"`html
טרטר טונה אדומה – הגל הכי טעים שיש!
האם אי פעם מצאתם את עצמכם מתחת לרעש המטבח, שומעים את הלהיטים הגדולים של המתכונים האלמותיים, וחולמים על מנה שמרחפת בין טעמים טריים, צבעים מרהיבים ורגעים של אושר? אז שימו לב – המתכון הבא לטרטר טונה אדומה הוא בדיוק מה שאתם צריכים! אנחנו נכנסים אל עולם של טעמים עשירים וחוויה עוצרת נשימה, שבו כל ביס הוא כמו ללקק את האצבעות אחרי מנת של סבתא. רוצים לדעת איך עושים את זה? המשיכו לקרוא!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות
- זמן הכנה: 20 דקות
- רמת קושי: קל
- מספר סועדים: 4 מנות
הרכיבים הדרושים
טרטר טונה הוא לא סתם מנה. מדובר באחת ממנות הדגל של המטבח הים תיכוני, ואם תספגו את הטריקים והטיפים שלנו, תגלו שיש בידיכם מתכון מדהים, משגע ומעלף. עכשיו נסקור את המרכיבים – שימו לב לכמות ואיכות החומרים, כי זה מה שעושה את כל ההבדל!
- 300 גרם טונה אדומה טריה (עדיף לא קפואה)
- 1/4 כוס בצל אביב קצוץ דק
- 2 כפות שמן זית איכותי
- 1 כף רוטב סויה
- מיץ מלימון אחד
- 1/2 כף ג'ינג'ר קצוץ
- ערסל פלפל חריף לפי הטעם
- מלח ופלפל לפי הטעם
- 1/4 כוס כוסברה קצוצה
מרכיבים חלופיים
לא כולם אוהבים טונה אדומה, אז יש לנו כמה רעיונות לשדרוג! אתם יכולים לנסות במקום הטונה להכין את המתכון עם דגים אחרים כמו סלמון, וגם לשדרגו עם ירקות פריכים כמו אבוקדו או מלפפון. הרעיון הוא לייצר שילובים מרעננים ומפתיעים!
שלבי ההכנה
עכשיו הגיע הזמן לחשוף את כל הסודות שהופכים את המתכון הזה למושלם! הם פשוטים כמו לגרום לטונה לקפוץ על צלחת. אז בואו ניגש לשלב הזה!
- יש לנקות את הטונה ולחתוך אותה לקוביות קטנות (בסביבות 1 ס"מ) וזהירות לא להיכנס ישר לשינויים – אנחנו לא רוצה ליצור אווירה של כאוס במטבח.
- מניחים את קוביות הטונה בקערה גדולה.
- מוסיפים את הבצל אביב, שמן הזית, רוטב הסויה ומיץ הלימון ומערבבים בעדינות.
- מוסיפים את הג'ינג'ר הקצוץ, הפלפל החריף, מלח ופלפל לפי הטעם ומערבבים שוב.
- נותנים לתערובת להתמזג ולספוג את כל הטעמים למשך כ-5 דקות (אם תוסיפו כאן כמה טיפות סבלנות, התוצאה תהיה מדהימה).
- בסוף, מוסיפים את הכוסברה ומערבבים שוב בתשומת לב.
- מניחים בצלחות הגשה ומקשטים בשערות בצל אביב או ברצועות אבוקדו.
תוספות ושדרוגים אפשריים
אם מתחשק לכם לפנק את עצמכם במשהו משגע, מה דעתכם על קישוטים כמו סומסום קלוי? הוא מוסיף קראנץ' טעים! או אולי להוסיף טחינה כבוש לאיזו תוספת מפתיעה? אם אתם פנסיונים של אדוונצ'ר, בזיליקום נוסף זה שדרוג אולטרה-דינמי. חוץ מזה, אפשר להגיש את הטרטר על מצע של חסה או אפילו בשילוב עם פוקצ'ה לקרמיקות טעמים מדהימות!
שאלות ותשובות
האם אפשר להשתמש בטונה קפואה למתכון הזה? טונה קפואה מיועדת בדרך כלל למנות כמו סוש’ או טוניס באקוואי. אם תשתמשו בטונה קפואה, וודאו שהיא התפשרה לחלוטין לפני ההכנה. עם זאת, טונה טריה היא האפשרות הכי טובה אם אתם רוצים להשיג טעמים ומרקמים מדהימים.
אילו עזרים מומלצים יהיו בתהליך החיתוך? מח blade sharp חדש מצוין לחתכים מדויקים, ואם נורא קשה לכם לחתוך את הטונה הקפואה, תוכלו להשרות אותה במים חמים לכמה דקות.
איך כדאי לאחסן את הטרטר? אם נשאר לכם שפע מהמנה, מומלץ לאחסן בקופסה סגורה במקרר למשך יום יומיים בטוחים. למרבה הצער, לאחר מכן, גבול התאריך של החיים שלו מתחיל להידרדר.
האם אפשר להפוך את המתכון לטבעוני? בהחלט! במקום טונה, ניתן להשתמש באבוקדו ומעט שורש רטו קצוץ כדי לשחזר את המרקם. התיבול נשאר אותו דבר!
מה השילובים המעולים שסובלים על מנת לטונה? הפלאים מתחילים כשאתם מוסיפים עלי נענע קצוצים או פלפל גרוס. גם גבינת פטה לא תעשה רע למנה כזו.
כיצד מומלץ להגיש את המנה? במנות קטנות, לאורחים, על מצע של ירקות, או מה שנשמע לכם מדהים, כל אחד יוכל לבחור את הגרי הנכון עליו.
אם אני רוצה להביא את המנה לקיץ הגדול, מה תמליצו? עם ממוצע של סופסי כבושים על מנת הכנה בקיץ זו תוספת זריזות ומרעננת.
באיזה סגנון נשאר מהמנה? זה הדבר המוזר, אבל טרטר טונה אדומה הוא מעין פרוייקט שזה נראה מפואר הנראה מתוחכם.
איך אפשר להפתיע חברה בבילוי ערב עם מנות שאני מכינה זה? כמה פעמים לא יצא לכם לחשוב על ערב טרטר טונה? זה שווה זהב כשהם יודעים שהמתכון מדהים!
האם אפשר להכין את המנה כמה שעות לפני ההגשה? אכן, השארת החומרים יותר מדקות או במשך ערב יפה בזמן שמתקיים מתן הסוד המטורף.
אז אם מישהו מכם אוהב מטבח מדהים ומלא צבעים, אל תהססו לשתף את המתכון הזה בכל רחבי הרשתות החברתיות! הטרטר טונה שלנו הוא חוויה שאסור לפספס!
"`