חמין צמחוני מהיר שיעשה לכם את השבת

חמין צמחוני מהיר – שילוב של טעמים, צבעים ואהבה!

חמין הוא אולי אחד מהמאכלים הכי מדוברים ומוכרים שלנו, אך מה אם אנחנו ניתן לו טוויסט חדש ומרגש? חמין צמחוני מהיר הוא הבחירה המושלמת למי שמחפש מתכון שמחמם את הלב והנשמה, ללא כל הקשירות שדורש חמין קונבנציונלי. השילוב של הירקות והקטניות שיגרום לכם לרצות ללקק את האצבעות, כל כך טעים, מעלף ומושלם! אנו מסבירים כאן על איך אפשר להכין חמין צמחוני בהצלחה, בקלות ומהירות, שאין ספק שכולם יאהבו.

זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות:

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • רמת קושי: קלה
  • מנות: 4-6 מנות

המרכיבים הדרושים

כעת, בואו נקפוץ לעולם המדהים של הרכיבים! חמין צמחוני מהיר דורש מרכיבים פשוטים, אך יחד הם מייצרים טעמים בלתי רגילים. הכינו את עצמכם, כי אנחנו מדברים על:

  • 3 כוסות של קטניות מבושלות (שעועית, חומוס ועדשים) – עשירות בחלבון ודלות פחמימות.
  • 2 גזרים בינוניים, קלופים וחתוכים לעיגולים – מוסיפים מתיקות נפלאה.
  • 1 סלרי בינוני, קצוץ – נותן טעם ומרקם.
  • 1 בצל בינוני, קצוץ – בסיס לכל מנה. חייבים.
  • 2 תפוחי אדמה בינוניים, קלופים וחתוכים לקוביות – עבור עשירות ונימוח.
  • 1 קישוא קטן, קצוץ – קצת רעננות.
  • כף שטוחה של פפריקה מתוקה – מוסיפה צבע וטעם.
  • 1 ליטר מים או ציר ירקות – נותן נופך נוסף למנה.
  • מלח ופלפל שחור, לפי הטעם.
  • שמן זית, לשימוש בעת הטיגון.

במתכון הזה יש המון גזרים, סלרי ובצל. כל אחד מהם תורם לטעם וגם יש לו יתרונות בריאותיים. גזר, למשל, עשיר בוויטמינים A, C ו-K, וכשהוא מתבשל לעיתים קרובות הוא פשוט נמס בפה. כמובן, אתם יכולים לשנות את הרכיבים כרצונכם. סלק, למשל, יהפוך את החמין לאדום מרהיב!

שלבי ההכנה

בואו נצלול אל תוך הדרך להכנת חמין הצמחוני שלנו – התהליך מהיר ונעים, ואי אפשר שלא להתמלא בציפייה!

  1. מחממים שמן זית בסיר גדול על חום בינוני.
  2. מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים עד שהוא שקוף.
  3. מוסיפים את הגזר והסלרי, ומטגנים עוד 5 דקות בכיף.
  4. מוסיפים את תפוחי האדמה והקישוא ומערבבים הכל היטב.
  5. מוסיפים את הקטניות המבושלות, פפריקה, מלח ופלפל, ומערבבים היטב.
  6. מוסיפים את המים או ציר הירקות ומביאים לרתיחה.
  7. ברגע שהרוטב רותח, מכסים ומבשלים על חום נמוך כחצי שעה, עד שהירקות רכים.
  8. טועמים, מתקנים תיבול לפי הצורך, וממשיכים לבשל עוד 5-10 דקות אם צריך.
  9. מניחים לחמין להתקרר מעט לפני ההגשה.

זהו, החמין הצמחוני המהיר שלנו מוכן! ההכנה כל כך פשוטה, שאפשר לחשוב שמדובר במתכון של סבתא. ללא כל סדר יומם המורכב של חגד שירי קאלי.

אפשרויות שדרוג והעשרת הטעמים

אם תרצו להפתיע את עצמכם עם תוספות נוספות, הנה כמה רעיונות מגניבים:

  • צורפו תבלינים כמו קימל או קארי כדי להוסיף טוויסט מיוחד.
  • אם אתם אוהבים פיקנטי, הוסיפו פלפל חריף קצוץ.
  • נסו להוסיף שום קצוץ יחד עם הבצל להעצמת הטעם.
  • ניתן לשדרג עם עלים ירוקים כמו תרד או מנגולד.
  • וזה לא יזיק לזרוק פנימה כמה פטריות קצוצות לרוטב הפלאים.

אחרי שעמלתם על הכנת המנה המדהימה הזאת, אתם בוודאי לא רוצים לשכוח לחלוק אותה עם אחרים. תחשבו על כל הפעמים שפשוט לא יכולתם לאכול חמין והנה, עכשיו יש לכם חמין צמחוני שאפשר להכין בכל זמן!

שאלות ותשובות

האם ניתן להפוך את המתכון לטבעוני?
בהחלט! כל מה שצריך לעשות זה להימנע משימוש במרכיבים מהחי, ובמקרה שלנו כולם הם צמחיים. מתכון זה טבעוני כמובנה.

מה ניתן לשים במקום הקטניות?
אפשר להשתמש בסויה או טופו כאפשרות חלופית. טופו ייתן מרקם רך ונחמד.

האם אפשר להכין אותו מראש?
כמובן, חמין רק משתבח כשנותנים לו לנוח. אפשר להכין ביום חמישי ולאכול ביום שישי!

כיצד ניתן לשמור על החמין?
אחרי שהחמין התקרר, שימו אותו בכלי סגור במקרר. הוא יחזיק מספר ימים.

האם ניתן להקפיא את החמין?
אין ספק! פשוט הכניסו אותו לקופסאות ההקפאה. שימו לב, כשמחממים אותו יש להוסיף מעט מים.

כמה זמן לוקח לחמין להיות מוכן?
משך ההכנה הוא כ-30 דקות, אבל לאחר מכן הוא יכול להתבשל גם יותר אם רוצים.

האם אפשר לשדרגו עם טעמים אחרים?
בהחלט! נסו לשלב תבלינים שונים כמו כמון או קינמון.

מה המנה המושלמת ללוות את החמין?
לחם פריזאי טרי הוא תוספת מעולה לצד החמין, ממש נותן את ההרגשה הביתית.

האם ניתן לשים ירקות שונים?
כמובן! כל ירק שאתם אוהבים יכול להתאים למתכון הזה.

מה קורה אם אני רוצה חמין חריף?
הוסיפו פלפל חריף או פפריקה חריפה בהתאם להעדפתכם!

אז למה אתם מחכים? קדימה, שימו את המצלמות ושתפו את החמין המדהים הזה ברשתות החברתיות, כדי שגם חברים שלכם ייהנו מהמתכון האגדי הזה! ללקק את האצבעות והכי טעים שיש!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *