חיטה מרוקאית בקלות: מתכון שיגרום לכולם להתמכר

מתכון לחיטה מרוקאית מדהימה וריחנית

זהו הזמן להיות אמיצים, להביא סלסלה של חיטה ולהתענג על טעמים שלא הכרתם! כאשר אנחנו מדברים על חיטה מרוקאית, הכוונה כאן היא לא רק למנה, אלא למסע קולינרי אל הלב של המטבח המרוקאי, דרך הניחוחות, הסודות והמסורות שהועברו מדור לדור. המתכון הזה לא רק שהוא ממכר, אלא גם משגע! זוהי חוויה שלא כדאי לפספס, כי ברגע שתטעמנו, נבין שהדבר הזה הוא פשוט אגדי.

זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמות מנות

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • זמן בישול: 1 ש Hour
  • רמת קושי: בינוני
  • כמות מנות: 4 מנות

הרכיבים הדרושים

לפני שנצלול לעמקי המתכון ופיסות האומנות הקולינריות שלנו, בואו נבחן אילו מרכיבים צריכים להיות לנו בהישג יד. המצרכים הללו הם רק חצי מההצלחה, כי ההכנה עצמה היא החלק המשגע, שלא נתבל את העניין במילים מיותרות.

  • 250 גרם חיטה (חיטה מרוקאית) – החיטה היא הכוכבת של המנה הזו, והיא גם הכמוסה להמון חלבון.
  • 500 מ"ל מים – המים הם הכלי שיאפשר לנו להפוך את החיטה לטעימה.
  • 1 בצל קצוץ – אם טרם עשיתם את זה, חותכים את הבצל ונאבקים עם הדמעות.
  • 2 שיני שום כתושות – כדי להוסיף טעם שלא תשכחו.
  • 2 גזר קטנים קצוצים – מביאים צבע וויטמינים למנה.
  • 1 פלפל ירוק קצוץ – להפתיע כל ביס.
  • 1 כפית כמון טחון – תיבול שמסוגנן באופי מזרחי, ישש!
  • מלח ופלפל שחור לפי הטעם – כאן אתם המומחים.
  • 3 כפות שמן זית איכותי – כי מה יותר טוב משמן זית למאכל הזה?
  • חופן פטרוזיליה קצוצה – לקישוט וגם לקצת רעננות.

שלבי ההכנה

עכשיו, אחרי שסידרנו את השולחן והכנו את כל מה שצריך, אנחנו מוכנים להתחיל ולטפח את הקסם במטבח. כל שלב כאן הוא חלק חשוב בהכנה, וכשהתוצאה תהיה מושלמת, כולנו נצק מים על הטרחה שלנו!

  1. משרים את החיטה במים במשך כשלוש שעות.
  2. מסננים את החיטה ומביאים לרתיחה בסיר עם מים.
  3. מבשלים את החיטה במשך כ-20 דקות עד שהיא רכה.
  4. מסננים שוב את החיטה ומניחים בצד.
  5. מחממים שמן זית בסיר, מוסיפים את הבצל ומטגנים עד שהוא שקוף.
  6. מוסיפים את השום ומערבבים.
  7. מוסיפים את הגזר והפלפל ומערבבים עוד כ-5 דקות.
  8. מוסיפים את החיטה המבושלת, את הכמון, המלח והפלפל.
  9. מערבבים היטב והופכים למנמנש קל.
  10. מסננים את הכל לצלחת הגשה ומקשטים בפטרוזיליה קצוצה.

מרכיבים חלופיים

כמובן, אנחנו יכולים לשנות ולהתאים את המנה לכל טעם או העדפה. אם אתם טבעוניים, שלא יתבל לכם את המוח, פשוט תוותרו על השום או החליפו אותו עם שום יבש. אני מציע לנסות לשמור על כמה שיותר טעמים, אבל אני בטוח שכל אחד ימצא כאן את הדרך שלו לקשט את המנה. שדרוג נוסף יכול להיות הוספת חומוס או אפונה ירוקה.

תוספות ושדרוגים אפשריים

כדי להפוך את המנה לדינמית יותר, תוכלו להוסיף טחינה גולמית, אגוזי מלך קצוצים או אפילו גרגרי רימונים לקישטוק! חובבי התבלינים יכולים גם לפנק את עצמם בקנמון או בכורכום – זה יביא למנה עוד עושר ועמוק טעמים. בנוסף, השדרוג הסופי שיכול להעלות את הכיף כאן הוא תוספת של דג שניצל או עוף חריף.

שאלות ותשובות

כמה זמן אפשר לשמור את החיטה במקרר? אם נשאר לכם מהמנה המדהימה, החיטה יכולה להחזיק במקרר בין 3-5 ימים. אל תשכחו לשים אותה בכלי אטום.

אפשר להפוך את המתכון הזה לברי? בהחלט! כל מה שצריך לעשות זה להחליף את השום והבצל בתבלינים אחרים או להשתמש בחומרי גלם טהורים יותר, כמו ירקות מריבנייה.

מה אני יכול לשים במקום חיטה? אם אתם לא יכולים להיות עם חיטה בעסק, אפשר להשתמש בכוסמת או אורז מאודה כאלטרנטיבה מעולה.

האם אני יכול להכין את המנה תוך כדי בישול? בהחלט! זה מתכון שנמצא “על הגז”, אז אין בעיה לבשל אליו בשיטות רבות.

מה עדיף, לחם או אורס? זה תלוי בטעמכם: אם אתה אוהב ללחוץ פרוסת לחם, אולי תהיה מרוגש יותר מכך. אם אתה אוהב את האורז, אז זה יהיה תענוג.

כמה אנשים לפי המתכון הזה? לפי המתכון שלנו, אתם יכולים להכין את המנה ל-4 אנשים.

אילו קינוחים אני יכול להגיש עם המנה הזו? קינוחים מסורתיים כמו דובשניות מרוקאיות או ערמונים מבושלים ישדרגו לכם כל ארוחה משתלמת.

האם אפשר להקפיא את החיטה? כן, ההקפאה יכולה להחזיק את החיטה המוכנה עד 3 חודשים!

האם הכנה במיקרו תהיה טובה? מסכים בהחלט, נסו לחמם במיקרוגל אם אתם אפרוריים ולא יודעים מה להכין לשבת.

האם יש עוד טכניקות להכנת החיטה? כן, אפשר להרתיח את החיטה בצורה שונה או לקלות אותה במחבת למצב טעים וקרנצ’י!

לסיום, אם אתם התנערתם מהשעמום של העיר, ויצאתם לכיוון החיטה המרוקאית המדהימה הזו – שתפו את המתכון ומהר! תנו לחברים שלכם את המתכון המושלם הזה, גם להם מגיע ללקק את האצבעות!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *