המתכון הסודי לקובה ברוטב צהוב שלא תרצו לפספס

קובה ברוטב צהוב – מנה פשוטה ומדהימה

אם יש משהו שאי אפשר לעמוד בפניו, זה קובה ברוטב צהוב. המנה הזו מצליחה לגבור על כל קושי שהחיים זורקים לנו בדרך. הרוטב הצהוב, שנשאר על הקובות, הוא כל כך טעים שנכון להרגיש צורך ללקק את האצבעות, ואנחנו לא מגזימים! לא משנה כמה זמן תחכו כדי לטעום את הקובה, אתם תגלו שזה בהחלט שווה את זה. עם כל ביס נכניס לתוך הלב את המסורות של סבתותינו, והטעמים הים-תיכוניים יפגישו אותנו עם זכרונות שתרצו לשמור עליהם לנצח.

זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמות מנות

  • זמן הכנה: 1 שעה
  • רמת קושי: בינונית
  • מנות: 6-8 מנות

הרכיבים הדרושים

כדי להכין קובה ברוטב צהוב מדהים מאוד, אנו נצטרך את המרכיבים הבאים:

  • 2 כוסות גרגרי חומוס (בישול או קפוא)
  • 1/2 ק"ג בשר טחון (בקר או עוף)
  • 1 כוס בורגול דק
  • 1 כוס פטרוזיליה קצוצה
  • 1 בצל קטן קצוץ
  • 2 כפיות כמון
  • 1 כפית שטוחה קינמון
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • כוס מים
  • 1/2 כוס טחינה גולמית

בנוסף לכך, נזדקק לדברי הצפון המשגעים של הרוטב הצהוב:

  • 2 כוסות מים
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 2 כוסות דלעת קלופה חתוכה לקוביות
  • 1 כף כורכום
  • 2 כפות שטוחות פפריקה מתוקה
  • 2 כוסות עגבניות מרוסקות
  • מלח לפי הטעם

מרכיבים חלופיים

לאוהבי הבריאות, ניתן להכין גרסה טבעונית לקובה עם תחליף לבשר, כמו כוסמת או טופו. ואם אתם נמנעים מגלוטן, ניתן להחליף את הבורגול באורז. כך תוכלו לשמור על הטעמים מבלי לוותר על הבריאות!

שלבי ההכנה

כשמתחילים את הכנת המתכון הזה, כדאי להזכיר שעם כל שלב שתעשו, אתם לא רק מכינים אוכל, אלא גם חוגגים את המסורת וההיסטוריה של הקובות באחריות. אז בואו נתחיל!

  1. מניחים את גרגרי החומוס בקערה ומכסים במים למשך לילה.
  2. מבשלים את החומוס במים רותחים במשך 30 דקות עד ריכוך.
  3. בקערה גדולה, מניחים את הבשר הטחון, בורגול, פטרוזיליה, בצל, קינמון וכמון. מתבלים במלח ופלפל.
  4. לשים היטב את התערובת עד לקבלת בלילה אחידה.
  5. יוצרים כדורים קטנים בגודל של אגוז פקאן מהתערובת.
  6. להכין רוטב: בסיר גדול, מחממים שמן זית ושמים בו את קוביות הדלעת.
  7. מוסיפים את כורכום, פפריקה ועגבניות מרוסקות. מבשלים כ-10 דקות.
  8. מוסיפים את הכדורים שיצרנו לסיר ומוזגים מים רותחים מעליהם.
  9. מבשלים על חום נמוך במשך 30-40 דקות, עד שהקובה סופגת את רוטב התבלינים.
  10. בתחום הניתוח היצירתי, דאשו טחינה גולמית מעל הכל ושמרו את התוצאה לרגעים שהם אגדה.

תוספות ושדרוגים אפשריים

יש דבר אחד שיכול לשפר את הקובה המדויקת בצורה מדהימה, וזה תוספות מסוגים שונים. אפשר להוסיף חצילים צולים שמקנים טעם מעושן, או כדורי ציזיקים רכים. ומה לגבי טחינה עם שום ולימון? כשאתם פותחים את המקרר שלכם, אל תחששו להיות יצירתיים ולבצע ניסויים עם הטעמים שזמינים לכם. מהנסיון שלי, כל תוספת שאוספת מרקם או טעם חדש חדשה תורמת רבות לטעמים הממכרים!

שאלות ותשובות

מה אפשר להגיש לצד הקובה?
צדדים בעלי מרקם מעניין כמו חציל מטוגן, מוחי ירקות או סלט ישראלי יכולים להתאים מצוין כנפנוף עם הקובה.

האם אפשר להכין את הקובה מראש?
בהחלט! אפשר להכין את הקובה עד שלב השלה, לשמור במקרר, ובכל עת לשים בסיר עם הרוטב.

כמה זמן אפשר לשמור קובות מוכן במקרר?
קובה בשיאה יכול להחזיק במקרר כ-3-4 ימים, אך עדיף לא להקפיא את הקובה עם הרוטב.

איך ניתן להרגיש את ההבדל בין קובה מעשית לרטבים מסויימים?
כל רוטב מבצע תפקיד חשוב – אם מדובר ביקרים מכובדים או ברגעים מרגשים של חגיגה על שולחן האוכל. כל רוטב מחייב איזון טעמים נכון.

מה עושים אם הקובות נקרעות בעת הבישול?
אם זה קורה, אתם יכולים להפסיק לפחד ולהחזיר את הכדורים הרטובים לרוטב. הרוטב משדרג ויאכלו באהבה גם בצורה המרוסקת!

האם הקובה בהחלט מתאימה לממהרים?
בהחלט! הפעם הזאת היא מהירה לגמרי, אך תצטרכו לתכנן מראש עם בישול החומוס לפני הזמן.

מה ניתן להוסיף כדי להפוך את הקובה ליותר חריפה?
אם אתם אוהבים חריף, אפשר להוסיף טחינה חריפה או פלפל חריף קצוץ רענן.

האם התיבול של הקובה קבוע?
אכן, אתם יכולים להתאים את התיבול לפי טעמכם האישי. תנסו משהו חדש!

מה עם דיאטות מיוחדות שמשתמשות ברוטב הזה?
למעשה, רוטב הצהוב מדהים ויכול להתאים לדיאטות רבות, רק יש לפקוד על הכמויות.

מה הסוד לקובה שממכרת?
כמו בכל מאכל, הסוד נמצא באיכות Ingredients ובאופן ההכנה; ההקשבה לרצון וזקוק לעמירות התהליך הנכון הם גם נכללים!

לקראת סוף המתכון, אם אתם מרגישים שנשארתם רעבים עוד יותר, זה הזמן לשתף את המתכון הזה עם חברים ואת המשפחה שלכם. לא משנה אם מדובר בקובה או במנות אחרות, הבישול הוא דרך מצוינת להתחבר ולהתענג על רגעים יקרים ביחד!

אנחנו מזמינים אתכם לשתף את המתכון ברשתות החברתיות, להפיץ את הטעמים ולחלוק את המחשבות שלכם על הקובה המהפכנית הזו. שיהיה בתיאבון!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *