המשקה המושלם לחורף: משקה שוקולד חם
החורף הגיע, וזה הזמן לחמם את הלב ואת הנשמה עם כוס משקה שוקולד חם מדהים, ממש כמו של סבתא! אין כמו הרגע הזה שבו אנו מתיישבים ליד החלון, עם מכסה של כוס שוקולד חם שמהביל, דולף לאיטו ומפיץ ריח אגדי של שוקולד בכל רחבי הבית. כשקצת קר בחוץ, אנחנו יודעים שקצת שוקולד חם יכול לשנות את כל מצב הרוח שלנו, והפעם, אנחנו עומדים לספר לכם איך להכין את המשקה הכי טעים שיש!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי, מכמה מנות מתקבל
- זמן הכנה: 15 דקות
- רמת קושי: קלה
- מספר מנות: 4 כוסות
הרכיבים הדרושים
אז מה אנחנו צריכים כדי להכין את המשקה הזה? מדובר ברכיבים פשוטים שמשמעותם טעם מדהים. כולם יכולים להכין את המשקה הזה, ובתוך דקות ספורות תהיו עם כוס רותחת של שוקולד חם לידכם.
- 500 מ"ל חלב (אפשר גם חלב שקדים או סויה, במיוחד אם אתם טבעוניים)
- 100 גרם שוקולד מריר (רצוי עם 70% קקאו ומעלה)
- 2 כפות קקאו איכותי
- 2 כפות סוכר (או דחף אישי שלכם – מה שמתחשק!)
- 1/2 כפית קינמון (מוסיף ניחוח משגע)
- יצירתיות – תוספות כמו שמנת, קצפת, או אפילו מרשמלוס!
שלבי ההכנה
כעת אנו מגיעים לקטע המהנה באמת! שלבי ההכנה כוללים פשוט ערבוב של הדברים הנכונים בזמן הנכון כדי להגיע לתוצאה הנמוכה והאווירית הזו!
- נחמם את החלב בסיר קטן על חום נמוך, לא עד רתיחה!
- נוסיף את השוקולד המריר הקצוץ. נבצע ערבוב איטי עד שהשוקולד נמס ונשאר חלק.
- נוסיף את הקקאו המפזר והסוכר. ערבבו היטב עד שהתערובת אחידה.
- נוסיף את הקינמון לערבוב הקצת באוויר.
- יוצרים את הגובה המושלם עם נפח על ידי הקצפת של השמנת או הקצפת מרשמלוס שאפשר להניח למעלה.
- נשפוך לכוסות חמות, ונשים בתוספות שראויות!
- נהנים מכוס משקה שוקולד חם עם רטט קטן – ואל תשכחו ללקק את האצבעות!
אפשרויות חלופיות
אנחנו חיים בעידן של בריאות ומודעות לגוף, ולכן יש כמה אפשרויות נוספות! אם אתם מעדיפים גרסה טבעונית, אתם יכולים להשתמש בחלב צמחי. כמו כן, התוספות יכולות להיות משדרגות למיני פירות יער או אגוזים, הכל לפי הטעם האישי שלכם. אפשר גם להחליף את הסוכר בדבר טעים דל קלוריות, כמו ממתיקים טבעיים.
שדרוגים ותוספות אפשריים
כמובן, ששוקולד חם הוא לא סתם שוקולד חם! יש המון שדרוגים שניתן להוסיף, הכל לפי רוח התקופה והעדפותיכם. אפשרות מצוינת היא להוסיף שוט של קפה – השילוב הוא מעלף!
מומלץ גם לנסות להוסיף טיפה של פלפל חריף שייתן לזה טאצ' מתוק-מתוק וישדרג את הטעם באופן משוגע! קצפת על גבי השוקולד היא לא סתם קישוט, היא יכולה לחוות להעניק גימור אוורירי ומטריף שאין לתאר, ואפילו תחושת קיץ מרעננת מלאת טעמים.
שאלות ותשובות
כיצד יודעים ששוקולד חם מוכן?
אם השוקולד חם, חלק ונוזלי, אתם בדרך הנכונה. הקפידו לא להביא לרתיחה.
אפשר להשתמש בשוקולד חלב?
בהחלט! אם אתם מעדיפים מתיקות, שוקולד חלב או שוקולד עם תוספות יהיה מושלם.
האם ניתן להכין שוקולד חם מוכן מראש?
כן, אבל מומלץ לחמם אותו מחדש בנפרד, אז הוא יישאר הכי טוב שיש.
האם ניתן להכין את המשקה עם מים?
לא מומלץ, שכן החלב מעניק שהטחנה והעשירות שמנעימות את הטעם.
אילו תוספות נוספות מומלצות?
בחורף נוכל להוסיף חצי כפית אגוז מוסקט, גרגרי קקאו קצוצים או אף פקאנים מסוכרים. כל מה שהכי טעים!
מה המחיר של המתכון?
מחיר המתכון כ-20 ש"ח. לא יקר לאושר שוקולדי, נכון?
אילו סוגי חלב ניתן לשים?
חלב חלב או חלב סויה יעשו את העבודה, תוספות טובות הן גם חלב קוקוס וחלב שקדים.
כמה זמן אפשר לשמור על שוקולד חם?
שוקולד חם נשאר טעים עד 48 שעות במקרר. חממים לפני שמגישים!
האם ניתן להקפיא שוקולד חם?
לא ממש, אבל ניתן להכין קוביות קקאו מוצקות או תוספות לשוקולד שיהיה מוכן בכל עת.
האם זה בריא לשתות שוקולד חם?
מתכון זה בהחלט יחסית בריא אם אתם משתמשים בשוקולד איכותי ובחלב דל שומן. המפתח הוא המינון!
אחרי כל זאת, מי שיגיע לכוס של שוקולד חם כזו לא הולך להתנגד. אז קדימה, הכינו, שתפו, ותיהנו! אל תשכחו להתרווח ולשקף את האהבה שלכם במתכון הזה! שתפו חברים ברשתות החברתיות, ותהנו מהטעם המושלם!