סלט בורגול ותפוחים – שילוב על חושי של רעננות ומעט מתיקות!
ברגע שלוקחים ביס מהסלט הזה, עולות תחושות שממלאות אותנו בשמחה. יש משהו מדהים בשילוב בין הבורגול, שהוא דגן בריא מאוד ומלא בחלבון, לבין התפוחים המלוחים והמתוקים. הכל מתחבר למנה אחת מושלמת, עליזה ואפילו משגעת. אבל הסלט הזה גם מציע יתרונות בריאותיים שלא תוכלו להתעלם מהם! לכן אל תשכחו לקחת את המתכון הזה ולנסות אותו! מי יודע, אולי תגלו שזו המנה הכי טעימה שיש.
זמני הכנה ורמות קושי
- זמן הכנה: 20 דקות
- רמת קושי: קל
- מנות: 4-6 מנות
הרכיבים הדרושים
כיצד הופכים סלט לשעשעתי ומענג? התשובה טמונה בבחירה נכונה של מרכיבים. אז בואו ניקח סיכום קצר של מה שאנחנו צריכים:
- 1 כוס בורגול (מומלץ דק)
- 2 תפוחים ירוקים (ממליצים על גרני סמית)
- 1/2 כוס אגוזי מלך קצוצים
- 1/4 כוס צימוקים (אפשר לשמור על הבריאות עם צימוקים ללא סוכר)
- 1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה
- 1/4 כוס מיץ לימון סחוט טרי
- 2 כפות שמן זית
- מלח ופלפל לפי הטעם
רוצים לנסות גרסה טבעונית? תוכלו להחליף את שמן הזית בשמן קוקוס ולהשתמש בצימוקים אורגניים לגמרי.
שלבי ההכנה
עכשיו שהצטיידתם בכל הדרוש, הגיע הזמן להתנקות מכך, לקחת נשימה עמוקה ולהנות מתהליך ההכנה! אז ככה נכין את הסלט הזה:
- שמים את הבורגול בקערה ומכסים אותו במים רותחים.
- משרים כ-10 דקות עד שהבורגול תופס את הנוזלים ומתנפח.
- מסננים את הבורגול ומשאירים להתקרר.
- חותכים את התפוחים לקוביות קטנות (אל תסירו את הקליפה!) ומניחים בקערה גדולה.
- מוסיפים לתפוחים את הבורגול, אגוזי המלך, הצימוקים והפטרוזיליה.
- בקערה נפרדת, מכניסים את מיץ הלימון, שמן הזית, מלח ופלפל ומערבבים היטב.
- יוצקים את הראיון על הסלט ומערבבים היטב עד שכל החומרים מצופים ברוטבה.
- מניחים למנה לשבת במקרר כ-15 דקות כדי שהטעמים יתערבבו ביניהם.
- מקשטים עם עלי פטרוזיליה ומסדרים בצלחת.
מתכונים חלופיים
אם בא לכם לנסות משהו אחר, ישנן מספר דרכים לשדרג את הסלט. אפשר להוסיף גם גרגרי חומוס מבושלים לסלט למנה בריאה ומזינה, או לשדרגו עם מעט קוביות גבינת פטה מלוחה כדי לקבל עוד ממד של טעם. אה, ואתם יכולים גם לשמור את הסלט הזה כך שיתאים לדיאטה דלי פחמימות על ידי כך שאין מוסיפים אגוזי מלך! באמת, לא תאמינו כיצד שינוי קטן יכול לשדרג מפגש בצהרים!
תוספות או שדרוגים אפשריים
אם בא לכם לתבל את הסלט באופן כיף, יש כמה רטבים שאפשר להכין. אפשר להוסיף רוטב על בסיס טחינה עם לימון או אפילו רוטב סויה עם גזר קצוץ דק. החיבור שבין התפוחים והאגוזים מרגש ומיוחד, ופתאום כל סלט יעמוד על המפה.
שאלות ותשובות
מה אפשר להוסיף לסלט מלבד התפוחים?
ישנם כאמור שדרוגים רבים שאפשר לשלב כמו חצילים קלויים או אפילו פרוסות של אבוקדו שיתנו טעם נוסף!
איך להכין גרסה טבעונית?
שיטת ההכנה נשארת אותו דבר! פשוט להימנע מתוספות כמו גבינות ולשמור על השימוש בהרבה ירקות ופירות.
כמה זמן אפשר לשמור את הסלט במקרר?
באופן כללי, אפשר לשמור את הסלט כשלושה ימים במקרר, אבל תנסו לאכול אותו טרי להעצמת החוויה.
מהו בורגול?
בורגול הוא דגן, שמלא בחלבון, סיבים תזונתיים ועשיר במינרלים. זהו מרכיב פופולרי במטבח הים-תיכוני, ומומלץ לכל דיאטה.
האם זה מתאים לילדים?
בהחלט! הילדים מתים על התפוחים והצימוקים, והבורגול מסייע לארוחה מאוזנת!
איך ניתן להפוך את הסלט ליותר קראנצ'י?
הוסיפו קוביות מלפפון טרי או אפילו פרוסות דקיקות של גזר! זה מוסיף קראנץ' שעושה הבדל משמעותי.
מה אם אין לי אגוזי מלך?
אל חשש! אפשר להחליף באגוזי פקאן או לתספוג את התערובת בכל אגוז שאתה אוהבים.
מתי הכי טוב לאכול את הסלט הזה?
הסלט מצוין בכל זמן: בארוחות צהרים קלות, כתוספת לערב מסיבות או סתם כשמתחשק לכם רעננות ושמחה.
איך להגביר את הטעמים בסלט?
מומלץ להוסיף חריצים ספציפיים של כמון או קימל לקבלת טעמים מעניינים.
האם זה סלט קל להכנה?
בטח! עם כל המצעדים הפשוטים המאמר מציע, כל אחד יכול להכין אותו תוך דקות ספורות.
סלט בורגול ותפוחים הוא אחד הסלטים המושלמים להעביר איתו זמן איכות עם משפחה וחברים. הוא ישרף מייד ואתם תרגשו את השיחות שמתרחשות סביב השולחן.
אנא שתפו את המתכון המדהים הזה עם חברים ברשתות החברתיות. כולם צריכים להכיר את הסלט המושלם הזה!