כיצד להכין מתכון גוזגוזה שממכר לכל המשפחה

מתכון גוזגוזה – קסם של טעמים!

אם אתם מחפשים מנה שתשאיר את אורחיכם בפה פעור ותגרום לכל אחד לרצות עוד, הגעתם למקום הנכון. גוזגוזה, זהו שידוך מושלם של טעמים ומרקמים, שתמיד יגרום לכם לרצות לשוב בשבילו. זהו מתכון שמרכז בתוכו את כל מה שמרגש ואפילו משגע במטבח – האם אתם מוכנים ללמוד איך להכין את המנה המדהימה הזאת?

זמן הכנת המתכון

  • סה"כ זמן: 60 דקות
  • רמת קושי: בינונית
  • מספר מנות: 4-6 מנות

הרכיבים הדרושים

אז מה נכניס למנה המעלפת שלנו? מודה, זה לא קל להפסיק ללקק את האצבעות כשאני חושב על כל הטעמים הממכרים שצפויים לנו:

  • 500 גרם בשר טחון (לשדרוג אפשר להשתמש בבשר הודו)
  • 2 בצלים קצוצים דק
  • 3 שיני שום קצוצות
  • 1 גזר קלוף וקצוץ דק
  • 1 תפו”א בינוני קלוף וקצוץ דק
  • 2 כפות פפריקה מתוקה
  • 1 כפית כמון
  • מלח ופלפל שחור לפי הטעם
  • כוס אורז נמוך (או מוצרי מתחלפים עבור גרסה ללא ערך גלוטן)
  • ½ כוס פיסטוק קלוי ומקולף
  • 1 ביצה (לגרסה טבעונית ניתן לשים 2 כפות ממרח טופו)
  • שמן זית לטיגון

שלבי ההכנה

היכונו לתהליך שייקח אותנו לפרק זמן קצר של קסם בבישול. אחרי שתסיימו להכין את המנה הזאת, תבינו איך טעמים יכולים להפתיע כל פעם מחדש:

  1. מטגנים את הבצל והשום בשמן זית על חום בינוני עד שהבצל שקוף.
  2. מוסיפים את הגזר ותפו”א ומערבבים כ-5 דקות נוספות.
  3. מסיפים את הבשר הטחון ומערבבים עד שהבשר משנה צבעו.
  4. מוסיפים את הפפריקה, הכמון, המלח והפלפל ומערבבים טוב.
  5. מוסיפים את האורז ומערבבים עד שהאורז מצופה בתבלינים.
  6. מעבירים את התערובת לקופסה ומסננים לאורכו כדקה כדי שהתערובת תתקרר.
  7. מקציפים את הביצה ומוסיפים לתערובת.
  8. בוחרים פיסות בגודל כדור טניס ומועכים אותן.
  9. מניחים את כדורוני הגוזגוזה על תבנית שטוחה.
  10. מחממים תנור ל-180 מעלות ואופים כ-30 דקות עד שהן משחימות.

גרסה ללא גלוטן

לא כל אחד יכול או רוצה לאכול גלוטן, ובשביל זה אנחנו כאן! ניתן להחליף את האורז באורז פרסי או בעדשים ולהשתמש בבשר הודו. התוצאה היא לא פחות ממעלפת!

תוספות ושדרוגים אפשריים

על מנת לקחת את הגוזגוזה שלנו לרמות חדשות של טעם, יש לכם כמה רעיונות לולא להרגיש מדהים:

  • לפתוח את הגוזגוזה ולמלא באבוקדו רך עבור טוויסט בריא וכדאי.
  • להוסיף לתערובת סכמת בקלה או חצילים קלויים לקצב נוסף.
  • לצלות ירקות כגון קישואים או גמבה בתנור ולשמש כתוספת צבעונית וכוללת.
  • למזוג מעל רוטב יוגורט עם סחוג – זה משגע!

שאלות ותשובות

האם ניתן להכין את הגוזגוזה מראש?

בהחלט! ניתן להכין את התערובת ולשמור אותה במקרר עד ל-3 ימים ולבשל אותה רק בזמן המהיר.

מה אם אין לי פיסטוק?

אם אין לכם פיסטוק, אתם יכולים להשתמש בגרעיני חמניה או בקטניות קלויות אחרות.

איך אני יודע אם הבשר מוכן?

בשר טחון מוכן כשכריות הבשר משנות צבען ופריכות מעט. תרגישו חופשיים לחתוך פיסה קטנה אם אתם לא בטוחים.

אפשר להקפיא את הגוזגוזה?

בהחלט! אתם יכולים להקפיא את הכדורים לפני או אחרי הבישול. חימום בתנור לאחר הקפאה ייתן להם חיים חדשים.

האם ניתן להפוך את המתכון לצמחוני?

כמובן! ניתן להחליף את הבשר בטופו או בשעועית דלה. זה עדיין יהיה טעים ומעורר תיאבון.

מה המרחק בין הגוזגוזה לתיבול?

זה תלוי בטעמים הספציפיים שלכם! אם אתם אוהבים תיבול עשיר, אל תהססו להכפיל את כמויות התבלינים.

מה אפשר להוסיף לגוזגוזה?

תוספות ירקות כגון קישואים וגזר יכולים לשדרג את המנה לגמרי.

האם ישנן תוספות רוטב?

דנה את הגוזגוזה עם רוטב צ'ילי, טחינה או כל רוטב אחר שאתם אוהבים!

מה אני יכול להגיש עם הגוזגוזה?

סלט ירקות מרענן, טחינה או יוגורט תפגו את המנה הזאת בצורה המושלמת.

האם יש לכם טיפים כדי להוציא את האורז כמו שצריך?

כדי שהאורז ייצא מושלם, יש לרחוץ אותו במים פושרים לפני הבישול.

אתם חייבים לשתף את המתכון המדהים הזה עם החברים שלכם! אל תשכחו להעלות תמונות של הגוזגוזה הכה טעימה שלכם!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *