חביתת חומוס מתכון קל וטעים שכולם יאהבו

חביתת חומוס – מתכון מדהים וממכר!

וואו, איזה מתכון משגע אני הולך לשתף אתכם! חביתת חומוס זו אינה סתם חביתת ביצים רגילה, אלא שילוב של טעמים עשירים ורכיבים בריאים שיגרמו לכם ללקק את האצבעות ולהרגיש שאתם ממש זוכים בתענוג מענג. חמוץ, מתוק, קליל ומרענן – זו המתנה שהחיים נתנו לנו, ואני בטוח שגם אתם תחוו אותה!

זמן הכנת המתכון: 20 דקות | רמת קושי: קלה | מנות: 4

  • הכנה: 10 דקות
  • בישול: 10 דקות
  • רמת קושי: פשוטה

המנה הזו מתאימה לארוחת בוקר, צהריים או ערב. היא עשויה להפוך להיות המנה האהובה עליכם, מהנסיון שלי. היא כל כך נימוחה ומרעננת, שסביר להניח שתחליטו להכין אותה שוב ושוב. אז, בואו נתחיל!

הרכיבים הדרושים

  • 1 כוס חומוס מבושל (או חומוס מקופסה)
  • 2 ביצים
  • 1/4 כוס קמח חומוס
  • 1/4 כפית כמון
  • 1/4 כפית מלח
  • 1/4 כפית פלפל שחור
  • 1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה
  • שמן זית לטיגון

עכשיו, אם תרצו להכין גרסה טבעונית, יש אפשרות במקום ביצים להשתמש ב-½ כוס רסק תפוחים או ביצה טחונה מחומוס. פשוט נפלא!

שלבי ההכנה

1. נניח את החומוס המבושל בקערה מעמיקה.
2. נמעך את החומוס עם מזלג עד שיתקבל מרקם חלק אך לא מידי – טקסטורה קצת גסה.
3. נוסיף לקערה את הביצים, קמח החומוס, כמון, מלח ופלפל.
4. נערבב היטב את כל המרכיבים עד שהתערובת תתמזג בכדי ליצור מסה מעט עבה.
5. נוסיף את הפטרוזיליה הקצוצה ונערבב שוב.
6. נחמם שמן זית במחבת על חום בינוני.
7. נעבור ליצירת חביתות קטנות בעזרת כף – נשווה את המסת החומוס במחבת.
8. נטגן כ-3-4 דקות מכל צד, עד שהן מזהיבות ומקבלות צבע משגע.
9. נניח את החביתות המוכנות על מגבת לניקוי עודפי השמן.
10. נשמר את החביתות חמות, ונגיש עם סלט ירוק או טחינה.

אני תמיד ממליץ להתנסות עם תוספות. אתם יכולים לשדרג את המנה עם קוביות תפוחי אדמה מבושלות, בטטה מרוסקת, או אפילו להוסיף ירקות כמו קישוא מגורר או פלפלים קצוצים לתערובת. כל אפשרות היא פשוט אגדי!

שאלות ותשובות על החביתת חומוס

איך לשמור על החביתות כשהן עדיין חמות?
אפשר להשתמש במגבת חמה או לשים על פלטה לשמור את החום.

האם ניתן להכין את החביתות בתנור במקום לטגן?
כן, בהחלט! יש לאפות בתנור על 180 מעלות כ-15-20 דקות.

אתם ממליצים על איזה רוטב שטעים לצד החביתות?
טחינה עם לימון ושום או יוגורט עם עשבים – מה שנשמע לכם הכי טעים שיש!

מהם היתרונות הבריאותיים של חומוס?
חומוס עשיר בחלבון, סיבים תזונתיים וויטמינים, והוא מצוין לתגובה דלקתית בגוף!

האם אפשר להקפיא את החביתות?
בהחלט! יש להקפיא במיכלים אטומים, ולטגן לפני ההגשה.

מה עדיף – חומוס טרי או קנוי?
כמובן שכמה שיותר טרי – זה נותן טעם ומרקם מדהים!

האם אפשר להוסיף גבינות לתערובת?
כמובן! גבינת פטה תתאים מצוין לעניין!

איך אני יודע שהן מוכנות?
כשהן מזהיבות ופריכות מבחוץ, והן מתנפחות מעט.

מה כדאי להגיש לצד החביתות?
סלט ירקות רענן או טחינה – שלובר העם!

באיזה שמנים הכי טוב להשתמש לטיגון?
שמן זית הוא הבחירה המושלמת לטעם ולאיכות, אבל גם שמן קנולה יכול להתאים.

כל כך פשוט, נכון? חביתת חומוס משגעת עשויה להיות המנה הבאה שמככבת אצלכם על השולחן! אני ממליץ לכם לשתף את המתכון עם חברים ובני משפחה – שכולנו נוכל ליהנות מאוכל כה אגדי!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *