המתכון המושלם לחציל מטוגן בטמפורה שבתכליתו

מתכון לחציל מטוגן בטמפורה

כשמדובר במאכלים שמחממים את הלב והבטן, חציל מטוגן בטמפורה הוא אחד מהמאכלים המדהימים והמסקרנים ביותר שתוכלו להכין. השילוב של חציל רך ועשיר בטעמים, מצופה בטמפורה פריכה וממכרת, הוא בעל פוטנציאל להפוך כל ארוחה לחוויה משגעת ומלהיבה. אין ספק שגם אתם לא תפסיקו ללקק את האצבעות כשתטעמו את המנה הזו!

זמן הכנת המתכון

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • זמן בישול: 15 דקות
  • רמת קושי: קל
  • מספר מנות: 4 מנות

ברגע שנכנסים למטבח ומתחילים להכין את החציל בטמפורה, הציפייה מתחילה לעלות. המאמץ הוא מינימאלי, והתוצאה היא אגדה בפני עצמה. עכשיו בואו נצא לדרך!

הרכיבים הדרושים

  • 2 חצילים בינוניים
  • 1 כוס קמח (אפשר גם קמח ללא גלוטן)
  • 1/2 כוס מים קרים
  • 1/4 כוס שמן צמחי
  • 1/2 כוס Breadcrumbs (פירורי לחם)
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • שום כתוש (אופציונלי)
  • עלי פטרוזיליה קצוצים לצורך קישוט

אם אתם רוצים לשדרג את המתכון הזה ולהפוך אותו לטעים אפילו יותר, תוכלו להוסיף לתערובת הטמפורה כמה תבלינים אהובים עליכם, כמו פפריקה מתוקה או כמון.

שלבי ההכנה

לאחר שאספנו את כל החומרים, הגיע הזמן להתחיל לבשל!

  1. קולפים את החצילים וחותכים אותם לפרוסות בעובי של כ-1 ס"מ.
  2. מפזרים על החצילים מעט מלח ומשאירים אותם לשבת כחצי שעה לסינון הנוזלים.
  3. בינתיים, הכינו את תערובת הטמפורה על ידי שילוב קמח ומים קרים בקערה. כדאי לערבב בעדינות עד שהיא מתמזגת ויוצרת מרקם אחיד.
  4. מוסיפים לתערובת הטמפורה מעט מלח ופלפל לפי הטעם.
  5. מחממים שמן בסיר עמוק על חום בינוני.
  6. אחרי שהחצילים סוננו, שטפו אותם במים בכדי להיפטר מהמלח וייבשו בעזרת מג towel.
  7. טובלים כל פרוסת חציל בתערובת הטמפורה ומשם לעביר לקערה עם פירורי לחם.
  8. מניחים את פרוסות החציל המטוגנות בשמן החם, ומטגנים עד שהן מזהיבות מכל הצדדים.
  9. מעבירים לנייר סופג להסרת עודפי שמן.
  10. מגישים את החצילים המטוגנים עם רוטב לבחירתכם, כמו יוגורט או טחינה.

ומה עם גרסה טבעונית? בקלות רבה תוכלו להחליף את השום בכמון או בתבלינים אחרים ואפילו להוסיף ירקות נוספים כמו קישואים או בטטה.

שדרוגים ותוספות אפשריות

אם אתם מרגישים יצירתיים, אל תהססו לשדרג את החציל בטמפורה שלכם! אפשר להוסיף:

  • תיבול עם תבלינים נוספים כמו זעתר או כמון.
  • פרוסות של פפריקות קלות מתוקות.
  • ליצור גבינת עשבי תיבול ולהשתמש בה כמילוי לאטריות ממולאות בחציל.
  • לשדרג את הרוטב המוגש לצידם עם כמה מנות רוטב ספיישל.

כיף לראות איך כל שדרוג הופך את המנה לאגדה חדשה בפינה שלכם במטבח!

שאלות ותשובות

האם אני יכול להשתמש בחצילים קפואים?
כמובן! חצילים קפואים יעבדו, אבל זכרו להפשיר אותם ולסנן את הנוזלים לפני הטיגון.

איך אני יכול להפוך את המנה לעוד יותר בריאה?
מומלץ להשתמש בשמן קוקוס או שמן זית כדי להפוך את המנה לבריאה יותר.

האם ניתן להכין את הבצק בעתיד?
בהחלט! אתם יכולים להכין את תערובת הטמפורה מראש ולשמור במקרר עד לשימוש.

מה אפשר להגיש עם החצילים האלה?
רוטב טחינה או טחינה חריפה יעשו פלאים עם המנה ויוסיפו עוד טעמים.

האם יש ממתיקים שאני יכול להשתמש בהם בעת הבישול?
בהחלט! אפשר לשפר את הטעמים עם דבש או משקה סויה בעת ההכנה.

האם אני יכול לצפות חצילים בטמפורה ולא לטגן אלא לאפות?
כן, אפשר לשים את החצילים על תבנית ואפות על חום בינוני, עד שזה יזהיב, אם אתם מעדיפים לא לטגן.

איך אני יכול לשמור על חצילים מטוגנים טריים?
החצילים המוכנים יכולים לשמור על טריותם במקפיא, אבל זה לא ימנע מהם להיות פחות פריכים.

מה אם יש לי רגישות לגלוטן?
אפשר להחליף את הקמח הרגיל בקמח תפו”א או קמח חומוס.

האם ניתן להכין גרסה חריפה של המתכון?
בוודאי! הוספת פלאפל וקצת פפריקה חריפה יכולה לשדרג את המתכון פלאים.

האם אפשר להכין את המתכון בתנור במקום בטיגון?
בהחלט! טיגון בתנור יכול ליצור תוצאה דומה בקלות.

אם מתכון זה עורר בכם השראה, אל תשכחו לשתף אותו ברשתות החברתיות, שאחרים ייהנו ממנו אף הם! בתיאבון!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *