טארט פירות יער שיעשה לכם את הקיץ מתוק יותר

"`html

טארט פירות יער מדהים וממכר

אין כמו להפתיע את האורחים או את בני המשפחה עם קינוח שמלא בטעמים ושהאסוציאציה הראשונית אליו היא "מושלם". טארט פירות יער משגע הוא בדיוק זה! אם פעם רציתם ליצור קינוח שיגרום לכל אחד ללקק את האצבעות, הגעתם למקום הנכון. חלום שבועי חדש ינצנץ לכם בפנים כאילו זה היה בקשה אמיתית מסבתא! הפירות הטריים יחד עם הבצק האוורירי והקרם המעלף יתמזגו כך שכל ביס יהיה אגדי. אין סופגניה או עוגה שיכולה להידמות לרגע הזה, כל מה שתצטרכו הוא מתכון חד פעמי וייחודי!

זמן הכנת המתכון

  • זמן הכנה: 45 דקות
  • זמן קירור: שעתיים
  • רמת קושי: בינוני
  • מגיש ל: 8-10 מנות

הרכיבים הדרושים

אז ברור שבלי רכיבים טובים גם טארט לא יהיה טעים. בואו נדאג שיהיה לנו את כל מה שאנחנו צריכים כדי לגרום לתוצאה להיות ממש מדהימה:

  • 200 גרם איתם – רבע כוס סוכר חום
  • 150 גרם חמאה רכה
  • 1 גודל ביצה גדולה
  • 350 גרם קמח חיטה
  • 150 גרם סוכר
  • 500 מ"ל שמנת מתוקה להקצפה
  • 200 גרם פירות יער (פטל, תוכי, פטל שחור, תותים)
  • 2 כפות מיץ לימון
  • 2 כפות קונפלור
  • אגר גארי (לא חובה, אבל מוסיף רמת גימור)

גרסאות חלופיות

אם במקרה יש לכם אורחים עם רגישות לגלוטן, אפשר להכין את הבצק ממתכון חלופי עם קמח שקדים או קמח תפו”א! הסוכר יכול להתחלף בסוכר קוקוס, ובמקום שמנת מתוקה אפשר להשתמש ביוגורט יווני כדי להיות בריאותיים יותר.

שלבי ההכנה

כדי להבטיח לכם שהטארט יצא בצורה שונה ומתוחכמת, הנה כמה צעדים שכדאי לעבור אחד אחרי השני:

  1. חממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס.
  2. מרכיבים את הבצק על ידי ערבוב הסוכר עם החמאה עד שהתערובת תהיה קלה ואוורירית.
  3. מוסיפים את הביצה והקמח בהדרגה, מערבבים עד שהמעגן אחיד.
  4. מעבירים את הבצק לתבנית טארט ומשטחים אותו בצורה אחידה עם האצבעות.
  5. חורגים כמה חורים בעזרת מזלג כדי שלא יתקבלו בועות אוויר.
  6. אופים את הבצק למשך 20 דקות או עד שהצבע הופך לזהוב.
  7. בסיר קטן מערבבים את הפירות עם הסוכר, מיץ הלימון והקונפלור ומבשלים 5-7 דקות עד שהן מתרככות.
  8. מקררים את תערובת הפירות.
  9. מקציפים את השמנת המתוקה לקצפת רכה.
  10. אז מניחים את הקצפת על הבצק ומניחים את תערובת הפירות מעליה.
  11. מתבלים באגר גארי אם רוצים להוסיף עוד קדימה פירות.
  12. מניחים במקרר לחצי שעה לפני ההגשה.

הטלאי האגדי

עכשיו הגיע הזמן לדבר על תוספות משגעות! אפשר להוסיף סירופ מייפל או רוטב פירות יער מעל הטארט בשביל הטאצ’ הכי טעים שיש. גם פקאן קצוץ מעל יתן קראנצ' אם תרצו להוסיף פריכות. ואפילו טיפות של שוקולד מריר כדי ליצור קונטרסט טעמים!

שאלות ותשובות

מה ניתן לשים במקום פירות יער?
אפשר לשים גם פירות כמו בננה, קיווי או אוכמניות – כל פרי שתרצו! צריך רק לוודא שלא יופיעו פירות שמכילים יותר מדי מים, כי זה עלול להחמיץ את הטארט.

האם אפשר להכין את הבצק מראש?
כמובן! אפשר להכין את הבצק מראש, לקרר אותו ולשמור אותו במקרר. יש להשתמש בו תוך יומיים.

מה אם נותר לי מילוי? מה לעשות איתו?
חשוב לדעת, אם נותר מילוי של קצפת ופירות, אפשר להשתמש בו כתוספת פריכה לתוך יוגורט או סלט פירות אחר. מושלם!

איפה כדאי לאחסן את הטארט?
לשמור את הטארט בקופסה סגורה במקרר. זה שומר עליו טרי ומוכן לקונפורים נוספים.

האם זה מתכון קל לבצע?
בהחלט. יש כמה שלבים, אבל אתם תהיו גאונים, אנחנו יודעים את זה!

כמה זמן לוקח לאפות את הבצק?
אופים את הבצק 20 דקות, אבל תשמרו עליו. הוא חייב להיות זהוב משני הצדדים.

אפשר להפוך את המתכון לטבעוני?
כן, ניתן להחליף את החמאה בשמן קוקוס ואת הביצה בחצי בננה מעוכה או בשמנת עיבוד כמו טופו.

תוך כמה זמן כדאי לסיים את הטארט?
מומלץ לאכול את הטארט בתוך 2-3 ימים. הוא טרי וטעים יותר ככה – אין שום סיבה לחכות!

למה קונפלור?
הקונפלור עוזר לעבות את הרוטב של הפירות ולכן העדפתי לכלול אותו – הוא נותן לזה טקסטורה שלא תשכחו!

האם אפשר להכין את הטארט ללא גלוטן?
בהחלט! רק כדי להשתמש בקמח טף או קמח אורז, זה יצא מהמם!

לסיים טעמים מדהימים בצורת טארט פירות יער, זה דבר שלא שוכחים! כולנו יודעים שנוכחות טעמים מתערבבים טובה יותר מרכיבים נפרדים. אם אהבתם את המתכון, נשמח אם תשתפו ברשתות החברתיות ותפיצו אותו לחברים!

"`

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *