חווית טעמים בלתי נשכחת עם כרוב ממולא צמחוני ערבי

כרוב ממולא צמחוני ערבי

חושבים על מנה שתכבוש את שולחן השבת? אין דבר יותר מגניב ומאתגר מאשר כרוב ממולא צמחוני! כשמזג האוויר קר, וריח התבלינים מעורר את החושים, את הפשטות והטעמים המהפנטים, זה הזמן להכין מתכון שמחייב את כולם להסתכל על הצלחת ולבקש עוד. כרוב ממולא, עם הבצעים הצמחוניים העשירים שלו, הוא כוכב של ממש בשולחן. הוא לא רק מתכון שאני אוהב להכין, אלא גם כזה שמעורר זיכרונות מתוקים מהבית של אמא – והנה, מספיק רק לכתוב על זה כדי למלא את הלב בילדות. אז אם גם אתם מתרגשים ממנה כזאת, תשמחו לגלות שהמתכון הזה הוא מדהים, ממכר בלתי מוסבר, ואגדי.

זמן הכנת המתכון

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • זמן בישול: 1 שעה
  • רמת קושי: בינונית
  • מספר מנות: 6-8

הרכיבים הדרושים

על מנת להכין את המנה המדהימה הזו, נזדקק למגוון רכיבים צבעוניים, כיאה למנה שמילאה את הבית בריחות שמסבירים אהבה. הנה רשימה מפורטת של הרכיבים:

  • 1 כרוב גדול
  • 2 כוסות אורז בסמטי, שטוף היטב
  • 1 בצל גדול, קצוץ דק
  • 1 גזר גדול, מגורר
  • 1 קישוא גדול, מגורר
  • 3 כפות רסק עגבניות
  • 1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה
  • 1/4 כוס נענע קצוצה (לא חובה, אבל זה ממש מעלף!)
  • מלח ופלפל שחור לפי הטעם
  • 1 כפית כמון
  • 1/2 כפית קינמון
  • 3 כפות שמן זית
  • מיץ מלימון אחד
  • מים (למבשל) – לפי הצורך

מרכיבים חלופיים

כמובן שאפשר לשדרג את המנה הזו בהתאם להעדפותיכם! אם תרצו להכין גרסה טבעונית, פשוט אל תוסיפו את המיץ מעל. ניתן גם להחליף את האורז עם קינואה או שרימפס טופו בשביל טוויסט מעניין.

שלבי ההכנה

כשהכל מוכן, הגיע הזמן להתחיל בבישול! הכנו לכם שלבים פשוטים וברורים שיעזרו לכם להגיע לתוצאה המושלמת.

  • מגרדים את עלי הכרוב החיצוניים ומערבבים במים רותחים כדי לרכך אותם. זה יקח כ-10 דקות.
  • מסננים ושמים בקערה צדדית.
  • מטגנים את הבצל בשמן זית עד שהוא מתרכך.
  • מוסיפים את הגזר והקישוא, טיגנים עד ריכוך.
  • מערבבים את האורז עם התערובת המטוגנת, הוסיפו רסק עגבניות, פטרוזיליה, נענע, מלח, פלפל, כמון, קינמון ומיץ לימון. מערבבים היטב.
  • ממלאים את עלי הכרוב בתערובת שהכנתם, וכל עלה מקפלים למשפך קטנטן.
  • מניחים את הדפים הממולאים בסיר, אם הם לא מתאימים, זה לא משנה – פשוט שימו אותם מסודרים טוב.
  • מכסים במים עד מעל לכרובים, מכסים את הסיר ומבשלים על חום נמוך במשך שעה.

שדרוגים ותוספות

רוצים להפוך את המנה למיוחדת יותר? הוסיפו לתערובת המילוי גם אגוזים קלויים או צימוקים. אפשר גם למרוח מעל רוטב עגבניות או יוגורט צמחי ממש לפני ההגשה – זה משגע!

שאלות ותשובות

אפשר להכין את המנה בגרסה חלבית?
ניתן להכניס גבינות קשות לתוך המילוי. זה יהפוך כל ביס לעונג מבחינה טעם!

כמה זמן אפשר לשמור את הכרוב הממולא במקרר?
זה נחשב לאגדי גם ביום שאחרי! ניתן לשמור במקרר עד ארבעה ימים, ואם יש לכם שאריות, בהחלט כדאי להקפיא!

האם ניתן להשתמש בכרוב סיני?
כמובן! כרוב סיני יכול לתת למנה טוויסט מעניין עם טעמים רעננים.

אם אין לי שמן זית, מה אפשר להשתמש?
שמן קנולה או שמן חמניות יכול גם להתאים – לא נורא!

האם יש צורך להומלץ לכולם על אכילת כרוב ממולא?
זה לא רק טעים, אלא גם מזין ובריא! זו הזדמנות נהדרת להכניס תוספות בריאות לשולחן.

מהי הדרך הכי טובה לחמם את המנה?
חימום עדין על מחבת עד שהכרוב חם מספיק – הטעמים יפרצו מחדש.

האם אפשר להשתמש באורז מלא?
בהחלט, האורז המלא ישדרג את המנה ויהיה בריא יותר. רק דאגו לבשל אותו מספיק זמן לפני הסימון במילוי.

מה עושים אם נשארו עלים די גדולים לכרוב?
אם נותרו עלים גדולים, אתם יכולים להשתמש בהם לשימושים אחרים – כמו להכין ממולאים נהדרים עם ירקות!

איך אפשר להפוך את זה למנה קלה יותר לדיאטות שונות?
ובכן, התרכזו יותר בירקות ופחות בתחמיצים. הכניסו קישואים או תפו”א מעל.

האם יש סכנת קיבולת עם כרוב ממולא?
לא, אבל אתם בהחלט עלולים למצוא את עצמכם מפסיקים רק בעוד רגע!

אל תסForget לנסות את המתכון המדהים הזה, ללקק את האצבעות ולשתף עם החברים והמשפחה שלכם! תוסיפו חדשים למעגל אוהבי הכרוב הממולא ותבנו זיכרונות שאיתם תיהנו לאורך זמן.

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *