מתכון לקבב כבד בסילאן – טעמים של בית
אין כמו לעשות ברביקיו מפנק עם המנה המפנקת והמדליקה הזו – כבד בסילאן! כשאנו חושבים על תבשילים שהחיים שלנו לא יהיו אותם חיים בלעדיהם, כבד בסילאן בהחלט משתלב ברשימה. המנה הזו היא על גבול המדהימה, ממכרת וניחוחה ממלא את הבית כולו בריחות שמשגעים את כל הסובבים. תוסיפו לזה את השדרוג המיוחד של הסילאן, ותגלו שאין דבר יותר אגדי מלווה בלחם טרי. תפסו כיסא, הניחו אל מולכם כלי בישול ואנחנו נתחיל במדריך הזה! אז קדימה, נתחיל!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי וראשונים או עיקריים
- זמן הכנה: 30 דקות
- זמן בישול: 15 דקות
- רמת קושי: בינונית
- מספיק ל: 4-6 מנות
הרכיבים הדרושים
כעת נעבור לחלק הגלוי והחשוב של המתכון – המרכיבים. יש משהו מרגש בלראות את המצרכים המונחים לפניכם, כמו פסלי אמנות המעידים על עתיד משגע של טעמים.
- 500 גרם כבד עוף, חתוכים לקוביות בגודל בינוני
- 3 כפות סילאן (או דבש, אם רוצים טעם מתוק יותר)
- 2 כפות שמן זית
- 1 בצל גדול, קצוץ דק
- 3 שיני שום, מעוכות
- 1 כפית פפריקה מתוקה
- 1/2 כפית כמון טחון
- מלח ופלפל שחור לפי הטעם
- עשבי תיבול כפי שנחפוץ (כגון פטרוזיליה או רוזמרין)
- מיץ מלימון אחד
מה אפשר לשדרג?
אם תרצו לגרום למנה להיות יותר בריאותית, אפשר לשדרג את הכבד עם ירקות אפויים ליד. חתכו קישואים, גזר ואולי כמה כרוביות. תוספת זו תעניק ״קרמיות״ בצורה שיקל עליך לשדרג וליהנות עוד יותר.
שלבי ההכנה
וכעת מגיע שלב הכנת הטעמים המטריפים! מוכנים? קחו נשימה והתחילו ביצירה. כבר מהשלב הזה, הבית שלכם יתחיל למלא בתבשילים כושל ריח! כיף, נכון?
- תחילו בשטיפת הכבד היטב במים קרים. זה יעזור להרגיש שהכבד נקי ומוכן.
- יבשו את הכבד עם מג towel כדי להפחית לחות.
- על מחבת גדולה, חמים את שמן הזית. נוסיף את הבצל ונבשל עד שיתרכך ויתקבל צבע זהוב.
- כשהבצל יתרכך, נוסיף את השום ונבשל לעוד דקה אחת.
- נוסיף את קוביות הכבד ונקפיץ אותן במשך כ-5 דקות עד שהן מתבשלות.
- לאחר מכן, נוסיף את הסילאן, הפפריקה, הכמון, מלח ופלפל. נערבב היטב כדי שהכבד יספוג את הטעמים המטריפים.
- נבשל את כל התערובת על חום נמוך עוד כ-10 דקות, עד שהכבד בתהליך של בישול נעים.
- לסיום, תוסיפו את מיץ הלימון ותערבבו, זה פשוט מדהים!
כעת אפשר להגיש על צלחת שטוחה, יחד עם לחם או אורז לבן.
שדרוגים נוספים
מהנסיון שלי, יותר ויותר אנשים מתאהבים ברעיון להוסיף קצת חריף למנה. אתם יכולים לשים פלפל חריף קצוץ בעדינות. תנסו גם לשלב אגוזים קלויים מעל המנה, והמנה תהפוך למשהו בלתי נשכח.
שאלות ותשובות
מה אם אני לא אוהב כבד? האם יש אלטרנטיבות?
אם אינכם אוהבים כבד, תוכלו להחליף אותו בחתיכות חזה עוף בעבודת יד מקצועית. הכנתם כאן עוף טעים, במיוחד אם ככה מכתיבים את התהליך.
איך ניתן לשמור את המנה לשימוש מאוחר יותר?
הכבד הזה יכול להחזיק מעמד במקרר עד שלושה ימים. אני ממליצה לשמור אותו בכלי סגור היטב.
האם אפשר להכין את המנה ללא סילאן?
בהחלט! אפשר לוותר על הסילאן ולהשתמש בכמה דrops של רוטב סויה או מיץ תפוחים מתוק.
מה אני יכול להוסיף למנה כדי להתאים אותה לפלאו?
כדי להפוך אותה לפלאו, פשוט הוציאו את הסילאן והשתמשו בגרגרי רימונים לקישוט טעים.
האם הכנתם עם שף פרטי?
הכנה עם שף יכולה להיות חוויה נפלאה! אנחנו ממליצים על סדנאות בישול.
איך זה מרגיש להוסיף אגוזים?
אגוזים מוסיפים פריכות וטעם ייחודי שלא תמצאו במקום אחר. תנסו!
אפשר להשתמש בחלבה במקום סילאן?
כמובן! יש אנשים האוהבים את המתיקות של חלבה, זה ידרוש רמה שונה במתכון.
באיזה סוג לחם הכי טוב להגיש את זה?
לחם מחמצת מבחינה קלאסית או פיתה יוונית מאוד מומלצים.
איך מרגיש הכבד כשהוא מבושל היטב?
הוא צריך להיות רך, עז בטעם ולא יבש.
האם יש חום מושלם לבישול?
כשהוא מבושל על חום בינוני-נמוך זה המאכל המושלם. אתם תלמדו בדיוק מתי הגעתם לשם!
וזהו! הגעתם לסוף המתכון המופלא שלנו. תשתפו את המתכון הזה עם חברים ברשתות החברתיות, תעודדו אחרים לנסות ומתנסים. זה בריא כמו שבאמת לא תהיה לכם שום תירוץ לא לנסות את זה מיד! מתחברים בבישול הבא!