כרובית עם פירורי לחם בנינג'ה שמביאה טעמים מפתיעים

כרובית עם פירורי לחם בנינג'ה – מנת נפלאות מהמטבח!

מתי בפעם האחרונה טעמתם ממנה שהייתה פשוט מדהימה? כזו שגרמה לכולם להפסיק לדבר רגע ולתת במה לכל ביס? אז הנה, נכנסנו לעידן החדש של הכנת כרובית עם פירורי לחם – האגדי! מדובר במנה שמשלבת את כל מה שאוהבים: טעמים עזים, קראנצ'יות ממכרת וריחות שאתם לא רוצים לפספס. זה השילוב המושלם של ירק לא שגרתי עם טכניקת הכנה מודרנית שמתאימה במיוחד לאוהבי הבריאות והטעמים הרעננים. רוצים לגלות את המתכון הזה?

זמן הכנת המתכון

  • הכנה: 10 דקות
  • בישול: 15 דקות
  • סה"כ: 25 דקות

רמת קושי של המתכון

קל

מספר מנות

המנה מספיקה לכ-4 סועדים.

הרכיבים הדרושים

כדי להכין את המנה המושלמת הזאת, נזדקק למגוון חומרי גלם מעניינים. כל אחד מהם משלב טעמים, ריחות ומרקמים שהופכים את המנה לכל כך משגעת!

  • 1 כרובית בינונית, נקייה ומפולקת לפרחים
  • 2 ביצים, טרופות
  • 1 כוס פירורי לחם – אפשר להשתמש בפירוסים מדגנים מלאים לסגנון בריא יותר
  • 1/2 כוס פרמזן קצוץ (אופציה לצמחונים)
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/4 כפית פפריקה מתוקה
  • 1/4 כפית שום גרוס
  • 1/4 כוס שמן זית

בתום הרכבת חומרי הגלם, שימו לב שניתן לשדרג את המתכון כך שיהיה טבעוני על ידי החלפת הביצים בטחינה או בקמח חומוס עם מים. המנה תצא לא פחות אגדה!

שלבי ההכנה

כעת נגיע אל השלב שבו המעשה מתגשם. כל ביס יהפוך אתכם לחסידים של הכרובית! מתכונים כאלה הם ההרגשה הכי טובה שיש.

  1. מכניסים את פרחי הכרובית לסיר עם מים רותחים ומערבבים למשך 3-4 דקות עד לריכוך קל.
  2. מסננים את הכרובית ומניחים לה להתקרר.
  3. בקערה גדולה, מכניסים את הביצים הטרופות, מלח, פפריקה ושום גרוס. מערבבים היטב.
  4. מוסיפים לקערה את פירורי הלחם ופרמזן קצוץ. מערבבים עד שהתערובת מתאחדת.
  5. חממים את הנינג'ה על טמפרטורה גבוהה (200 מעלות).
  6. מניחים את פרחי הכרובית בתערובת הבצק, ומוודאים שהכול מצופה במדויק.
  7. שמים את הכרובית הנצפית בנינג'ה למשך 12-15 דקות, עד שהיא מזהיבה וקריספית בצידה החיצוני.
  8. אחרי הכנת הכרובית, מסננים את השמן ומניחים לה להשתחרר מעודפי שמן.
  9. מדי מספר דקות, שימו לב לסובבים – פשוט תהפכו את פרחי הכרובית כדי שיזהיבו מכל הצדדים – חשוב!
  10. כשהתוצאה מזמינה ומעלפת, הוציאו את הכרובית והניחו לה להתקרר כמה דקות לפני ההגשה.

עכשיו, אחרי שהטעמים מתמזגים עם הצליל המזמזם של השחום בנינג'ה, הגיע הרגע להניח אותם על צלחת ולהשפיע על הקהל! ניתן להגיש אותם עם רוטב יוגורט עם שום ולימון או אפילו רוטב פיקנטי אם בא לכם קצת להתלהב ולשדרג את החוויה.

תוספות אפשריות או שדרוגים

אז כמו שאלוהים אוהב ספייס, כך גם אנחנו יכולים להוסיף מתיקות עם התיבול הנכון. תהיו חופשיים לשדרג עם המרכיבים הבאים:

  • בצל קצוץ דק להוסיף לחום ולקריספיות.
  • פטרוזיליה קצוצה כקישוט לא רק בשביל היופי, बल्कि בשביל הטעם.
  • חתיכות של צ'ילי חריף כדי לשדר את התוספת החמה!
  • רוטב צ'ילי מתוק שיתאים בצורה מושלמת

שאלות ותשובות

איך ניתן לשמר את הכרובית המוכנה?
הכרובית יכולה להיות נשמרת במקרר עד יומיים, ומומלץ לחמם אותה על מחבת להחזיר את הקראנצ'יות.

האם אפשר להכין את המנה בתנור?
בוודאי! פשוט החממים את התנור על 200 מעלות ומניחים את הכרובית בתבנית עם נייר אפייה, טורפים בין 20-25 דקות עד שהיא משגעת!

האם ישנן וריאציות לטעמים?
אפשר לנסות להוסיף תיבולים כמו כמון, קימל או תערובות תיבול כמו טחינת פרי האדמה למי שאוהב רמזי טעמים מיוחדים.

מהו השילוב הכי טעים ליד המנה?
מומלץ לשלב את המנה עם סלט ירוק מרענן לרענן בין הביסים. פשוט מעלף!

האם ניתן להקפיא את הכרובית?
אפשר להקפיא את הכרובית לפני הבישול, אבל לאחר בישול פחות מומלץ כי המרקם לא יהיה כמו בהתחלה.

איך ניתן להפוך את המנה ליותר דלת פחמימות?
לגרסה דלת פחמימות, ניתן להחליף את פירורי הלחם בציפוי עם שקדים טחונים או שבבי קוקוס.

מהי הכמות הנכונה של שמן להשתמש?
מומלץ לשים לזמן הבישול בין 2-3 כפות שמן, זה מספיק כדי לקבל את פרחי הכרובית כראוי ללא השפעה על אוכל בריאות.

כיצד ניתן לדעת שהכרובית מוכנה?
הכרובית מוכנה כשהיא קראנצ'ית מבחוץ ורכה מבפנים. תציצו פנימה – זה נראה טעים!

האם יש דרך לשדרג את הגישה הלא-שגרתית?
כן! אפשר להוסיף אגוזים קצוצים ששמים טוויסט בריא נוסף למנה המנות מצביעה אפילו חזק ואפילו מטלטל!

מה הם הטריקים להצלחת המנה?
חשוב לשים את כרובית בנינג'ה בצורה מפוזרת כדי שיתבשל באופן אחיד, ולוודא שהבצק עטוף היטב על כל החלקים.

לסיום, אתם לא רוצים לפספס את המתכון המדהים הזה! אם ניסיתם אותו ואהבתם, שתפו את המתכון הזה עם החברים ברשתות החברתיות – כי הטעם הייחודי הזה חייב להיות באוויר!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *