כנפיים מטוגנות 10 דקות שתשגע את הטעמים שלך

כנפיים מטוגנות מדהימות ותוססות: מתכון מהיר וטעים שמרגש את החושים

כשחושבים על כנפיים מטוגנות, עולה מייד דימוי של מסעדות ספורט, חברים צוחקים, וריחות משגעים שמתפשטים בכל הבית. כנפיים אלו הן כמו חיבוק חם – ניגוד מושלם של פריכות, עסיסיות וטעמים שמתאימים לכל מצב רוח. בעשרה דקות קצרות, תוכלו להכין מנת כנפיים שיעשה לכולם ללקק את האצבעות, ממש כמו של סבתא!

זמן הכנה: 10 דקות | רמת קושי: קל | מנות: 4

  • זמן הכנה: 10 דקות
  • רמת קושי: קל
  • מנות: 4

הרכיבים הדרושים

כדי להכין את הכנפיים הממכרות האלה, אנו זקוקים למספר מרכיבים פשוטים וזמינים. כל המרכיבים האלה הם בסיסיים, ובאמת שאפשר למצוא אותם בכל בית. אז קחו נשימה, ונצא לדרך!

  • 1 ק"ג כנפיים עוף
  • ¼ כוס קמח תפו”א (או קמח רגיל)
  • 1 כפית פפריקה מתוקה
  • 1 כפית כמון
  • ½ כפית קימל טחון
  • ½ כפית מלח
  • ½ כפית פלפל שחור טחון
  • ½ כוס שמן קנולה לטיגון

ומה אם אתם vegan? לא נורא! אפשר להכין גרסה טבעונית עם כנפי סויה שמיועדות לטיגון, והשדרוג הטבעוני הזה לא יפחית מהאיכות של המנה.

שלבי ההכנה

מוכנים? כי עכשיו מתחילים בהכנת הכנפיים המשגעות הללו!

  1. שמים את הכנפיים בקערה גדולה ומוסיפים את הקמח, הפפריקה, הכמון, הקימל, המלח והפלפל.
  2. מערבבים היטב עד שהכנפיים מצופות בתבלינים בצורה אחידה.
  3. כחול, שמים את השמן במחבת עמוקה ומחממים אותו על חום גבוה.
  4. כשהשמן רותח, מוסיפים את הכנפיים בזהירות (כדי לא לפגוע בכבישים).
  5. מטגנים את הכנפיים במשך 6-7 דקות, עד שהן מזהיבות ומעט פריכות.
  6. מוציאים את הכנפיים ולוחצים את השמן על גבי מגבת נייר כדי לספוג עודפי שמן.
  7. אם אתם מעוניינים, אפשר להוסיף תיבול נוסף של מלח ופלפל ברגע שהן יצאו מהשמן.
  8. ולבסוף, מכניסים את הכנפיים לקערה ומגישים חם!

אחרי שכל הצעדים הושלמו, תנועת החושים מתחילה – ריחות מטורפים מתפשטים בכל הבית, והאורחים כבר מתחילים להתאגד סביב השולחן. דמיינו את המראה של הכנפיים, הבצק הזהוב, וטעמתם לא תישכח במהרה!

תוספות והצעות לשדרוגים

אם אתם רוצים לשדרג את המנה לשלב הבא, אפשר להוסיף רוטב בחירה, כמו רוטב חריף או רוטב ברביקיו. אני ממליץ לשים את הכנפיים בתנור לאחר הטיגון ולהוסיף רוטב עליהם, מה שיביא לתוצאה ממש על האש ויוסיף להם טעמי עומק.

כמו כן, אם אתם אוהבים חריף, אפשר להכין מרינדה עם כוסברה טרייה וחריף, וזה יהיה אגדי! לא תאמינו כמה טעים זה יהיה.

רוצים לרענן את המנה עם סלט? סלט ירוק מרענן עם רוטב לימון יכול לשדרג את החוויה. זהו טיפול שמספק איזון נהדר על טעמים עם מנת הכנפיים העסיסיות.

שאלות ותשובות

כמה זמן אפשר לשמור את הכנפיים במקרר?
מומלץ לא לשמור יותר מ-3 ימים במקרר. אם נשארו יותר מזה, אני ממליץ להקפיא.

אפשר להכין את הכנפיים גם בתנור?
בהחלט! בשיטה זו, אתם צריכים לשים את הכנפיים על תבניות עם רשת ולהתיבש בטמפרטורה של 200 מעלות במשך 30-40 דקות, עד שהן פריכות.

האם ניתן להשתמש בשמן זית?
שמן זית ייתן טעם שונה, והוא מתאים יותר לטיגון בשיטה של טיגון מושרה, אבל אפשר בהחלט לנסות!

אפשר להכין את המנה גם ללא קמח?
כמובן! אם אתם רוצים לגמרי בלי גלוטן, אפשר פשוט להטגן את הכנפיים בלי קמח – הן עדיין יצאו טעימות אבל פחות פריכות.

כמה חריף ניתן להכין אותן?
בדיוק כמה שאתם רוצים! הוסיפו צ’ילי היבש או פפריקה חריפה לתערובת לפני המטגן.

אפשר להכין סלט בצד?
בטח! סלט ירוק רענן עם רוטב לימון מתענג מאוד ליד המנה.

מה הטיפ הטוב ביותר להבטיח שהן פריכות?
הכי חשוב הוא לחמם את השמן בצורה נכונה ולוודא שהכנפיים מצופות היטב עם תיבול.

האם צריך לרקוד בזמן הטיגון?
שאלה נהדרת! זה לא חובה, אבל זה תמיד מוסיף למצב הרוח במטבח!

אפשר להכין את המנה בכמות גדולה?
בוודאי! רק וודאו שיש לכם מספיק שמן במחבת ונסו לא להעמיס את הכנפיים יחד.

מתי הברביקיו הכי מתאים?
מיד אחרי שהן יוצאות מהטיגון! אפשר לפזר עליהן רוטב ברביקיו ולהכניס שוב לתנור למשך 5 דקות כדי שהטעמים ייספגו.

בסופו של דבר, הכנפיים שלכם יהיו לגמרי מעלפות! אל תשכחו לשתף את המתכון המדהים הזה עם חברים ובני משפחה, כי כל אחד צריך להתנסות בטעמים המשגעים הללו. שעות של טעמים נהדרים מחכות לכם! נשמח אם תשתפו את החוויה גם ברשתות החברתיות!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *