חציל בנינג'ה גריל: המתכון שישנה את ארוחותיכם

חציל בנינג'ה גריל – מושלם, אגדי ומעבר לכל דמיון

כשחושבים על חצילים, לרוב עולות במחשבה תמונות של מאכלים מסורתיים שהכינה אמא או סבתא. אך הפעם, אנו מתכוונים לתת לכם טוויסט מדהים על המנה המוכרת. למה שלא ננסה להכין חצילים בנינג'ה גריל? מדובר במתכון כל כך פשוט, שפשוט לא תבינו איך לא חשבתם עליו קודם.

זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות

  • זמן הכנה: 20 דקות
  • רמת קושי: קלה
  • מנות: 4

בואו נדמיין את טעם החצילים המושלמים, קלויים בדיוק במידה הנכונה, עם מרקם רך ונשארים קריספיים מבחוץ. מדובר בחצילים שיזכירו לכם את המטעמים של סבתא, רק שהם מקבלים טיפול חדשני ומתקדם בזכות הנינג'ה גריל!

הרכיבים הדרושים

לפני שנצלול לעבודה, חשבנו שכדאי להכיר את החומרים לפני שמפנימים למלאכה. המתכון הזה לא דורש הרבה, ויש לכם את ההזדמנות להכינו עם כמה שיותר ירקות. הנה מה שצריך:

  • 2 חצילים בינוניים
  • 3 כפות שמן זית
  • 1 כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
  • 2 שיני שום קצוצות
  • 1 כף תבלין פפריקה מתוקה
  • אני גם ממליץ להוסיף עשבי תיבול כמו טימין או אורגנו אם אוהבים

בין אם אתם תהיו עם חצילים טעימים וקריספיים או עם גרסה בריאותית, אתם בעסקי טעם. מרגישים חולים מהאוכל המוכן? חצילים עשויים להיות המענה הכי טוב שיש.

שלבי ההכנה

עכשיו, לאחר שהצטיידנו בכל מה שצריך, אנו מוכנים להתחיל בגרסה הכי מדהימה של חציל שתנסו אי פעם. קחו נשימה והתחילו:

  1. שוטפים את החצילים וחותכים כל חציל לעיגולים בעובי של כ-1 ס"מ.
  2. מעבירים את החצילים לקערה ומוסיפים את שמן הזית, מלח, פלפל, שום ותבלינים.
  3. מערבבים היטב עד שהחצילים מצופים בתערובת.
  4. מדליקים את הנינג'ה גריל על חום גבוה.
  5. ברגע שהנינג'ה חם, מניחים את עיגולי החציל על הרשת.
  6. מבשלים את החצילים במשך כ-10 דקות עד שהם רכים וזהובים.
  7. מסובבים את החצילים בעזרת מלקחיים ומבשלים לעוד 5 דקות נוספות.
  8. מוציאים מהגריל ומניחים בצד להתקרר.
  9. מוסיפים מעל עוד מעט שמן זית ועשבי תיבול קצוצים לפני ההגשה.

ועכשיו, אתם יכולים להרגיש את הריח המדהים שעולה מהמטבח. החצילים, בקושי סיימת הזמנה, ובוודאי נמסים בפה.

אפשרויות חלופיות

בשום פנים ואופן לא מתכוונים לסיים כאן! יש לכם כמה אפשרויות שונות להפוך את המתכון למלחמה גסטרונומית:

  • לגרסה טבעונית, פשוט להמשיך כמו שכתוב כאן בלי להוסיף שום מוצרי חלב.
  • אם אתם נמנעים מגלוטן, תקשיבו לי – החצילים לא צריכים שום דבר מסובך בשביל להיות טעימים – פשוט תוסיפו יותר תבלינים.
  • אתם יכולים גם לשדרג את המנה עם גבינת פטה מעל או יוגורט בטעם עשבי תיבול.

שדרוגים ותוספות

אם אתם אוהבים גיוון, יש לכם המון אופציות לשדרוגים! למשל:

  • להוסיף עגבניות מיובשות כדי להקנות טעם חזק ושונה.
  • לסחוט מעל מיץ לימון טרי – זה בהחלט עושה הבדל.
  • להכין רוטב טחינה לצד החצילים, כי למה זה לא יהיה טוב?

כל תוספת שאתם מארחים במנה הזו מכילה דיסק חדש של טעמים ומרגישים שמדובר בשילוב המושלם.

שאלות ותשובות

איך ניתן לשמור חצילים שנשארו?
כדי לשמור על החצילים, פשוט הכניסו למיכל אטום במקרר. הם יכולים להחזיק מעמד כ-2-3 ימים.

האם ניתן להכין את המתכון ללא שמן?
כן! החצילים עדיין יהיו טעימים. ניתן להשתמש בתרסיס מים במקומו.

מה אפשר לשים למנגינה?
להגשה, אולי כמה שקדים קצוצים או גרעינים קלויים מעל?

האם אפשר להשתמש בחצילים קפואים?
מומלץ להשתמש בחצילים טריים, אולם ניתן גם להפשיר חצילים קפואים אם אין ברירה.

יש לכם רעיונות לעיטורים לחצילים?
אפשר לשים עליהם מעט בצל ירוק קצוץ, זה נותן צבע וטעם!

לא אוהבים שום, מה לעשות?
אם אתם לא אוהבים שום, תוכלו להשאיר אותו ולא להוסיף תחליף, זה לא פוגע במרקם.

האם ניתן לחמם חצילים בנינג'ה אחרי שהם מוכנים?
בוודאי! רק חמתם על חום נמוך יותר; זה משאיר את החצילים רכים וטעימים.

יש אפשרות להכין חצילים עם פסטו?
מצוין! הטעם של הפסטו ישתלב מצוין עם החצילים הכי טעימים שיש.

איזה קוקטייל היית ממליץ להגיש עם חצילים?
קוקטייל טום קולינס יהיה מעולה! זהו טיפ טעים באמת.

איך אני יודע מתי חציל מוכן?
אם אתם דוקרים אותו עם מזלג והמרקם רך – הוא מוכן.
אחרי שקראתם את כל המידע, אתם יודעים למה זה משה מדהים? החצילים האלה הרבה יותר מבשלים – הם להביא את כל החוויה הזו הביתה! 

אם אהבתם את המתכון הזה, אל תשכחו לשתף אותו עם החברים שלכם! לא מדובר רק בחצילים, זו אמנות להכין אוכל טעים ומיוחד! שיהיה בתיאבון!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *