם יודעים על פסטה! אז היכונו, כי אנחנו יוצאים למסע של טעמים!

זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • רמה: בינונית
  • מנות: 4-6 אנשים

הרכיבים הדרושים

לפני שנתחיל, בואו נדבר על מה אנחנו צריכים כדי ליצור את הרוטב הכי טעים שיש. פלפלים אדומים מתוקים, שום, אורגנו ושמן זית הם רק חלק מהקבוצה המנצחת שלנו!

  • 3 פלפלים אדומים בינוניים
  • 2 שיני שום, קצוצות
  • 1 בצל גדול
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 1 כפית אורגנו יבש
  • מלח ופלפל לטעם
  • מצרכים נוספים: רוטב עגבניות, פסטה לבחירה (פנקל אטריות או פנה)

שלבי ההכנה

עכשיו, כשיש לנו את כל מה שאנחנו צריכים, זה הזמן להסביר איך להביא את כל הטעמים האלה לתוך קופסה אחת שמעלפת את חיך שלנו!

  1. חותכים את הפלפלים לקטעים גדולים ומניחים במחבת עם מעט שמן זית.
  2. קולפים וקוצצים את הבצל ומוסיפים אותו למחבת.
  3. מטגנים על חום בינוני עד שהפלפלים רכים והבצל שקוף – מדובר בכ-10 דקות.
  4. מוסיפים את השום הקצוץ והאורגנו – פשוט טעים!
  5. מעבירים את התערובת לבלנדר ונטחנים עד שהתערובת חלקה ומרקמה נעים.
  6. מוסיפים מלח ופלפל לטעם ומערבבים היטב.
  7. מכניסים את הרוטב למוזהב ומבשלים עוד 10 דקות נוספות.
  8. בינתיים מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן.
  9. אחרי בישול הפסטה, מסננים ומערבבים עם הרוטב.
  10. מגישים עם מעט גבינת פרמזן מלמעלה!

אפשר להוסיף קצת רוטב חריף אם אתם אוהבים טעמים עזים יותר או לקשט עם מעט פטרוזיליה קצוצה. ההנאה היא באמת אינסופית!

אפשרויות שדרוג

רוצים לשדרג את הרוטב הזה? אין בעיה! כאן יש לכם רעיונות מגניבים:

  • הוסיפו לאומץ זיתים שחורים קצוצים – שילוב של טעמים שיגרום לכל גיבור טעמים להתמוטט!
  • אם אתם חובבי גבינות, אפשר להוסיף מעט גבינת מוצרלה – השילוב של הגבינה המושלמת והפלפלים יגרום לכם לרצות ללקק את הצלחת.
  • לגרסה טבעונית, פשוט תוותרו על הגבינות ותחליפו בשמנת קוקוס לשדרוג הקרם!
  • ולא לשכוח – סלסת עגבניות יכולה להיות פיצוי מצוין לכאלה שאוהבים קצת חמצמצות.

שאלות ותשובות

מה היתרון של רוטב פלפלים על פני רוטב עגבניות? רוטב פלפלים הוא טעים, עשיר ומרענן – הוא מביא טעמים חדשים שיכולים להחזיר אתכם לילדות ולזכרונות מרגשים!

איך ניתן לאחסן את הרוטב? ניתן לאחסן את הרוטב במקרר עד 3 ימים או להקפיא אותו במיכלים קטנים, כך תמיד יהיה לכם רוטב זמין!

האם ניתן להכין את הרוטב בריא יותר? בהחלט! פשוט תשתמשו בפלפלונים קטנים יותר, תוותרו על שמן זית או תשתמשו בשמן קוקוס.

אילו פסטות מתאימות לרוטב הזה? כל פסטה תתאים! אבל במיוחד פנה או ספגטי.

האם איכות הפלפלים חשובה? כן! תשקלו קנייה של פלפלים אורגניים, זה ממש משנה את הטעם!

מה אם רוצים רוטב חריף? הוסיפו פלפלים חריפים או רוטב סרפראסה בעדינות, לפי הטעם.

איך ניתן להשתמש ברוטב לקוקטיילים? הוסיפו מעט רוטב לשולחן עם חטיפים ותהיו ההצלחה של כל מסיבה!

מה יקרה אם אני לא אוהב שום? אפשר להשאיר את השום החוצה, הרוטב עדיין יהיה מדהים!

איך מונעים מהפלפלים להישרף בעת ההכנה? יש לשים את החום על בינוני ולטגן בעדינות, תוך ערבוב מדי פעם.

האם אפשר להכין את הרוטב יום לפני ואח"כ לחמם? כן, זה בהחלט אפשרי! למחרת טעמים יתמזגו בצורה מושלמת.

עכשיו, כשאתם יודעים את כל הסודות, הגיע הזמן לשתף את המתכון הזה עם חברים שלכם! רוטב הפלפל המעלף הזה ממתין לכם בשולחן הבא שלכם. אל תשכחו ללקק את האצבעות ואם אהבתם את המתכון, שתפו אותו ברשתות החברתיות כדי שכולם ייהנו! רגע, עדיף גם תמונה שלה שתצא נהדרת! זהר, נשים וחברים, יש לנו חגיגה בפסטה!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *