חזה עוף ממולא בפירה שלא תסלחו לעצמכם אם תפספסו

חזה עוף ממולא בפירה – המתכון המושלם לחוויה קולינרית מדהימה!

לפעמים יש רגעים שאנחנו מתיישבים לארוחת ערב ורוצים לגלות משהו חדש ומרגש. מתכון של חזה עוף ממולא בפירה זה בדיוק מה שנחוץ לנו כדי לענג את החיך ולרומם את מצב רוחנו! המנה הזו לא רק שנראית משגעת, היא גם ממכרת ומזמינה את כולם להתיישב לשולחן. דמיינו: פרוסות עוף עסיסיות, עטופות בקלילות, כאשר בתוכן מסתתר מילוי של פירה חלק, נימוח, שנותן לחוויה כל כך הרבה טעמים ומרקמים. מי יכול לסרב לזה?

זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות?

  • זמן הכנה: 60 דקות
  • רמת קושי: בינוני
  • מנות: 4-6 מנות

הרכיבים הדרושים

כדי להכין את המנה המדהימה הזו, תצטרכו את הרכיבים הבאים:

  • 4 פרוסות חזה עוף עבות (מומלץ לקנות פרוסות טריות)
  • 500 גרם תפוחי אדמה מקולפים
  • 100 מ"ל חלב
  • 50 גרם חמאה
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • 1 ביצה (למריחה)
  • 100 גרם גבינת מוצרלה קצוצה (למילוי)
  • 100 גרם לחם פירורים (כדי למרוח על החזה)
  • שום קצוץ – שן אחת (אופציונלי אבל מוסיף טעם)
  • נענע או פטרוזיליה קצוצה (לקישוט)

אם אתם מעדיפים גרסה טבעונית, ניתן להמיר את חזה העוף בחתיכות סייטן או טופו, ואת החלב בחלב צמחי. לגבינת המוצרלה – אפשר להשתמש בגרסה לא ממוצרי חלב. רק זיכרו לשמור על טעמים עשירים!

שלבי ההכנה

ועכשיו, אנחנו מתכוננים להתחיל במסע הקולינרי שלנו. כל שלב כאן הוא קריטי להצלחה! אז קדימה, בואו נתחיל:

  1. בשלו את תפוחי האדמה במים רותחים עד ריכוך – וזה יכול לקחת בערך 15-20 דקות.
  2. מסננים את תפוחי האדמה ומניחים להם להתקרר לטמפ' חדר.
  3. מועכים את תפוחי האדמה למעין פירה חלק, מוסיפים את החלב והחמאה ומערבבים היטב – אם מתחשק לכם, תוכלו להוסיף גם שום קצוץ בעדינות.
  4. מוסיפים גבינת מוצרלה קצוצה לפירה ומערבבים להבטחת התמזגות טעמים.
  5. מחממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס.
  6. כדי למלא את חזה העוף, חותכים בכיס לאורכו של כל פרוסת עוף בזהירות – רמת הקרבה חשוב פה!
  7. ממלאים כל פרוסת עוף בפירה שהכנתם בעזרת כפית.
  8. דוחסים את המילוי פנימה כך שלא ייצא כשמבשלים.
  9. מקפלים את העוף (כמו שתפרים צורה), ומורחים ביצה שנשברה על פני העוף.
  10. מפזרים לחם פירורים מסביב והניחו בתבנית אפייה.
  11. אופים במשך 20-25 דקות, או עד שהעוף זהוב ומבושל.
  12. מקשטים עם נענע או פטרוזיליה קצוצה.
  13. ממתינים 5 דקות כדי שהטעמים יתייצבו ולאחר מכן, חותכים ומגישים!

והינה הגיע הזמן להנות מהתוצר המצוין שלנו! תנו לעוף הממולא הזה להתענג על טעמים כה אגדיים ופשוט בלתי נשכחים.

תוספות ושדרוגים אפשריים

עכשיו, בואו נדבר על תוספות שאנחנו יכולים להוסיף למנה בכדי להעלות אותה מדרגה.:

  • אפשר להוסיף לקצפת תפוחי אדמה כוס חלב קוקוס, זה ייתן טעם טרופי נעים.
  • למי שאוהב חריף, מוסיפים מעט פלפל חריף קצוץ בפירה.
  • שדרוג נהדר הוא להוסיף לתערובת הפירה אגוזי לוז קצוצים או שקדים קלויים לאיזון הטעמים.
  • מחפשים בריא יותר? תחליפו את החמאה בשמן זית.
  • לגרסה בשרית נוספת, אפשר לשדרג עם בשר טחון – זה מצוין!

שאלות ותשובות

האם אפשר להשתמש בכל סוג של עוף?
בהחלט! אפשר לשלב גם רבעי עוף, אם אתם מעדיפים.

מה עם המילוי? האם יש רעיונות נוספים?
כמובן! ניתן להוסיף סופי טחינה, גבינות נוספות כמו פטה, ואפילו פירות יבשים.

אפשר להכין את המנה מראש?
בהחלט! אפשר להכין את כל המנה מראש, ואחר כך לחמם בתנור.

האם אפשר להקפיא את העוף הממולא?
כן, בהחלט. פשוט עטפו היטב ונצלו כשיוצאים מאפיגם!

באיזה רוטב מומלץ להגיש?
רוטב פטריות או תערובת שום ושום עושה פלאים!

האם אני יכול לשדרג את זה לסגנון אוריינטלי?
כמובן! תוסיפו תבלינים כמו קימל וזעתר במילוי.

איזה סוג של תוספות אני יכול להגיש לצד המנה?
סלט כרוב מרענן או תפו”א עגבניות עונתי יכולים לעבוד נהדר!

מה לגבי מנה זו לילדים?
הילדים לרוב אוהבים את הטעמים של פירה, אז זה WIN-WIN!

האם יש לכם טיפים לברירת חזה עוף באיכות גבוהה?
חפשו פרוסות בשר רכות מיצרנים מוכרים, ותשאלו את הקצב.

האם המתכון הזה מתאים לאירוח?
בהחלט! הוא ישדר יוקרה על שולחן, וכולם יתלהבו מהמראה והטעם.

אני מקווה שהמתכון הזה יעניק לכם חוויה מדהימה שלא תשכחו! אם אהבתם, אל תשכחו לשתף את המתכון ברשתות החברתיות כדי שגם אחרים ייהנו!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *