כדורי אורז מושלמים שאי אפשר להפסיק לאכול

מתכון מענג של כדורי אורז

דמיינו לכם ערב חורף קר, אתם יושבים ליד שולחן אוכל חם, והאוויר מלא בניחוחות של תיבול עשיר. ואז אתם מגישים לכונס את כדורי האורז המדהימים שיצרתם – ולחשוב על זה גורם ללב שלכם להתרגש! כדורי אורז הם לא רק טעימים, הם גם דרך מדהימה להפתיע את האורחים שלכם. זה לא מתכון שגרתי (ולא כזה שנשמע על כל מסיבת יום הולדת), אלא משהו שמעורר את כל החושים. המנה הזו היא באמת אגדה – היא פשוט נמסה בפה. כל נגיסה תעשה לכם טוב בלב. אז בואו נתחיל!

זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות הוא מספיק

  • זמן הכנה: 60 דקות
  • רמת קושי: בינוני
  • מספיק ל: 8 מנות

הרכיבים הדרושים

כדי להכין את הכדורים המעלפים האלה, אנו נצטרך כמה מרכיבים מאוד פשוטים, אך יחד הם יוצרים תוצאה מושלמת.

  • 2 כוסות אורז יפני (אורז דבק)
  • 2.5 כוסות מים
  • 1 כף מלח
  • 1 כפית סוכר
  • 2 כפות סויה (אפשר גם ללא גלוטן)
  • 1 כף שמן שומשום
  • 2 כפות שקדים קצוצים
  • 1 כוס גזר מגורר
  • 1/2 כוס עגבניות מיובשות קצוץ
  • אצות נורי למתכון מדליק

כמובן, אפשר לשדרג את הכדורים המפתים עם תוספות כמו בצל ירוק קצוץ או טחינה – אבל על כך נדבר בהמשך!

שלבי ההכנה

כשהחושים שלכם מתחילים להרגיש את התשוקה לקדמה, אנחנו כבר בדרך להכנה!

  1. שטפו את האורז תחת מים קרים עד שהמים צלולים.
  2. מוסיפים את האורז המושם לסיר עם 2.5 כוסות מים, 1 כף מלח ו-1 כפית סוכר.
  3. מביאים לרתיחה על חום גבוה, ואז מכסים ומבשלים על חום נמוך במשך 20 דקות עד שהאורז סופג את כל הנוזלים.
  4. כשהאורז מוכן, כבו את הלהבה ותנו לו לנוח עם מכסה במשך 10 דקות נוספות.
  5. בזמן שהאורז מתקרר, הכינו את תערובת המילוי: ערבבו את הסויה, שמן השומשום, גזר, ושקדים.
  6. קחו כמות קטנה של אורז, הכניסו במרכזו תערובת מילוי, ומנה את האורז עליו, כך שיתקבל כדור האורז.
  7. חזרו על התהליך עד שהאורז נגמר.
  8. חתכו את אצות הנורי לרצועות דקות והניחו על הצלחת שטוחה.
  9. שימו את כדורי האורז מעל האצות והגישו עם רוטב סויה בצד.

והנה, אחרי תהליך הכנה שמדמה לא אמון של קסם, כדורי האורז המושלמים שלכם מוכנים לשרת אתכם כהפתעה מתוקה!

אפשרויות לשדרוגים ותוספות

עכשיו, אספנו כמה רעיונות לשדרוג כדורי האורז הממכרים:

  • מילוי של טופו מפורר והתרבותו בעשבי תיבול יפניים.
  • תוספת של חזה עוף קלוי אם אתם מעדיפים גרסה בשרית.
  • הוספת צ׳ילי חריף לתוספת פיקנטית.
  • אפשר להגיש עם רוטב טחינה או רוטב חריף להפתעה נוספת.
  • לגלגל את הכדורים בפירורי פנקו לפני הטיגון לקבלת קריספיות.

שאלות ותשובות

האם אפשר להשתמש באורז אחר?
אפשר, אבל זכור שהאורז היפני הוא זה שנותן את המרקם הדביק שכולנו אוהבים ובעצם זה מה שמאפשר לכדורים להחזיק את צורתם.

האם ניתן להכין את הכדורים מראש?
בהחלט! אפשר להכין אותם יום קודם ולשמור במקרר. כשאתם ברצון להגיש, רק לחמם אותם בקצת שמן.

זה מתכון קלאסי של סבתא?
לא בדיוק, הכדורים האלו הם שימוש במרכיבים מודרניים, אך הם בהחלט יכולים לספר את סיפור הכנת האוכל בבית.

האם אפשר להפוך את המתכון ל-vegan?
בהחלט! פשוט השקיעו במילוי בטופו, או פטריות, והחסירו את הבשר.

אילו סוגים של רטבים מתאימים לשרת בצד?
סויה היא קלאסית, אבל רוטב סרירצ'ה או רוטב טחינה מביאים את השגרה למקומות חדשים!

מה כדאי להגיש כהשלמה לצד כדורי האורז?
רצוי להכין סלט ירוק ירענן שהעשבים בו יסייעו להוציא את הטעמים של כדורי האורז.

האם יש גבול לכמות המילוי?
המילוי יכול להיות ככל הלב שלכם! הגישו השקדים, הירקות והאצות שכולם יתחילו לדבר עליהם!

כיצד אדע שהאורז הגיע למצב הנכון?
אם האורז רך והמים סיימו להתאדות, אתם שם! עשר דקות מנוחה עם מכסה יעשו פלאים.

האם אפשר לאכול את כדורי האורז קרים?
כמובן! כדורי האורז לא חייבים להיות חמים, הם נהדרים גם כארוחה קלה או חטיף.

למה את יכולה המליץ לנסות את המתכון הזה?
המוניטין של מתכון כדורי האורז הזה פשוט מדהים. זה קל, ללקק את האצבעות ונעים לכל החושים – מה עוד אפשר לבקש?

אז עכשיו יש לכם את המתכון המושלם לכדורי אורז המדהימים! אל תשכחו לשתף את המתכון הזה עם חברים ובני משפחה. מי יודע, אולי הם ייפלאו מהכסם שיצרתם! בתיאבון!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *