המתכון הכי טעים לחמין עם מספר בשר מושלם!

איזה מספר בשר לחמין?

כאשר השמש שוקעת, והחום הולך ופוחת, ישנה תחושת רוגע ושלווה באוויר. ומה יכול להיות יותר פשוט ומענג מאשר להתכנס בסמוך לשולחן עם משפחה וחברים, וליהנות יחד מקדרת חמין חם ומשגע. חמין, המוכר גם בשמות 'צ'ולנט' או 'מפגש שבת', הוא חמגשית של טעמים, ריחות וזכרונות, שמתחברת לנו פה בשורשית לחוויות של סבתא ואמא. וכל מה שצריך זה רק לדעת איזה בשר לבחור על מנת לייצר את המנה המושלמת עבורכם. נתחיל?

זמן הכנת המתכון:

  • סה"כ זמן: 10 שעות (כולל בישול)
  • רמת קושי: בינונית
  • מנות: 6-8 מנות

הרכיבים הדרושים

אם אתם מתכננים להכין חמין חם ומדהים, זה הזמן להצטייד במרכיבים שאותם ניתן למצוא כמעט בכל מטבח. כפי שנראה, ישנם שפע של נתחים לצרף לחמין, כאשר כל נתח מביא עמו את עושר הטעמים הייחודיים לו. אז מה מחכה לנו בתהליך?

  • בשר – לכם תהיה הבחירה: נתח בשר צוואר, נתח פילה, או נתח טחינה מכסה. כל נתח ייתן לחמין טעמים שונים, משגעים וריחות אגדים.
  • שעועית לבנה (כוס אחת)
  • תפו”א (4-5 יחידות)
  • גזר (2-3 יחידות)
  • טבלינים – מלח, פלפל שחור, כמון, ופפריקה מתוקה.
  • מים – להשקות את החומרים עד כיסוי.
  • חצי חזה עוף (אופציה) – למי שכן אוהב גיוון!
  • חבילה של גריסי פנינה (אופציה) – כדי ליצור מרקם נימוח, שידליק לכם את האצבעות.

שלבי ההכנה

ועכשיו, אתם הולכים ללמוד כיצד להכין חמין במתכון מלא בטעמים. למי שעדיין לא עשה זאת, זה הרגע לקחת הלחמה ולצאת לדרך!

  1. קודם כל, נתחיל בהשריית שעועית במשך הלילה כדי שהתוצאה תהיה לא נימוחה הנצרכת.
  2. שמים את הבשר (כפי שבחרתם) בסיר כבד ונותנים לו טיגון קצר במעט שמן זית.
  3. כשהבשר מקבל גוון משגע, מניחים את תפו"א, גזר וגריסים.
  4. מוסיפים מלח, פלפל, כמון ופפריקה, ואחר כך מכסים במים שיגיעו לגובה של כל המרכיבים.
  5. מביאים לרתיחה על להבה גבוהה ואז מעבירים ללהבה נמוכה.
  6. מכסים במכסה עבה על מנת שהחמין יישאר חם, ומשאירים את הכול להתבשל במשך הלילה.
  7. בבוקר פותחים את המכסה ומריחים את הניחוחות המשגעים שהציפו את הבית.
  8. מגישים עם מאפה טרי וריחני ונהנים מכל ביס.

גרסאות שונות וטיפים

חמין הוא מנה שניתן לגוון בה רבה. אפשר לשדרג לגרסה טבעונית באמצעות טופו או גבינת סויה איכותית במקום הבשר, או להוסיף עדשים או קינואה להשגת מסה בריאה יחסית. עם קצת דמיון, אפשר לשדרג את המנה ואפילו לנסות לשלב פירות יבשים כמו פרי שזיף או דובדבן לקצת מתיקות מפתיעה!

תוספות ושדרוגים אפשריים

חמין הוא הערכה ייחודית שבה תוכלו לדבר ולהגת מדהים. אל תשכחו לשדרג את כל התבלינים שאתם מוסיפים, כמו סוכר חום שיביא עוד טעמים מעלפים, או עלי דפנה שיאבקו אתכם עם ניחוח משגע. וגם, בצדדים קלאסיים, תוכלו להגיש עם סלט כרוב קצוץ בטחינה או לחם קלוי!

שאלות ותשובות

מהו נתח הבשר הכי מומלץ לחמין?
מתוך הניסיון שלי, נתח בשר צוואר הוא המומלץ ביותר מכיוון שהוא מתבשל לאט ויש לו שומנים שגורמים לו להיות נימוח ומלא בטעמים.

האם אפשר להכין חמין בלי בשר?
בהחלט! חמין טבעוני יכול להיות תענוג מרענן – תוכלו לשים במקום הבשר טופו או קוביות חציל שיספגו את כל הטעמים.

כמה זמן צריך לבשל חמין?
העקרון הוא בישול ארוך. בדרך כלל, כמה שעות טובות על להבה נמוכה יבטיחו לכם טעמים אגדים.

האם יש טיפים להגיע לטעמים משגעים?
כמובן! טיבול הוא עיקר. אם אתם מתכוונים להכין חמין, ישרו את השעועית לילה מראש, ותמיד הוסיפו תבלינים בשלב מוקדם.

מתי כדאי להתחיל לבשל כדי שהחמין יהיה מוכן בזמן לארוחה?
כדאי להכין את החמין בלילה שלפני יום שישי, והמנות יכנסו להפקה של 8-10 שעות בישול במאמץ מועט.

האם ניתן להקפיא חמין?
בהחלט! חמין שמקפיאים יכול להחזיק כמה חודשים במקפיא, כולל מוספיק טעמים כאשר מחממים מחדש.

מה עושים עם שאריות החמין?
שאריות חמין תמיד טעימות ביומיים-שלושה של אחרי, אפשר גם לשלב אותן בתבשילים שונים!

מה אפשר להוסיף לחמין אם רוצים להפוך אותו למעניין יותר?
אפשר להוסיף פירות יבשים, כמו דובדבנים, או ירקות נוספים כמו קישואים.

האם קיים חמין שאינו מתוק?
חמין קלאסי אינו מתוק במיוחד, אבל אם תרצו, ניתן להפוך אותו למתוק באמצעות פירות ומעט סוכר.

האם כדאי להגיש פרוסות לחם?
בהחלט! לחם קלוי לצד החמין יוסיף קדמה למנה ויהיה טעים מאוד בשילוב הניחוחות המעולים!

אז מה בעצם מפריד בינה לבין חוויה קולינרית מושלמת? זה הזמן שלכם לשתף את המתכון לקבוצה שלכם, ולגרום לכולם לטעום מהקסם שמטבח של סבתא יוצר!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *