טעמים משגעים במתכון אוכל עירקי שלא תוכל לפספס

מתכון אגדי של אוכל עיראקי – תבשיל כמון עם קציצות בשר

תארו לכם את הרגע הזה שבו אתם מתיישבים סביב השולחן המשפחתי, עוטפים כמה קציצות רכות עם רוטב כמון עשיר, שניחוחותיו ממלאים את האוויר. זה כמו ללטף את הנשמה! מתכון זה, של תבשיל כמון עם קציצות בשר, הוא לא רק טעים אלא גם מזכיר את הבית, את סבתא שהכינה אותו באהבה. אז בואו נכין אותו יחד.

זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות

  • זמן הכנה: 60 דקות
  • רמת קושי: בינוני
  • מספיק ל: 4-6 אנשים

הרכיבים הדרושים

לפני שנצלול אל התהליך המדהים של ההכנה, כדאי להכיר את המרכיבים הממכרים שיגרמו לכל ביס להיות מענג. במידה ואתם טבעוניים, תוכלו להשתמש בחלבון צמחי במקום בשר.

  • 500 גרם בשר טחון (א voorkם בקר ואו עוף)
  • 1 בצל קטן קצוץ דק
  • 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
  • 1 ביצה
  • 2 כפות כמון טחון
  • 1/2 כפית שטוחה מלח
  • 1/4 כפית שטוחה שטוחה כמון טחון
  • 1/4 כפית שטוחה קימל טחון
  • 1/4 כפית שטוחהלחלבון צמחי (לגרסה טבעונית)
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 מיכל עגבניות מרוסקות (400 גרם)
  • 1/2 כוס מים

שלבי ההכנה

ועכשיו, בלי חפירות נוספות, בואו נתחיל בהכנה! תחושת התהליך הזה היא ממש כמו קסם.

  1. שורפים את הבצל בשמן זית במחבת על חום בינוני עד שהוא מתרכך.
  2. מוסיפים את הבשר הטחון ומערבבים עד שהוא משחים.
  3. מוסיפים את הפטרוזיליה, הביצה, הכמון המלח والكימל ומערבבים עד שהתערובת אחידה.
  4. מעצבים קציצות כ-3 ס"מ בכל צד ומניחים בצד.
  5. באותה מחבת, מוסיפים את העגבניות המרוסקות והמים ומביאים לרתיחה.
  6. מניחים בעדינות את הקציצות ברוטב ומבשלים בסך הכל 30 דקות.
  7. מדי פעם מערבבים בעדינות כדי שהקציצות לא ידבקו.
  8. מגישים חם עם חלה טרייה או אורז לבן.

והנה זה! תבשיל כמון עם קציצות בשר מוכן לשולחן, וכולם יסגרו את הפה שלהם בסקרנות. המוח כבר מתמלא בריחות השובי.

תוספות ושדרוגים אפשריים

כמו בכל מתכון קלאסי, גם כאן יש מקום לקריצות. תוכלו לשדרג את הקציצות בכמהדרכים:

  • להוסיף פלפלים חריפים או מתוקים לתבשיל.
  • לערבב לתוך התערובת כמה פיסטוקים קצוצים לקראנצ' מפתיע.
  • לנסות להכין את הקציצות בסגנון דל פחמימיות, עם קישואים מגורדים במקום את הבשר.
  • להוסיף אבקת חרדל לרוטב להפוך אותו למשגע וסוחף!

שאלות ותשובות

האם אפשר להכין את הקציצות מראש?
כן, בהחלט! אפשר להכין קציצות יום קודם ולאחסן במקרר.

האם מתכון זה מתאים לילדים?
בדרך כלל ילדים אוהבים קציצות, ואפשר להפחית את הכמון לגלגרמש צעיר.

מה עושים אם רוצה להפוך את המתכון לטבעוני?
אפשר להחליף את הבשר בחלבון צמחי כמו טופו או עדשים מבושלות.

כמה זמן אפשר לשמור את התבשיל במקרר?
מומלץ לשמור את התבשיל עד 3-4 ימים במקרר.

האם התבשיל הזה קפוא?
כן, ניתן לקפוא בתבנית עם רוטב ואז לחמם.

מה המנה המומלצת לצד התבשיל?
חלה טרייה תמיד מתאימה, עם טחינה זה מושלם!

האם ניתן לשחזר את המתכון עם בשר טלה?
כן! בשר טלה אכן מוסיף טעם עז והופך את המנה לאגדי.

האם אפשר להכין את המתכון בסיר מלחם?
בהחלט! זה ישמור על טמפרטורה יציבה ויהיה טעים במיוחד.

האם התבשיל חריף?
לא, הוא בדרך כלל עדין, אבל אפשר להוסיף פלפל חריף אם רוצים.

האם יש תחליפים לתבלינים?
אפשר לשלב תבלינים אחרים כמו כמון, קינמון או תבלינים בסגנון מזרחי שמשתלבים היטב במנה.

אז אם אתם רוצים ליהנות ממנה שתשאיר אתכם עם חיוך על הפנים, אל תהססו לשתף את המתכון הזה עם חברים, משפחה וכל מי שאוהב אוכל בעיראקי!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *