המתכון המושלם לבס בתנור שיעשה לכם חשק עוד

בס בתנור – מתכון מהמטבח שלנו שיביא את טעמים המושלם אליכם הביתה

אף פעם לא תיארנו לעצמנו כמה מדהים זה יהיה להכין בס בתנור. כל חוויה כזו הפכה לאגדה קולינרית בקרב משפחתנו. אורחינו תמיד ציפו למנה הזו, כי היא פשוט משגעת! יש משהו באירוח של דג שמעורר את הרגע הקסום הזה, כשלכולם הטעם על הלשון והמזון על השולחן. הדג שבחרנו מצטיין בטעם רך, נימוח ואוורירי, והאדים שמספרים את הסיפור שלו כמו סבתא שבישלה הכי טוב שיש – זו פשוט חוויה שכולם זוכרים.

זמן הכנת המתכון, רמת קושי ומספר מנות

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • זמן בישול: 20 דקות
  • רמת קושי: קלה
  • מנות: 4-6 מנות

עם המתכון המיוחד הזה, גם אם אין לכם ניסיון במטבח, אתם תצליחו לשדרג את הארוחה שלכם לרמות הכי גבוהות שיש. התחושה אינה נמדדת רק בטעם, אלא גם בחוויה, בזיכרון שנשאר. ולכן, הגיע הזמן לגלות את כל הסודות.

מרכיבים דרושים

כדי ליצור את המנה המעלפת הזו, אנחנו צריכים את המרכיבים הבאים:

  • 1 דג בס במשקל של כ-1.5 ק"ג, טרי ונקי
  • 4 כפות שמן זית איכותי
  • 1 לימון, סחוט ומגולל לקוביות קטנות
  • שיניים מ-3 שיני שום קצוצות דק
  • חצי כפית מלח
  • חצי כפית כמון
  • 1 כפית תיבול של פפריקה מתוקה
  • שניים גבעולי ריחן קצוצים גס
  • חצי כוס תמצית לבן (ברצון)

אם אתם רגישים לגלוטן, תדעו שאין בעיה! דג הבס הוא חברתי ומשתלב נפלא עם תוספות כמו ירקות צלויים או סלטים מרעננים.

שלבי ההכנה

לאחר שהצטיידנו במרכיבים, הגיע הזמן לגלות את הקסם שבבישול!

  1. נחמם את התנור לחום של 200 מעלות צלזיוס.
  2. על שולחן עבודה נקי, נערוך את הדג ונחתוך חריצים ברוחב של 2 ס"מ על גבי הדג.
  3. נמרח את הדג בשמן זית מכל הצדדים, כך שיתמלא בטעמים.
  4. נפזר את המלח, כמון ופפריקה על פני הדג, נשמור את התיבול בשום.
  5. נכניס את קוביות הלימון לשולי החריצים ונניח את שיני השום בתוכם.
  6. נניח את הדג בתבנית מרופדת בנייר אפייה.
  7. נשים את התבנית בתנור ובשלב זה ניתן לדג להתעסק באפייה במשך 20 דקות.
  8. לסיום, נשתף את הדג עם ריחן קצוץ ונזכור ללקק את האצבעות.

לכל מי שמעוניין במגוון, ניתן להוסיף ירקות כמו זוקיני, גזר או תפוחי אדמה בתבנית כך שיתבשלו יחד עם הדג. זה חייב להיות משגע!

תוספות ושדרוגים אפשריים למתכון

כמה רעיונות מדהימים לשדרוג המנה:

  • לצרף טחינה מעל לצלחת, השילוב של דגים וטחינה הוא אגדי!
  • להכין רוטב שמנת עם עשבי תיבול לשדרוג הטעם.
  • למלא את הדג בעשבי תיבול טריים, כמו שורג, שמיר, או תימין.
  • להוסיף קונפי שום בעדינות על דרגת החום.

קיצור, כל תוספת יכולה להביא את הכיוון שהכי אתם אוהבים, רק אל תשכחו לשתף אותנו!

שאלות ותשובות

מה ניתן לעשות עם שאריות הדג?
שאריות דג הבס הן מצוינות לשימוש בחלל קיבתי. אפשר להכין מהם סלטים, להשתמש בפילטים על לחם טרי או להכניס למרק חם ודל פחמימות.

האם אפשר להכין את המתכון מראש?
בהחלט. ניתן להכין את הדג כ-3 שעות לפני האורחים, לכסות בניילון נצמד ולשמור במקרר עד להגעתם.

באיזה מצרכים אפשר להחליף את הדג?
אם אתם לא אוהבים דגים, אפשר לנסות עוף בתנור! כל עוף תרוויחו את אותו התהליך פחות או יותר.

כמה זמן לוקח לבשל דג כזה?
זה דבר שולי לעומת המתנה, אך 20 דקות זה הזמן המרבי!

האם ניתן להכין את המתכון בגרסה טבעונית?
בהחלט! פשוט השתמשו ביכולת שלכם להכין פילה של טופו עם אותו התיבול והרוטב.

באיזה סוג דג אפשר להשתמש במקום הבס?
דגים כמו דניס או סול בהחלט מתאימים באותה הדרך.

האם אני יכול להתקין את הדג על גריל?
בהחלט! דג הבס יוצא מדהים גם על הגריל, פשוט יש לשים לב לא להניח אותו ישירות על הגחלים.

מהו היין המושלם לשתות עם המנה הזו?
אם אהבתם יין לבן, אתם צריכים ללכת על קברנה סוביניון או מצויין – יינות שיתאימו במדויק!

למה כדאי להכין דג בתנור?
הדג השקול נשאר רך ועסיסי, ואילו ההכנה בתנור מפצה את הדג בטעמים עשירים.

באיזו תוספת מותר להגיש את הדג?
לחם פרוס עם חמאה, סלט ירוק או ריזוטו הם בגדר חובה.

הצטרפו לחגיגה ושתפו את המתכון המעלף הזה עם חברים ומשפחה ברשתות החברתיות! נגמרו העיכובים – הגיע הזמן לאכול דג בס באווירה המושלמת!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *