קיש בצל צרפתי מדהים
דמיינו לעצמכם טעם עשיר של בצל קCaramelized, שוקולד, גבינות עם מרקם משגע שממלא את הבית בניחוחות מעלפים. הקיש הזה לא סתם קיש – הוא מסע לגחלת החמה של כפרים צרפתיים, שבו תוכלו לשכוח מכל דיאטה ולתת לפה לקרוא טקסטים של תענוג! היכן מתחילים? איך בכלל ניגשים למנה כה מושלמת? חכו, אתם בדרך הנכונה!
Zaman hachnaot le makhonot (זמן הכנת המתכון)
- זמן הכנה: 30 דקות
- זמן אפייה: 40 דקות
- רמת קושי: בינוני
- מגישים ל-6 מנות
קיש בצל צרפתי הוא לא רק מנה, אלא חוויה. אולי טעמתם קיש שונים בעבר, אלא שאין כמו הטעם של קיש עם בצל. המילוי הייחודי שלו כולל שילוב מושלם של פירותי במליחות – דחוס בטעמים עשירים וארומטיים. וכשמדובר באפייה, אנחנו מתכוונים לבצק פריך שאפשר ללקק את האצבעות לאחר שהוא יוצא מהתנור. אז בואו נ dive in!
הרכיבים הדרושים
- 150 גרם קמח חיטה מכל סוג
- 75 גרם חמאה רכה
- 1 ביצה גדולה
- 2-3 כפות מים קרים
- 3 בצלים גדולים, פרוסים דק
- 2 כפות שמן זית
- 200 מ"ל שמנת מתוקה
- 3 ביצים נוספות
- 150 גרם גבינת פרמזן או גבינת פטה מפוררת (לגרסה עשירה יותר)
- מלח ופלפל לפי טעם
- חופן עשבי תיבול קצוצים (זעתר או טימין)
אם תרצו פיצ'רים נוספים, ניתן להמיר את החמאה בשמן קוקוס למגע טעים. רוצים גרסה טבעונית? פשוט החליפו את הבצק בבצק על בסיס קמח חומוס ושמנת קוקוס במקום שמנת מתוקה.
שלבי ההכנה
אז איך מפַנְקֵים את החיך בקיש בצל צרפתי? הנה לכם מתכון קל מאוד!
- מערבבים את קמח החיטה עם חמאה עד לשילוב גרגרים דמוי חול.
- מוסיפים ביצה אחת ומערבבים עד שהתערובת מתאחדת.
- מוסיפים מים בהדרגה כדי ליצור בצק גמיש.
- יוצרים כדור ומניחים במקרר ל-15 דקות.
- בינתיים, מחממים שמן זית במחבת ומוסיפים את הבצלים. מבשלים על חום בינוני עד שהבצלים רכים ונמסים.
- מוציאים את הבצק מהמקרר, משטחים אותו על גבי תבנית עם סוליית תחתית נשלפת.
- חותכים את שולי הבצק כך שיהיו בגובה של קירות התבנית.
- מניחים את הבצלים המבושלים מעל הבצק במנח אחיד.
- בקערה נפרדת, מקציפים את השמנת המתוקה עם ארבע הביצים הנותרות, מלח, פלפל ועשבי תיבול.
- יוצקים את התערובת על הבצלים.
- מפזרים מלמעלה גבינת פרמזן או פטה.
- אופים כ-40 דקות או עד שהקיש הזה מזמין אתכם אל שולחן האוכל.
- מניחים להתקרר מעט לפני שחותכים.
השלב הזה שבו אנחנו מכניסים את הקיש לתנור הוא כעין רגע השיא. כל העולם כמו נעצר, והמנועים של המטבח גועשים ממתח ומציפיה! האוויר מתמלא בניחוח של הגבינות שנמסות והבצלים שהתרככו. אה, אין כמו הרגעים הללו!
Tsumat v'stifah (תוספות ושדרוגים)
מעבר למרכיבים הקלאסיים של הקיש, אפשר לשדרגו עם מצרכים כמו פורצ'יני, פטריות שימג'י, או אפילו רבעי עגבניות שרי צבעוניות. ואם בא לכם לגוון עוד יותר, תרגישו חופשי להוסיף גבינת מוצרלה או פטה. אל תתפלאו אם תשמעו קולות של "מושלם" כשאתם מגישים אותו לשולחן.
שאלות ותשובות
איך אפשר לדעת שהקיש מוכן?
הקיש מוכן כשהקצוות מתחילים להיות קראנצ'יים והמרכז יציב. זו כן מדע!
אפשר לשמור שאריות במקרר?
כן, בשמחה! פשוט מכסים היטב כדי לשמור על הטריות, ויופי שיש לכם ארוחת ערב קלילה ליום נוסף!
מה למומלץ להוסיף בתיבול?
אני ממליצה לשלב תבלינים כמו כמון או קימל לשדרוג טעם נפלא עם נגיעות של מתיקות.
האם אפשר לשדרגו לגרסה ללא גלוטן?
בהחלט! החליפו את הקמח עם קמח תפו”א או קמח חומוס. התוצאה מדהימה!
מתי הכי מתאים לאכול את הקיש הזה?
זה מושלם לארוחת בוקר, צהריים או אפילו כקינוח מרהיב לשולחן אירוח!
יש תוספות מומלצות?
הוסיפו רוטב ריקוטה מעל וזה מתעלה על כל הציפיות!
איך אני יכול לאפות קיש זה על גריל?
אתם יכולים בקלות להניח את הקיש על גריל מכוסה ולשמור על חום נמוך – חווית טעמים חדשה!
האם זה טוב לקחת לפיקניק?
אוטומטית! קיש בצל מצוין הן חם והן קר.
כמה זמן לפני שצריך לאכול את הקיש?
מפנקים לאכול עד שעתיים. זה לא ישאר הרבה יותר מזה!
מה אם אני לא אוהב בצל?
אין בעיה, ניתן להמיר את הבצל בפרחים קצוצים או אפילו פטריות. תעזבו את הבצל בבית!
אז כשאתם ניגשים להכנת הקיש המדהים הזה, תזכרו לשתף את המתכון הממכר הזה עם חברים וקרובים. אין דבר יותר מהנה משיתוף טעמים וחוויות! בריאות וטעם טוב!