המוקפץ עם טופו וירקות שיעשה לכם טוב!

מוקפץ עם טופו וירקות – המתכון המושלם!

תארו לכם את הניחוחות המתקתקים של ירקות טריים, טופו פריך ורוטב סויה עוצמתי שמתמזגים ביחד על מחבת לוהטת. כל ביס הוא מסע של טעמים דינמיים, צבעים מרהיבים וטקסטורות משתנות שמחכות לכם בכל חור של המוקפץ המדהים הזה. מדובר במנה שהיא גם בריאה וגם מנחמת, מושלמת לארוחת ערב משפחתית או לכינוס חברתי. רוצים לדעת איך מגיעים לתוצאה הזאת? המשיכו לקרוא.

זמן הכנת המתכון

  • זמן הכנה: 20 דקות
  • זמן הבישול: 15 דקות
  • רמת קושי: קל
  • מספר מנות: 4

הרכיבים הדרושים

כדי להכין את המוקפץ המשגע הזה, אנחנו צריכים לאסוף כמה מרכיבים בסיסיים שדואגים לטעמים המדהימים. אז הנה מה שנצטרך:

  • 300 גרם טופו, קוביות
  • 2 גזרים, קלופים וחתוכים לרצועות דקות
  • 1 כוס פטריות, חתוכות
  • 1 פלפלים צבעוניים (אדום וצהוב), חתוכים לרצועות
  • 100 גרם ברוקולי, פרוסות
  • 3 כפות רוטב סויה
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 כף סוכר חום
  • 1 שן שום, כתושה
  • 1 כפית ג'ינג'ר טרי, מגורר
  • שומשום קלה לקישוט

אם אתם זקוקים לגרסה טבעונית, הטופו הוא פתרון מצוין, והתוצאה מדהימה באותה מידה. אפשר גם לשדרג את המתכון עם ירקות עונתיים ואפילו קטניות כדי להוסיף פרחוניות.

שלבי ההכנה

וכעת, אחרי שנאספו כל המרכיבים, זה הזמן להיכנס למטבח ולהתחיל באירוע האדיר הזה.

  1. יוצרים קוביות טופו ושמים במחבת עם שמן זית על אש בינונית. מטגנים עד שהן מזהיבות ופריכות.
  2. מוסיפים את הגזר ונותנים לו להתבשל במשך 2-3 דקות.
  3. מוסיפים את הפטריות, הפלפל והברוקולי. מבשלים עוד 5 דקות.
  4. בינתיים, בקערה נפרדת, מערבבים את רוטב הסויה, סוכר, שום וג'ינג'ר.
  5. יוצקים את הרוטב למחבת ומערבבים היטב, נותנים למוקפץ להתבשל עוד 3-4 דקות.
  6. מסננים מהכיריים ומפזרים שומשום מעל.

איזה ריח מענג! זה הזמן ליהנות מהמנה המושלמת שלכם!

שדרוגים ותוספות אפשרויות

אם אתם רוצים להרגיש יצירתיים במיוחד, אפשר לשדרג את המנה עם תוספות נוספות:

  • קצת אגוזי קשיו קלויים – זה יוסיף פריחות נהדרת!
  • סויה מתוקה או רוטב חריף – אם אתם אוהבים חום!
  • קצת נודלס או אורז לבן בפנים – כדי להשביע את התיאבון!
  • עשבי תיבול כמו בצל ירוק או כוסברה – כדי להקפיץ את הטעמים!

שאלות ותשובות

ממה עשוי הטופו? טופו הוא מוצר עשוי מחלב סויה, שגורם לו להיות עשיר בחלבון ודל פחמימיות. טופו גם מביא טעמים שמאוד קל לשלבו עם מגוון רחב של מרכיבים.

האם המנה מתאימה לדיאטות מיוחדות? בהחלט! מדובר במנה דלת פחמימות, מתאימה לטבעונים ולצמחוניים כאחד!

האם אפשר להקפיא את המוקפץ? אני ממליץ לא להקפיא את המוקפץ, אבל אם ישנו חלק שנשאר, אפשר לעטוף היטב ולהשאיר במקרר עד 3 ימים.

מה טווח הזמן האידיאלי לבישול הווק? רצוי להקפיץ את המרכיבים על חום גבוה למשך זמן קצר, כך שלכל מרכיב ישמר את הצבע, הטעם והויטמינים שלו.

האם אפשר לשדרג את הרוטב? כמובן, אפשר לשדרגו ברטבים הרבה יותר מבריקים, כמו רוטב טריאקי או רוטב מתוק חריף.

האם אפשר להוסיף עוד ירקות? בטח! כל ירק שאתם אוהבים יכול להשתלב בצורה מדהימה, כמו קישואים, תפו”א או סקווש.

מתי כדאי להגיש את המנה? המוקפץ הזה הכי טעים כשמוגש מיד לאחר הבישול, אז כל הטעמים והמרקמים נשמרים במיטבם.

האם מחיר המרכיבים גבוה? לא, מדובר במרכיבים זמינים בכל חנויות המזון והמחירים מאוד נוחים.

האם אפשר להכין את המנה מראש? לא מומלץ, אך אפשר להכין מראש את כל המרכיבים ולבשל ברגע האחרון.

האם לתהליך הבישול יש השפעה על הטעמים? בהחלט, ככל שתבשלו את המוקפץ יותר זמן, כך המרקמים והטעמים יתערבבו בצורה יותר אינטנסיבית.

אז מה אתם מחכים? תפוסו את המטבח, תכינו את המוקפץ המהמם הזה, ותהיו מוכנים לספר לכל החברים על התגלית המדהימה שלכם. שתפו את המתכון הזה בכל הרשתות החברתיות, כי כולם חייבים לדעת על המוקפץ המושלם הזה!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *