כיסונים מתכון בעשר דקות שישגע אתכם

"`html

כיסונים מדהימים בעשר דקות

שמעו, לאכול כיסונים זה מה שהופך את היום למיוחד. בין אם זה כיסוני במיה מושלמים שמתמזגים עם טחינה עמוקה, או כיסונים מתוקים שנמסים בפה – כל אחד מהם לוקח אותנו למקום אחר. המתכון הזה הוא כרטיס הכניסה שלכם לעולם מתוק ומלוח, ולהכנה מהירה של כיסונים אגדים שאין להם תחליף. מהניסיון שלי, הכיסונים האלה יעוררו את התיאבון באופן מידי, וייפנו לכם את המקום במקרר לטעימות נוספות!

זמן הכנת המתכון: 10 דקות. רמת קושי: קלה. מספיק ל: 4-6 מנות.

  • זמן הכנה: 10 דקות
  • רמת קושי: קלה
  • מנות: 4-6 מנות

הרכיבים הדרושים

לפני שמתחילים, רצוי לדאוג למרכיבים המדויקים שיבטיחו שהכיסונים יהיו לא רק נימוחים, אלא גם ממכרים בטירוף. השילוב של המרכיבים האיכותיים הוא סוד ההצלחה!

  • 500 גרם בצק כיסונים (או בצק עלים)
  • 200 גרם גבינת ריקוטה
  • 100 גרם גבינת מוצרלה מגורדת
  • 100 גרם תרד קצוץ (ניתן להשתמש גם בשעועית מסולקת)
  • בצל קטן קצוץ דק
  • 2-3 כפות שמן זית
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • 1 ביצה (להברשה, או בשביל גרסה טבעונית, ניתן לדלג)

שלבי ההכנה

לכיסונים האלה יש כמה שלבים פשוטים, אבל הם מצריכים דגש מיוחד ואהבה. בהכנה זו, כל אחד יכול להשתתף, אז תזמינו את הילדים או החברים שלכם לעזור!

  1. חממים שמן זית על מחבת ומוסיפים את הבצל הקצוץ. מטגנים עד שהבצל מתרכך.
  2. מוסיפים את התרד ומערבבים במשך כ-2 דקות עד שהתרד מתרכך.
  3. מעבירים את התערובת לקערה ומוסיפים גבינת ריקוטה ומוצרלה. מתבלים במלח ובפלפל ומערבבים היטב.
  4. מרדדים את הבצק למשטח דק (כשהוא טיפה מקומח) וחותכים אותו לעיגולים (כ-10 ס"מ קוטר).
  5. מניחים כפית מהמלית על כל עיגול ומקפלים בחצי לעיגול נוסף. מהדקים את הקצוות היטב.
  6. מברישים עם ביצה טרופה אם תרצו, כדי להעניק צבע ועסיסיות.
  7. מבשלים מים בסיר. כשהמים רותחים, מכניסים את הכיסונים למים למשך 3-4 דקות עד שמעלים את השטח.
  8. מוציאים את הכיסונים ומניחים אותם על צלחת עם רוטב שאתם אוהבים (רוטב עגבניות, שמן זית/שום). התענוג מתחיל!

גרסאות חלופיות

מתכון הכיסונים הזה הוא פשוט ומגוון. אם אתם מעוניינים בגרסה ללא גלוטן, תוכלו להשתמש בבצק שקנינו במדפים הייעודיים. ובשביל חובבי הטבעונות, אפשר לדלג על הביצה ולשים עוד מעט גבינה צמחית במקום. חלופות למלית יכולות לכלול פטריות קצוצות, גזר מגורר או גבינת קוטג’. תוודאו להוסיף את התבלינים האהובים עליכם!

תוספות ושדרוגים אפשריים

אתם יכולים לשדרג את העניין עם רטבים שונים. רוטב יוגורט עם שום ולימון יוסיף טוויסט טעים, ובינינו, כל מנה היא גם טובה עם רוטב פסטו. שדרגו את הכיסונים שלכם עם גבינת פרמזן מגורדת מעל כדי להקנות להם טעם אגדי. בחורף, אפשר להוסיף לבלילה גם שמן כמהין – והכיסונים יהפכו להיות באמת מדהימים!

שאלות ותשובות

מה ניתן לשים במקום גבינת ריקוטה?
אפשר לשים במקום ריקוטה גבינת קשיו שאפשר להכין עם קשיו מונבט. אם אתם לא צמחוניים, גבינת פרמזן היא מעולה.

איך שומרים על הכיסונים במקרר?
לאחר שהכנתם את הכיסונים, רצוי לשים אותם בקופסה אטומה במקרר. כך הם ישמרו על הרעננות שלהם.

האם אפשר להכין את הכיסונים מראש?
בהחלט! אפשר להכין את הכיסונים ולשמור אותם במקפיא. כשאתם רוצים לאכול, רק לבשל במים רותחים כ-5-7 דקות.

מה כדאי להגיש ליד הכיסונים?
הלוואי והייתם רואים את המניפת רטבים שעומדות ליד – סלט ירקות מרענן, צלחת חומוס, או אפילו שיפודי עוף עשויים על הגריל!

איך יודעים שהכיסונים מוכנים?
כשהכיסונים צפים במים, זה סימן שהם מוכנים. ממליץ לשים לב לצבע – כשיש להם גוון זהוב, זה זמנם לצאת!

האם ניתן להקפיא את הכיסונים?
כן, בהחלט. הכיסונים נשמרים היטב במקפיא. כדאי להקפיא אותם במנות קטנות ולהוציא כל פעם רק את הכמות הנחוצה.

האם אפשר לשים בשר במלית הכיסונים?
בוודאי! תוספת של בשר טחון, עם תיבול נכון, תהיה ללקק את האצבעות. בכל זאת, יש מגוון המון אפשרויות למילוי שאתם אוהבים.

האם הכיסונים מתייבשים אחרי כמה ימים?
אם מכניסים את הכיסונים לקופסה אטומה, הם ישמרו על רכותם גם לאחר כמה ימים.

איך מכינים רוטב לסלט לצידם?
מומלץ להכין רוטב עם שמן זית, מיץ לימון, שום, מלח ופלפל. תוספת של דבש או חרדל תעשיר את הטעמים.

איזה תבלינים אפשר לשים במלית הכיסונים?
שום, כמון, פפריקה מתוקה, או תיבול האורגנו מוסיפים טעם מענג שאין לו סוף.

לא תשכחו לשתף את המתכון הזה עם חברים ובני משפחה. הכיסונים האלו יכבשו את הלבבות, ותהיו בטוחים שהדבר הכי טעים שיש מחכה לכם בכל ביס!

"`

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *