פנקייקים ללא ביצים: מתכון משגע לגמרי!
אם יש משהו שכל אחד מאיתנו אוהב, זה פנקייקים! המתיקות, המרקם האוורירי והחום ששורה על כל ביס הם דברים שמעלות חיוך על הפנים. הרבה מאיתנו עשויים לחשוב שההכנה של פנקייקים היא משימה פשוטה, אך יש אנשים שמקפידים על דיאטות שונות, חלקם אינם אוכלים ביצים או פשוט רוצים לגוון דווקא עם גרסה טבעונית למוקצים. המתכון הזה יגלה לכם כיצד להכין פנקייקים מדהימים, ממכרים ואגדי שאין בהם ביצים, ובכל זאת הם הכי טעימים שיש!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות יוצא
- זמן הכנה: 30 דקות
- רמת קושי: בינונית
- מספר מנות: 4 מנות (כ-8 פנקייקים גדולים)
מרכיבים הדרושים
כעת, בואו ניגש לרשימת המרכיבים. כמובן שנשתמש בחומרים פשוטים שנמצאים כמעט בכל בית. בואו נעשה את זה!
- 1 כוס קמח חיטה מלא
- 2 כפות סוכר (אפשר גם דחוף אם רוצים מתוק יותר)
- 1 וכוסי חלב צמחי (כמו חלב שקדים או חלב סויה)
- 1/2 חבילה של אבקת סודה לשתייה (אם אין, אפשר להשתמש באבקת סודה)
- 1/4 כוס שמן קנולה או שמן קוקוס
- 1/2 כפית קינמון (כדי להקפיץ את הטעמים)
- 1/2 כפית מלח
לגרסה טבעונית, אפשר להחליף את החלב הצמחי בחלב אורז, ובמקום סוכר רגיל אפשר להשתמש בסוכר קוקוס!
שלבי ההכנה
ועכשיו הגענו לרגע המעניין ביותר! הפנקייקים האלה דורשים מעט תשומת לב, אבל תאמינו לי, זה שווה את זה. הם יוצאים אווריריים, נימוחים ונמסים בפה!
- נכניס את כל המרכיבים היבשים לקערה גדולה: קמח, סוכר, קינמון, אבקת סודה ומלח.
- בקערה נפרדת, נערבב את המרכיבים הרטובים: חלב צמחי ושמן.
- נשפוך את התערובת של המרכיבים הרטובים לתוך הקערה של המרכיבים היבשים.
- נערבב בעדינות עם כף עץ, עד שהכל מתאחד. תנועה עדינה – אין צורך לערבב יותר מדי!
- נחמם מחבת על חום בינוני ונשמן אותה מעט עם שמן או חמאה.
- נשפוך כף מהתערובת למחבת, ונמתין עד שהפנקייק יתמלא בבועות.
- נפוך והנחנו לעוד 1-2 דקות עד שיתבשל משני הצדדים.
- נחזור על התהליך עם שאר התערובת.
פנקייקים מוכנים! עכשיו אפשר להתחיל להגיש אותם עם כל התוספות שאתם אוהבים. מישהו אמר סירופ מייפל?
תוספות ושדרוגים אפשריים
הפנקייקים האלה מצוינים לבדם, אבל אם אתם רוצים להקפיץ את החוויה, יש הרבה דברים שאפשר להוסיף:
- מוסיפים לשוקולד מריר קצוץ או שוקולד צ’יפס למתיקות נוספת.
- שמים על הפנקייקים פירות טריים כגון תותים, בננות או אוכמניות – לא רק שזה משגע במראה, זה גם טעים בטירוף!
- שמים מעל סירופ מייפל, דחוף קרם קוקוס או חמאת אגוזים.
- מוסיפים אבקת קקאו לתערובת לקבלת פנקייקים שוקולדיים מהחלומות.
שאלות ותשובות
אילו מרכיבים אפשר להחליף כדי להפוך את המתכון לגלוטן-פרי?
ניתן להחליף את קמח החיטה בקמח תפו”א או קמח שקדים. השוקו יתרה, מה שייתן טעמים מתוקים במיוחד.
האם אפשר לשמור פנקייקים במקפיא?
בוודאי! ניתן להקפיא את הפנקייקים, ולחמם במיקרוגל או טוסטר אובן בעת הצורך.
איך אני יודע שהפנקייקים מוכנים?
חכו עד שיתקבלו בועות על פני השטח ושהצד התחתון יהיה זהוב ויפה.
האם ניתן להכין את הפנקייקים בלי שמן?
אפשר להכין את הפנקייקים גם בלי שמן, אך זה עשוי להשפיע על הרכות שלהם – מי שוחר חוויה זהירה!
מה אם אני רוצה לדעת את ערכי התזונה?
כדי לדעת את ערכי התזונה, חשבו את הסכומים של המרכיבים לכל המנה וחלקו על מספר המנות.
האם יש מילויים מיוחדים שאפשר לשים בפנקייקים?
כן! ניתן לשים גבינת שמנת מתוקה, ריבה, או כל דבר אחר שאתם אוהבים במרכז הפנקייקים.
כמה זמן אפשר לשמור פנקייקים במקרר?
פנקייקים נשמרים עד 2-3 ימים במקרר, בשמירה עליהם בקופסה סגורה.
מה המתכון הזה כולל בריאות?
הפנקייקים ללא ביצים בריאים יותר, עם אפשרויות לשימוש בחלב צמחי ולהפחתת הסוכר.
אני אוהב את ההפתעות במתכון! מה נוספים שאפשר לשדרג?
תוספת של אגוזים קצוצים, צ'ילי מתוק או קקאו תוסיף טעם מעניין למתכון – אל תחששו לנחש.
האם יש לכם טיפים למי שהכין פנקייקים לראשונה?
קחו את הזמן ואי אפשר למהר! הבישול פחות מתוחכם משחשבתם. תפרגו לעצמכם גם זמן!
אם מצאתם את המתכון המופלא הזה מועיל, אל תשכחו לשתף עם חברים! פנקייקים ללא ביצים שיהפכו את הבוקר שלכם למלא בצבעים ובטעמים עשירים. חגגו את כל מה שאפשר עם אוכל מדהים!