התלווה לסודות הכנת סמוסות טעימות במיוחד!

סמוסות מדהימות – מתכון שמשגע את החושים!

דמיינו רגע… אתם מתיישבים עם כוס תה חם, ופולניה בשנייה שהיא משמיעה את הרעש הזה של ביס מבושל – אותה סמוסה ששמעתם עליה במשך שנים, והיא פשוט מתמזגת בכל טעם ותשוקה. טעמה הנימוח והזהב והקראנצ'יות החיצונית מקפיצה את כל החושים! אז אם אתם מוכנים, אנחנו עומדים ללמוד להכין סמוסות אגדי, מושלם, שאי אפשר להפסיק לאכול!

זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות

  • זמן הכנה: 1 שעה ו-30 דקות.
  • רמת קושי: בינוני.
  • מנות: 12 סמוסות.

הרכיבים הדרושים

הנה מה שאתם צריכים להכין כי זו חוויה מדהימה, ממכרת ומעלפת:

  • 2 כוסות קמח חיטה (או קמח ללא גלוטן לגרסה נטולת גלוטן).
  • 1/2 כוס מים (יתכן שיידרש קצת יותר).
  • 1/4 כוס שמן זית או חמאה רכה.
  • 1 כפית מלח.
  • 2 תפוחי אדמה גדולים, מבושלים ומעוכים.
  • 1 כוס אפונה קפואה.
  • 1 בצל בינוני, קצוץ דק.
  • 1 כפית כמון טחון.
  • 1 כפית כורכום.
  • 1/2 כפית שטוחה של כמון.
  • 1 כף ג'ינג'ר קצוץ.
  • 3 כפות כוסברה קצוצה (אופציונלי).
  • מלח ופלפל לפי הטעם.
  • שמן לטיגון.

שלבי ההכנה

עכשיו אנחנו נכנסים לחלק שלעשייה! יחד ניצור את הסמוסות הכי טובות שיש!

  1. בקערה גדולה, אנו מערבבים את קמח החיטה עם מלח ומוסיפים שמן זית. מחליקים את התערובת עד שהיא תהיה פירורית ואוורירית.
  2. מוסיפים מים בהדרגה ומעבדים את הבצק עד שהוא רך ולא דביק. אם הבצק יבש מדי, הוסיפו מעט מים.
  3. אחרי שמערבבים, משאירים את הבצק למנוחה במשך 30 דקות.
  4. בינתיים, מחממים מעט שמן במחבת ומטגנים את הבצל עד שהוא מתחיל להזהיב.
  5. מוסיפים את התפוחי אדמה המעוכים והאפונה למחבת. מוסיפים ג'ינג'ר, כמון וכורכום, ומערבבים היטב.
  6. מבשלים את התערובת במשך 5 דקות ומוסיפים כוסברה קצוצה, מלח ופלפל לפי הטעם. מניחים למילוי להתקרר.
  7. באופן כמה שיותר פשוט, מחלקים את הבצק ל-12 כדורים ומרדדים כל כדור לדיסק שטוח.
  8. קוטעים את הדיסק לאורכו ומקפלים כל חצי ליצירת חצי עיגול. יוצרים בליטה על החצי.
  9. ממלאים את החלק התחתון בתערובת אפונה ומניחים מעט מילוי במרכז.
  10. סוגרים את הסמוסה על פורמולה של "חצי עיגול" ואוטמים את השוליים עם חברות אם צריך מעט מים.
  11. מחממים שמן בטמפרטורה בינונית ולטיגון את הסמוסות עד שהן מזהיבות ופריכות.
  12. מניחים על מגבת לייבוש קל לפני שמגישים עם מטבל צ'אטני או יוגורט.

אלטרנטיבות והחלפות

עבור גרסה טבעונית, ניתן להשקיט את החמאה בשמן קנולה ולהשתמש בקשיו קצוץ במקום בצל. כמו כן, המילוי יכול להשתנות לדוגמא עם חומוס או תערובות קטניות אחרות.

תוספות ושדרוגים

כדי לקחת את הסמוסות שלכם לגבהים חדשים, אפשר להוסיף למילוי גם גבינת פטה, תרד או זיתים. כל תוספת יכולה להעניק טוויסט חדש ומיוחד למנה המסורתית הזו.

וההמלצה שלי? נסו למלא את הסמוסות בציפוי פריך של פירורי לחם לפני הטיגון. זה ייתן לסמוסות שלכם מרקם מושלם, גבוה ועשיר!

שאלות ותשובות

מה עושים אם הסמוסות לא מתייבשות בשוליים? כל מה שאתם צריכים הוא להוסיף מעט מים לשוליים כדי שהן יתחברו טוב יותר.

האם ניתן להקפיא סמוסות מוכנות? בהחלט! סמוסות מבושלות יכולות להיות מקופאות בכלים סגורים למשך חודש.

האם אפשר להכין סמוסות מתוגנות בתנור? לגמרי! השחימו אותן בשמן זית ואפו בטמפרטורה של 180 מעלות למשך 20-25 דקות.

למה חשוב לנוח לדקות לפני שנשפוך בטיגון? מנוחה מאפשרת לבצק להתייצב כדי שלא יתפרק בטיגון!

מה ניתן להשתמש כחופציות למילוי? תערובות ירקות, שעועית מאש, גבינות, ועוף קצוץ הם כיווני מילוי מעולים.

מה עושים עם הסמוסות שנשארו? ניתן לחמם את הסמוסות שוב בטוסטר אובן או בספרינקלר בגלולה ליבי מאוד.

האם אפשר לשדרג את הבריאות של המתכון? כן! הבצק אפשר להכין מקמח מלא ובמקום טיגון, לאפות.

מה אם אני לא אוהב כמון? זה בסדר! אפשר להשאיר אותו החוצה ולהשתמש בתבלינים שאתם אוהבים.

האם אפשר לגוון עם תיבול? בהחלט! ניסו תערובות תיבול חריף כמו פפריקה מתוקה, אבקת שום או רוטב חם.

באיזה אפשרויות אני יכול לשרת סמוסות? צ'אטני, טחינה, סלטים מרעננים או יוגורט עיזים!

אז אחרי כל התיאורים וההכנה המענגת, אתם לגמרי מתבקשים לשתף את המתכון המדהים הזה עם חברים ובני משפחה! נסו, תהנו, ותראו איך כולנו מסביב לתפו את האצבעות! הריחות, הטעמים וסמוסות שהן מופת של מנות בייתית – עלו על הכל!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *