כיצד להכין לחם מקמח טף בקלות ובמהירות

לחם קמח טף – טעים כמו שלא טעמתם

בין כל המתכונים שרצים ברשת, ישנם כאלה שעושים לנו חשק עז לנסות ולהתנסות. לחם קמח טף זה אחד מהם! קמח טף הוא קמח רב תכליתי ומופלא, שמגיע מצמח הטף, שנחשב לאחד הדגנים העתיקים בעולם. אם תצליחו להכין את הלחם הזה, אתם תגלו עולם חדש של טעמים, מרקמים וניחוחות מדהימים, והכל בפשטות ובקלות.

זמן הכנת המתכון, רמת קושי ולכמה מנות המתכון מספיק

  • זמן הכנה: 15 דקות
  • זמן התפחה: 1 שעה
  • בישול: 30 דקות
  • רמת קושי: בינוני
  • כמות מנות: 10 פרוסות של לחם

ו… כאמור, הפעלנו את מכונת הלב שלנו כדי להמציא את המתכון המושלם (מדהים, נכון?), ואנחנו בטוחים שאתם תאהבו את זה.

הרכיבים הדרושים

אז לפני שאנחנו מתחילים, אנחנו חייבים להזכיר את המרכיבים המיוחדים שיידרשו כדי להרגיש את הטעמים האגדים של הלחם הזה:

  • 300 גרם קמח טף
  • 150 מ"ל מים פושרים
  • 1.5 כפיות שמרים יבשים
  • 1.5 כפיות מלח
  • 2 כפות שטוחות של דחיסת זרעי פשתן (אפשר גם טחונים)
  • 2 כפות שמן זית
  • 2 כפות דבש או סילאן (לא חובה)
  • אפשר להוסיף: אגוזים, צימוקים או שוקולד מריר לפי טעמכם

קמח טף הוא קמח בריא מאוד, דל פחמימות ועשיר בחלבון, ולכן הוא מצוין גם עבור מי שעוקב אחרי תזונה דלת פחמימות. חשוב לשלב אותו בתפריט שלנו!

שלבי ההכנה

וכל זה נשמע טוב, אה? עכשיו לגש לאקשן! עם כל צעד, אנחנו נעשה את זה פשוט ונעים, עד שתקבלו לחם נימוח ונשגב, נמס בפה!

  1. נמיס את השמרים במים פושרים עם דבש או סילאן במשך 10 דקות עד שהשמרים מתחילים לבעבע.
  2. בקערה בינונית, נערבב את קמח הטף עם המלח וזרעי הפשתן.
  3. נעשה חור במרכז התערובת ונוסיף את תערובת השמרים ושמן הזית.
  4. נתחיל לערבב עם כף עץ עד שהתערובת מתחילה להתאגד.
  5. נעביר את הבצק ללישה על משטח מקומח ונלוש במשך כ-10 דקות עד שהבצק חלק וגמיש.
  6. נציב את הבצק בקערה משומנת ונכסה אותו בניילון, לאפשר להתפחה למשך שעה במקום חמים.
  7. אחרי שהבצק התפח, ניקח אותו ונשפשף אותו מעט על מנת לשחרר את האוויר.
  8. נעצב את הבצק לכדי כיכר ונניח אותו בתבנית משומנת.
  9. נכסה את הכיכר בניילון שוב, ונמתין 30 דקות נוספות להתפחה.
  10. בזמן הזה, מחממים את התנור ל-190 מעלות צלזיוס.
  11. נחך את הכיכר בעזרת סכין וניתן לה אפשרות לנשום בתהליך האפייה.
  12. נאפה את הכיכר במשך 30-35 דקות, עד שהלחם מקבל צבע זהוב ונעים, והופך למושלם!

אז קיין מהמחקר שלי, לחם זה טעים כשעושים עליו ממרחים שונים, כמו אבוקדו, טחינה או אפילו עם צלחת פירות. הוא הרבה יותר משגע ומרשים ממה שאתם מדמיינים.

תוספות ושדרוגים אפשריים

עכשיו, כשיש לכם את הבסיס המושלם, בואו נדבר על איך אפשר לשדרגו:

  • אפשר לשים בפנים אגוזים קצוצים כדי להוסיף טעם ומרקם.
  • שוקולד מריר קצוץ יוסיף מתיקות מושלמת.
  • לציין גם צימוקים או תוספות של פירות מיובשים – זה ללקק את האצבעות!
  • אם אתם רוצים לעשות אותו קלאסי, אפשר להוסיף עשבים טריים כמו רוזמרין או טימין.

עם הגיוון הזה, כל פעם תרגישו שאתם אוכלים לחם חדש ומופלא. מדהים, לא?

שאלות ותשובות

אפשר להכין את הלחם הזה בלי שמרים?
בהחלט! אפשר להשתמש בחומרי התפחה אחרים כמו סודה לשתייה. כמובן, הטעם והמרקם עשויים להשתנות.

האם אפשר לשמור את הלחם במקפיא?
כן! לחם קמח טף נשאר טרי במקפיא למשך עד חודש. ניתן להפשיר ולעשות אותו טעים שוב.

מה אם אין לי קמח טף?
אפשר לשלב קמח חיטה מלאה או קמח שקדים, אבל התוצאה תהיה שונה.

האם לחם קמח טף בריא?
בהחלט! הוא מכיל חלבון, מינרלים ועמילן, ולכן הוא בחירה בריאה מאוד!

כמה זמן אורך תהליך האפייה?
תהליך האפייה לוקח בין 30 ל-35 דקות, תלוי בתנור שלכם.

האם אפשר להכין את הלחם ללא גלוטן?
כן, קמח טף הוא דל גלוטן, והוא גם מתאים לאנשים עם רגישויות לגלוטן.

האם אפשר לשים פחות מלח?
אפשר! מלח הוא טעם חשוב, אבל אם אתם מעדיפים, תוכלו להפחית את הכמות.

איך אפשר לדעת אם הלחם אפוי?
כאשר הלחם מקבל גוון זהוב והקול שלו נשמע חלול כשמקלידים עליו זה סימן טוב שהוא מוכן!

מה ההמלצה לאחסן את הלחם?
שמרו אותו בוויטרינה או שקית ניילון כדי לשמור עליו רך וטרי.

האם אפשר ליצור לחם קמח טף מלבנים קטנים?
בהחלט! זה לגמרי אפשרי וזה גם נשמע עלי ומעניין!

כשהלחם הזה יוצא מהתנור, התשוקות והניחוחות ממלאים את הבית. אתם לא יכולים להתאפק אלא לחתוך פרוסה חמה, להוסיף עליה כמה מרכיבים אהובים וליהנות מכל ביס. אתם מתעניינים? אל תהססו לשתף את המתכון המושלם הזה עם חברים שלכם! זה הזמן להרתיח את הרשתות החברתיות.

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *