כמה גרם חלבון יש בביצה? כל התשובות כאן!

"`html

האם ביצים הן מקור החלבון האולטימטיבי? גלו כמה גרם חלבון יש בביצה

בשיחה על תזונה בריאה, ביצים הן תמיד האורחת המפתיעה. הן קטנות, מסודרות ועשויות להיות בדיוק מה שאתם צריכים צהרי היום. אבל האם ידעתם שהן מציעות גם כמות מרשימה של חלבון? אז בואו נצלול לתוך העולם המדהים של הביצים ונתכנן את תפריט החלבון שלכם בצורה חכמה!

כמה גרם חלבון יש בביצה אחת?

נתחיל בעובדות. בתפריט התזונתי של ביצה ממוצעת (ביצה בגודל בינוני) תוכלו למצוא כ-6-7 גרם חלבון. זה די מרשים כשחושבים על זה! אם אתם מנסים לשדרג את כמות החלבון בתפריט שלכם, ביצים הן בהחלט דרך נוחה וזולה להשיג את המטרה.

  • ביצה גדולה מכילה כ-7 גרם חלבון.
  • ביצה קטנה תכיל כ-5 גרם חלבון.
  • החלבון מרוכז בעיקר בחלק הלבן של הביצה – כ-3.6 גרם.

אז מה לגבי קלוריות?

כשהשומן נמצא בתפריט, קלוריות הן תמיד בעניין. בביצה יש כ-70 קלוריות, מה שהופך אותה למזון דל קלוריות יחסית, שמספק המון ערכים תזונתיים. אז בין אם אתם מוסיפים אותן לסלט או מכינים חביתת ירקות, אתם בהחלט משיגים מזון עשיר בחלבון עם קלוריות נמוכות!

היתרונות הבריאותיים של חלבון בביצים

אם לא די בכך, חלבון מסייע לגוף בדרכים רבות:

  • בניית שרירים: חלבון הוא חלק בלתי נפרד מהתהליך של בניית מסת שריר. מתאמנים ייהנו מהשפעת הביצה.
  • סיפוק רעב: חלבון עוזר לשמור על תחושת שובע לאורך זמן. אחרי ביצה, אתם לא תמהרו לאכול שוב!
  • שיפור מערכת החיסון: חלבון תומך בתפקוד תקין של מערכת החיסון. ביצים? תמיד!

האם כל הביצים נחשבות שוות?

ישנן סוגי ביצים שונים בשוק, אך הבסיס נשאר – זו יכולה להיות הביצה של התרנגולת, או חלופין – הביצה של הברווז. רוב הביצים שתקנו בסופר יהיו ביצי תרנגולת. אך האם לדעתכם הן פועלות בצורה שווה מבחינת ערכים תזונתיים? לא תאמינו, אך ישנם הבדלים!

  • ביצי ברווז מכילות לעיתים יותר שומן וחלבון.
  • יש המעדיפים ביצים אורגניות על פני ביצים רגילות.
  • ביצי דגים – מקור נוסף לחלבון, אבל לא כל אחד אוהב את הטעם.

שאלות נפוצות על חלבון בביצים

  • כמה ביצים כדאי לאכול ביום? – לרוב מומלץ לא יותר מ-2-3 ביצים ביום, תלוי בתפריט הכולל שלכם.
  • מה הכי טוב לבשל ביצים? – ביצים מבושלות או מקושקשות בדרך כלל מספקות את הקטנה ביותר של קלוריות.
  • האם החלבון בביצה טוב כמו חלבון מהבשר? – חלבון בביצה נחשב לחלבון באיכות גבוהה ונחשב למתחרה טוב לחלבון מהבשר.

מסקנה: ביצים – חברים או אויבים?

לסיכום, ביצים הן מקור נהדר של חלבון, עם יתרונות בריאותיים מרובים. עם המידע שלכם על כמות החלבון והיתרונות הבריאותיים החשובים, קשה להתעלם מהן. אז בפעם הבאה שאתם פותחים את המקרר ומביטים בביצים, תזכרו – הכוח הקטן הזה יכול לעשות פלאים לכל תפריט.

נכון, ביצים אינן הפיה המיתולוגית, אבל בהחלט יסייעו לכם בדרככם לתזונה מאוזנת ובריאה. אז תעשו לעצמכם טובה – הכניסו ביצים לתפריט שלכם ותחקרו את בן הזוג הבריא של החלבון!

"`

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *