חביתה עם נקניק כמעט ברמה של ניקיות מעולה

חביתה עם נקניק באווירה עילאית

האם אי פעם שיתפתם במשהו מושלם שיכול להפתיע את האורחים שלכם? חביתה עם נקניק היא העניין, ואני כאן כדי לשתף אתכם במתכון מדהים, מתכון שמצליח להרים את הרוח, לבריא את הבוקר ולהפוך כל ארוחה לסיפור אגדי! נשמע טוב? יופי, כי עכשיו מגיע השלב לדבר על איך מכינים את האוצר הזה. תכינו את הבלנדר ואת המחבת, כי אני מבטיח לכם שתהיו בעניין מהרגע הראשון!

זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות

  • סה"כ זמן הכנה: 20 דקות
  • רמת קושי: קלה
  • מספיק עד 4 מנות

הרכיבים הדרושים

חייבים לומר, רכיבים איכותיים הם המפתח להתמכרות למנה הזו. בואו נציין את מה שנצטרך:

  • 4 ביצים טריות
  • 100 גרם נקניק פרוס דק (כמו נקניק טונה, במידה ואתם אוהבים תעוזה)
  • 1/2 כוס גבינת מוצרלה מפוררת
  • 1/4 כוס חלב (אפשר גם מים, למי שרוצה גרסה דלת קלוריות)
  • שן שום קצוצה (לתיבול מדהים)
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • שמן זית למריחה במחבת
  • אופציה: ירקות כמו בצל, פטריות או פלפלים צבעוניים

כמו כל מתכון מושלם, יש אפשרויות רבות לשדרוגים. לדוגמה, אפשר להכין גרסה טבעונית על ידי שימוש בביצים צמחיות, או גירסה ללא גלוטן על ידי החלפת הנקניק בחלבון צמחי! אין גבולות!

שלבי ההכנה

עכשיו, הגיע הזמן להפוך את כל החומרים הללו למנה משגעת!

  1. שברו את הביצים לקערה והקציפו אותן יחד עם החלב, המלח והפלפל. אתם רוצים שהתערובת תהיה אוורירית ומעלפת.
  2. אם בחרתם להוסיף ירקות, קצצו את כולם לחתיכות קטנות והוסיפו להם לחביתה.
  3. חממו מחבת עם מעט שמן זית על חום בינוני.
  4. שמים את התערובת לתוך המחבת. אם יש לכם קצת גבינת מוצרלה, זה הזמן לשים אותה מלמעלה.
  5. הוסיפו את פרוסות הנקניק על החביתה (כדאי להשתמש בנקניק מדהים בשביל הנס).
  6. כשקצה החביתה מתחיל להתקשות, תעברו בעזרת תרווד על הקצוות כדי לפנות אוויר מתחת לחביתה.
  7. השאירו את החביתה על הכיריים עד שהיא נראית מוכנה, בערך 5-7 דקות.
  8. כשהחביתה מוכנה, הפכו אותה בעדינות בעזרת תרווד. תנו לה עוד 2-3 דקות.
  9. הגישו עם קצת רוטב סויה על הצד או יין אדום לחוויה גבוה יותר! ללקק את האצבעות זו חובה.

כדאי לזכור, כל שלב הוא חוויה מדהימה בפני עצמו. הארומה של החביתה, החום של המחבת ורשת הנקניק כאשר היא נימוחה מעלה את מצב הרוח בכל בוקר.

תוספות ושדרוגים אפשריים

אם יש דבר אחד שאני אוהב במתכון הזה, זה שהוא מאפשר לכם להיות יצירתיים. רוצים לשדרג את המנה? הנה כמה רעיונות!

  • הוסיפו קצת עשבי תיבול כמו פטרוזיליה או בזיליקום
  • שימו בצד טחינה או גבינת עיזים למעלה, הרסני לטעימה!
  • נסו לשים את החביתה על לחם קלוי באיכות גבוהה – פשוט אגדי!
  • אם אתם חובבי חריף, אל תהססו להוסיף קצת טבסקו!

כל תוספת שעושה לכם טוב תעשה גם לחביתה. זה מדהים כמה מתכון פשוט יכול להיות יצירתי!

שאלות ותשובות

מה אפשר להשתמש במקום חלב בחביתה?
אפשר להשתמש במים או באחת מחלופות החלב כמו חלב שקדים או סויה עבור טעם קליל יותר.

איך יודעים שהחביתה מוכנה?
חביתה מוכנה כשצד אחד מזהב והצד השני מתחיל להתקשות, אם מתים על רטיבות, קצת נוזלים לא יזיקו!

האם אפשר לשמור חביתה במקרר?
בהחלט! חביתה יכולה להישמר במקרר עד יומיים, רק תחממו היטב לפני ההגשה.

מה לעשות אם בא לנו חביתה מרהיבה?
תמיד ניתן לקשט עם עגבניות מיובשות או רוטב פסטו על מנת להקנות נשיקה של טעם משגע!

עם מה אפשר להגיש חביתה?
חביתה משתלבת נהדר עם לחם קלוי, סלט ירקות מרענן או עם איזה רטוב חם בצד – מי אמר שלא?

מה תרצה לשים במקום נקניק?
אפשר לשים פטריות מאודות, גבינות שונות או טופו קצוץ.

אם אני רוצה חביתה דלה קלוריות, מה כדאי להוריד?
אפשר לשים פחות שמן במחבת ולבחור בנקניקים דלים בשומן או לשים רק חלבונים.

האם כדאי להוסיף גבינה?
מומלץ! גבינת מוצרלה או פרובולונה יכולות להקנות מגע נימוח ומיוחד לחביתה.

האם אפשר להכין חביתה עם קטניות?
בוודאי! חביתה עם גרגרי חומוס יכולה להוסיף טעם ומרקם מעניין מאוד.

מה לעשות אם החביתה לא מתהפכת בקלות?
יתכן שהמחבת לא הייתה מחוממת מספיק. הקפידו לחמם היטב לפני הוספת התערובת!

עד כאן ההדרכה הייחודית שלנו לחביתה מושלמת עם נקניק. אני מקווה שתעשו חיל במטבח! אל תשכחו לשתף את המתכון הזה ברשתות החברתיות, זה גם משמח אותנו וגם יכול לשדרג את היום של אחרים!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *