"`html
שוקיים מטוגנים בפירורי לחם – החגיגה שטובה לכל שולחן
מי מאיתנו לא מת בשוקיים מטוגנים בפירורי לחם? כשמגיע הרגע לפתוח את הקופסה עם השוקיים, כל אורח מתמלא בלאחדות של טעמים וריחות. מדובר במנה מדהימה שמדברת לכולם, בדיוק כמו סבתא שהייתה מטגנת לנו את השוקיים הטריות או אמא שהייתה מתארת לנו את הרגעים העליזים במטבח. וזה לא רק טוב, זה ממש משגע!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות
- זמן הכנה: 30 דקות
- רמת קושי: בינוני
- מספיק ל: 4-6 מנות
הרכיבים הדרושים
לפני שמתחילים, בואו נדאג שכל מה שאנחנו צריכים כבר לידנו. המחשבה על שוקיים מטוגנים ופריכים בפירורי לחם פשוט גורמת לכולנו לחייך!
- 4-6 שוקיים עוף בינוניות
- 1 כוס פירורי לחם (אפשר להשתמש בפירורים מתובלים)
- 2 ביצים
- 1/2 כוס קמח (אופציה ללא גלוטן: קמח תפו”א)
- מלח ופלפל לפי הטעם
- 1/2 כפית שום גרוס
- 1/2 כפית פפריקה מתוקה
- שמן טיגון (שמן זית או שמן קנולה)
מרכיבים חלופיים
אם יש לכם אורחים עם העדפות שונות, אין בעיה! אפשר להשאיר את השוקיים דלות פחמימות על ידי השמטת הקמח והחלפת פירורי הלחם בתערובת שקדים טחונים או טחינת קוואקר. אפשר גם להכין את המנה בסגנון טבעוני, פשוט תחליפו את השוקיים בחתיכות טופו מרינדות.
שלבי ההכנה
עכשיו זה הזמן! אתם עומדים לפני אחת המנות הכי טעימות שיש, אז תתכוננו ובואו ניכנס לעשייה!
- מניחים את השוקיים בקערה גדולה ומוסיפים להם מלח, פלפל, שום גרוס ופפריקה. מערבבים היטב ומשרים במשך 15 דקות.
- בינתיים, מכינים את התחנה: קערה אחת עם קמח, קערה שנייה עם ביצים טרופות וקערה שלישית עם פירורי לחם.
- מחממים סיר שטוח עם שמן, בגובה של כ-2 ס"מ.
- לוקחים כל שוקיים ומעבירים אותה דרך הקמח, אחרי זה דרך הביצים ולבסוף מצפים היטב בפירורי לחם.
- כשהשמן חם, מכניסים בעדינות את השוקיים המטוגנות לסיר. שנותנים להם זמן להיות משגעות.
- מטגנים מכל צד עד שהן מוזהבות ופריכות, בערך 6-7 דקות מכל צד.
- מוציאים את השוקיים עם רשת ומניחים על נייר סופג כדי לספוג עודפי שמן.
- מגישים לצד רוטב צ'ילי או טחינה, ולמקרה שאף אחד לא ירצה להפסיק – נוודא שיש מספיק פיתות בצד כדי לנגב.
תוספות ושדרוגים אפשריים
רוצים לשדרג עוד יותר את המנה? אחרונות בהחלט, המוכנות שאתם עושים יחד ישדרגו כל אכילה! יש לכם אפשרויות רבות.
- אפשר להוסיף לאפייה קצת גבינת פריזרית מעל לחם כדי להשיג את קרם הנמסים בפה.
- כמו כן, פרוסות לימון מעל יכולות להביא לטעימה חמצמצה ומשגעת.
- אם בא לכם להתנסות, הוסיפו קצת כורכום לתיבול – צהוב ומושלם!
- לשדרוג הבריאותי, אולי תנסו להכין אותם בתנור במקום לטגן – זה יוצא מדהים גם ככה!
שאלות ותשובות
איך יודעים מתי השוקיים מוכנות?
יש לבדוק את הצבע של השוקיים. אם הן זהובות ופריכות מבחוץ, הן מוכנות. מדהים, נכון?
האם אפשר להכין את המנה יום מראש?
כן, אתם יכולים להכין את השוקיים מראש ולחמם באפייה יום למחרת. זה יעשה אותן שוב משגעות וגם טובות אחרי חימום.
מה ניתן להגיש בצד?
אפשר להכין סלט ירקות טרי, פירה או אפילו תוספות כמו תפוחי אדמה. השוקיים מדהימות עם הכל!
האם המנה מתאימה לילדים?
כמובן! שוקיים מטוגנים בפירורי לחם אלו ממכרות במיוחד לילדים.
איך שומרים על פריכות השוקיים?
אם ישארו שוקיים, מומלץ לשמור אותן בכיסוי או קופסה במקרר. חימום צריך לעשות מאד בעדינות כדי לשמור על טעמן.
האם אפשר להכין את השוקיים על גריל?
באופן עקרוני, זה לא אידיאלי, אך אפשר להכין אותם עם פירות רוטב דמוי גריל כדי לקבל טעם ייחודי ומעלף.
כמה זמן לוקח להכין את השוקיים בתנור?
לחלק תבנית עם שוקיים לאפייה ידרוש סביבות 30-40 דקות בטמפרטורה של 200 מעלות צלזיוס.
האם אפשר לזלף על השוקיים טחינה?
אין כמו טחינה עם שוקיים – תנסו! זה מאד דל פחמימות ויעשיר כל ביס!
מה עושה את השוקיים כל כך מיוחדות?
זה השילוב של התיבול, השמן ואפילו הפירורים. כל רכיב מוסיף לארומה ומשתף פעולה כדי להביא לנו את המושלם.
האם אפשר להכין את השוקיים עם עוף אחר?
ודאי! אפשר להשתמש בחזה עוף, רגליים או אפילו בקטנטנות. הכי חשוב הוא להקפיד על הכנת הבשר עד שיתמוך בשיטה המטוגנת.
אז עכשיו כשאתם יודעים לתוך מה נכנסתם, פתחו את המיקרוגל ותנו לשוקיים לקטוף מחיאות כפיים! שיתוף זה השיתוף הטוב ביותר, תשתפו ותיהנו מכל ביס!
"`