חזה עוף בחלב קוקוס וחמאת בוטנים למנה מושלמת

חזה עוף בחלב קוקוס וחמאת בוטנים – חוויה קולינרית שמותירה טעם של עוד!

מדי פעם בחיים אנו מוצאים מתכון שמפתיע אותנו, משגע אותנו, מכניס אותנו למצב של התרגשות חיובית. הגעתם לכאן כי אתם מחפשים את המתכון המושלם, וזה מה שיש לנו עבורכם: חזה עוף בחלב קוקוס וחמאת בוטנים. מנה זו היא שילוב מהפנט של טעמים ואוכל ביתי מהסוג שתמיד עושים אותו של סבתא. אנחנו מבטיחים שהמנה הזו גלויה, נמסה בפה, ומעלפת ברמה כזו שאין סיכוי שלא תתמכרו אליה! אם אתם מוכנים לגמרי לחוויית בישול שמלאה בהפתעות, בואו נתחיל!

זמן הכנת המתכון: 30 דקות. רמת קושי: קלה. מנות: 4-6

  • זמן הכנה: 15 דקות
  • זמן בישול: 15 דקות
  • רמת קושי: קלה
  • מנות: 4-6

הרכיבים הדרושים

מנה זו דורשת מגע עדין של כישרון. אם אתם מוכנים, הנה כל מה שתצטרכו:

  • 600-800 גרם חזה עוף (מומלץ פרוס לטבעות)
  • 1 פחית חלב קוקוס (כ-400 מ"ל)
  • 3 כפות חמאת בוטנים (מילוי מדהים וממכר)
  • 2 כפות רוטב סויה (למתיקות ומליחות מושלמת)
  • 1 כף דחוסה של ג'ינג'ר קצוץ (נוסף איכותי של טעם)
  • 2 שיני שום קצוצות (הקפיצה האחרונה)
  • חצי כפית כמון (לתוספת בריאות)
  • 2 כפות שמן קוקוס (לגימור משגע)
  • אורגנו קצוץ (לרענון המנה)
  • מלח ופלפל לפי הטעם

בנוסף, אם אתם מחפשים גרסאות חלופיות, יש לכם אפשרות להמיר את חלב הקוקוס בשמנת צמחית ולא להשתמש בחמאת הבוטנים כדי לשמור על מנות טובות ובריאות יותר. כמובן, תמיד ניתן לשדרג את המנה עם ירקות נוספים לפי הטעם!

שלבי ההכנה

כעת, כשיש לכם את כל המידע, הגיע הזמן להתחיל לבשל:

  1. מחממים סיר על חום בינוני עם שמן קוקוס.
  2. מוסיפים את חזה העוף ומטגנים עד שהעוף משחים ונהיה מבושל (כ-7-10 דקות).
  3. מוציאים את העוף מהסיר ומניחים בצד.
  4. מוסיפים לסיר את השום והג'ינג'ר ומטגנים עד שנודף ריח נהדר (כ-1-2 דקות).
  5. מוסיפים חלב קוקוס, חמאת בוטנים, רוטב סויה וכמון וסוחפים במשך כמה דקות עד שהתערובת מתאחדת.
  6. מחזירים את העוף לסיר ומערבבים היטב עד שהעוף מצופה ברוטב העשיר והטעים.
  7. מתבלים במלח, פלפל ואורגנו לפי הטעם.
  8. מביאים לרתיחה קלה וצמצומים למשך מספר דקות.
  9. מוסיפים ירקות לפי רצונכם ומערבבים עד שהחום מגיע לשיאו!
  10. מעדכנים את האורחים שלכם שהמנה מוכנה ואפשר להגיש.

שדרוגים ותוספות

באמת שלא חסרות דרכים לשדרגת את המנה! לדוגמה, אם אתם מרגישים הרפתקנים, תוכלו להוסיף רוטב צ'ילי מתוק לקצת חריף או אפילו כוסברה קצוצה מעל – זה מוסיף ערך כל כך טעים! שדרוג נוסף אותו אני אוהב הוא הוספת נוטלה לפני ההגשה, שייתן טוויסט מגניב בטעמים. אל תשכחו להגיש עם אורז לבן לאיזון מושלם של הטעמים.

שאלות ותשובות

מה אפשר לשים במקום חמאת בוטנים?
ניתן להשתמש בחמאת שקדים או טחינה. אם אתם מעוניינים במשהו פחות שמן, יוגורט יווני יכול להוות אלטרנטיבהאפשרית.

האם אפשר להכין את המנה מראש?
בוודאי! ניתן להכין את המנה מספר שעות קודם, לשמור במקרר ולחמם לפני ההגשה.

איזה ירקות כדאי להוסיף למנה?
בפעם הבאה נסו להוסיף ברוקולי, פ יאנה או גזר – כל ירק שיכנס למעבד ויוסיף צבע וטעם.

לכמה זמן אפשר לשמור את המנה?
המנה נשארת טרייה במקרר כשישה ימים, אבל אני בטוח שתסיימו אותה הרבה יותר מהר!

האם חלב הקוקוס חייב להיות משומר?
ניתן גם להשתמש בחלב קוקוס טרי אם יש לכם אפשרות לכך! זה יוסיף עושר עוד יותר טעים.

האם ניתן לשמור את המנה קפואה?
בהחלט! שלחו אותה לקופסת קפואה ואחרי כמה ימים תגלו כמה טעמים התמזגו ומיוצרים משהו אגדי.

מה אפשר להגיש לצד המנה?
אורז לבן הוא קלאסי, ומומלץ להגיש עם סלט רענן כדי לאזן את הטעמים.

האם אפשר להכין גרסה טבעונית?
כמובן! ניתן להחליף את חזה העוף בחתיכות טופו.

אפשר להשתמש בחלב אחר במקום חלב קוקוס?
בהחלט! חלב סויה או שקדים יעבדו מצוין גם כן עם תוצאות טובות.

יש מכשירים שאני צריך בשביל המתכון?
לא דרושים מכשירים מיוחדים, טווח הכנה כמובן עם מחבת או סיר טיפוסי, וכשיש צורך, גם בלנדר עבור החמאת בוטנים.

המתכון הזה ישמח אתכם ויוסיף צבע לכל ארוחה. אתם בהחלט תמצאו את עצמכם חוזרים אליו שוב ושוב. אם אהבתם את המתכון, אל תהססו לשתף אותו עם חברים ברשתות החברתיות, כי האוכל הטעים הזה חייב להתפשט! Bon Appétit!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *