המתכון המושלם לקינדר פצפוצי אורז בבית

קינדר פצפוצי אורז – ההפתעה הקולינרית המושלמת!

מיום ליום, אנו מחפשים את הרגעים המיוחדים שבהם אנו יכולים להפתיע את עצמנו ואת הקרובים לנו בקולינריות מדהימה. האם אי פעם תהיתם איך אפשר לשלב בין טעם ילדות לבין חידוש מתוק, להגיש מנת קינוח שכולם יזכרו? המתכון הזה, למי שאוהב את הממתקים הממכרים והמעלפים, הוא בדיוק מה שאתם צריכים! קינדר פצפוצי אורז – לא רק מדובר בקינוח, אלא בחוויה שמדברת ללבבות ולחיך!

זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות?

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • רמת קושי: קל
  • מספיק ל: 10 מנות (או יותר, תלוי בכמה אתם אוהבים לאכול!)

הרכיבים הדרושים

לפני שנצלול לתוך ההכנה, נתמקד קודם כל באלו רטבים וגם בפצפוצי האורז שיהפכו את הקינוח הזה למושלם! אין כמו להתחיל עם רכיבים טריים ואיכותיים כדי להגיע לתוצאה אגדה.

  • 200 גרם שוקולד חלב איכותי
  • 150 גרם שוקולד מריר (אם אתם אוהבים את השוקולדים שלכם קצת פחות מתוקים)
  • 3 כוסות פצפוצי אורז (משגעים ורצוי מאוד לבחור פצפוצי אורז עם מרקם נוצץ)
  • 100 גרם אגוזי לוז קצוצים (או כל אגוז אחר שאתם אוהבים)
  • 1 כפית תמצית וניל (לתוספת של טעם נעים)
  • קמצוץ של מלח (מי אומר שלא צריך מלח במתוקים?)

עכשיו יש לנו את כל המרכיבים שישלימו את המתכון הנפלא הזה! וכמובן שניתן לשחק גם עם הרכיבים. לדוגמה, אפשר לבחור בשוקולד ללא סוכר או אגוזי פקאנים. אפשר להוסיף גם קקאו בשוקולד לבן – הכל תלוי בטעם האישי של כל אחד מאיתנו!

שלבי ההכנה

צעד לפנים – עכשיו אנחנו מתחילים את המסע המדהים הזה!

  1. ממיסים את שוקולד החלב והשוקולד המריר בקערה חסינת חום מעל סיר עם מים רותחים (בן מארי). תמיד זכרו – לשים את הקערה כך שתאדה את השוקולד ולא תיגע במים).
  2. לאחר שהשוקולד נמס לגמרי, מסננים את זה מהחום ומערבבים עם תמצית הווניל והמלח.
  3. כשהשוקולד מוכן לזרימה, מוסיפים באיטיות את פצפוצי האורז ומערבבים בעדינות – חשוב לא לשבור את הפצפוצים!
  4. כשהפצפוצים מצופים בשוקולד, מוסיפים את האגוזים הקצוצים וערבבים היטב עד שהתערובת אחידה.
  5. כעת, בוחרים תבנית (מומלץ עם דבק אפייה או נייר פרגמנט) ומניחים את התערובת בתוכה, משטחים אותה לגובה אחיד.
  6. שמים במקרר למשך 20 דקות או עד שהשוקולד מתקרר ומתקשה.
  7. אחרי שהשוקולד התייצב, חותכים לריבועים בגודל הרצוי!

ההכנה היא קלילה אך יש צורך בשקט נפשי בזמן שממיסים את השוקולד, אחרת תמצאו את עצמכם עם שוקולד שרוף – ואנחנו בהחלט לא רוצים את זה.

תוספות ושדרוגים אפשריים

אם אתם רוצים לשדרג את הקינוח המהמם הזה, יש כמה רעיונות שהיו יכולים לקחת אותו למסלול החדש.

  • הוספת תמציות טעם שונות כגון תמצית תפוז או תפוחי עץ, לשדרג את השוקולד.
  • ניתן להוסיף צימוקים או פירות מיובשים לתוספת של חמצמצות.
  • משדרגים עם קצפת קלילה ומקשטים בשבבי שוקולד.
  • לגרסה חורפית יותר, הוספת קינמון יכולה לגמרי לקחת את זה למקום אחר.

שאלות ותשובות

מהו הזמן הממוצע להכנת קינדר פצפוצי אורז?
הזמן הממוצע על טווח של 30 דקות הוא בגדר הסתמכות מצוינת, אבל אם אתם אוהבים ללטש את הפרטים, זה יכול להימשך גם יותר!

האם ניתן להכין את הקינוח הזה עם שוקולד מריר בלבד?
בהחלט! שוקולד מריר יספק לשוקולד טעמים עשירים עוד יותר. אתם יכולים לשלב גם עם שוקולד חלב קליל.

האם קינדר פצפוצי אורז זה קינוח אפוי?
לא בדיוק, הקינוח הזה נעשה בהמסה וקרישה, כלומר הוא דורש את כישורי המסה אבל לא את כישורי האפיה.

האם ישנה גרסה טבעונית למתכון?
כן, בהחלט! השוקולד הכהה יכול להיות שוקולד טבעוני, ואתם יכולים לשלב חלב צמחי כמו חלב שקדים או קוקוס בהמסה.

האם אפשר לשמור את הקינוח במקפיא?
בוודאי! שימו את הקינוח בשקית אטומה, הוא ישמור על טעמיו למשך מספר חודשים, אבל כפי שתראו – לא בטוח שיישאר לכם כל כך הרבה זמן!

עבור כמה מנות ניתן להכין את המתכון?
סטנדרטית, המתכון הזה די נחמד לכמות של 10 מנות, אבל תלוי גם בגובה שאתם עושים אותן. תראו, אם תצליחו לאכול יותר – אני לא שופט!

האם אפשר לשדרג את המראה של הקינוח?
כן, ישנם מגוון צורות העיצוב. ניתן לשים את התערובת בתבניות סיליקון בצורות שונות – משגעות ומקוריות!

האם זה קינוח בריא?
ובכן, זה בוודאי לא מתכון דל פחמימות, אבל אם תשתמשו בשוקולד איכותי והשקדים – הוא בהחלט יספק לכם בריאות עם מתיקות.

אפשר לשים פצפוצי אורז ברנדי?
כל מה שאתם אוהבים! השאלה היא אם המינון יכנס לתוך המתכון הזה, אבל כן – תוספת מעניינת!

מה עושים אם השוקולד נשרף?
אל תדאגו, קחו לכם קערה חדשה, נוסף שוקולד ומתחילים שוב. התמדה תביא תוצאות נהדרות!

אל תסכימו לדלג על קינוח המדהים הזה, זה באמת פצצת טעמים ממכרים, כולם ילקקו את האצבעות! אל תשכחו לשתף ועשו חיים!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *