כרוב ממולא באורז בסגנון ערבי שינה את הכל!

"`html

המפלצת של כרוב ממולא באורז בסגנון ערבי

דמיינו רגע מנה אהובה שמזכירה לכם את הבית, את ריחות התיבול שממלאים את המטבח, ואת האהבה של סבתא כשהיא מכינה את המנה הזו. כרוב ממולא באורז בסגנון ערבי הוא אחת מאותן מנות שהן לא רק אוכל, אלא סיפור. זהו אוכל שוטף את הנשמה ומעורר זיכרונות מתוקים של התאספויות משפחתיות, צחוק, ואפילו כמה דמעות של אושר. את הכרוב הממולא הזה תוכלו להכין עם מתכון פשוט ומדויק, ולהפתיע את כולם בטעם מדהים, שלא שוכחים! זה זמן לפתח את הכישורים הקולינריים שלנו עם מנה מעלפת, שהיא בת של סבתא ומעל הכל, של המכולת השכונתית.

זמן הכנת המתכון, רמת קושי, למי מיועדת המנה

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • זמן בישול: 1.5 שעות
  • רמת קושי: בינוני
  • כמות מנות: 6-8 מנות

הרכיבים הדרושים

מנה זו אינה דורשת הרבה רכיבים, אבל כל אחד מהם מוסיף את הטוויסט המפואר שלו. אז מה אנחנו צריכים?

  • 1 ראש כרוב בינוני
  • 1.5 כוסות אורז (אפשר גם אורז עגול)
  • 500 גרם בשר טחון (אפשר גם בשר עוף או טופו לגרסה צמחונית)
  • 2 בצלים קצוצים (דאגו שהבצל ימריץ אתכם במטבח)
  • 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
  • 1/2 כוס מיץ לימון
  • 2 כפות רסק עגבניות
  • תיבולים: מלח, פלפל שחור, כמון, קינמון (נסו את השילוב המושלם הזה!)
  • מים (לבריכה של האורז)

כדי לשדרג את המתכון, אפשר להוסיף גם חומוס מבושל או אגוזים קצוצים למילוי. זה בהחלט יוסיף טעם אגדי!

מרכיבים חלופיים

אם אתם בקטע של בריאות ולא רוצים את הבשר, תוכלו לשים טופו קצוץ דק או סויה. זה יוצא בריא וטעים בטירוף. אם אתם נמנעים מגלוטן, יש אפשרות להשתמש באורז בר או כוסמת. אחרי הכל, למה לא לשבור את הרגלי התזונה המוכרים שלנו?

שלבי ההכנה

ועכשיו הגיע הזמן למלא את המטבח בניחוחות המושלמים של כרוב ממולא. כל שלב כאן הוא מצווה בפני עצמו.

  1. מרתיחים מים בסיר גדול ומוסיפים את ראש הכרוב למשך 5-10 דקות, עד שהעלים מתרככים.
  2. מסננים את הכרוב ומפרידים את העלים בעדינות.
  3. במחבת, מחממים מעט שמן ומוסיפים את הבצל הקצוץ, עד שהוא מזהיב.
  4. מוסיפים את הבשר הטחון ומובילים אותו לבישול עד שהבשר משנה צבעו.
  5. מוסיפים את האורז, רסק העגבניות, הפטרוזיליה והתיבולים.
  6. מוסיפים מים עד כדי כיסוי ומבשלים כ-10 דקות, עד שהאורז סופג את הנוזלים.
  7. מניחים כף מהמילוי על כל עלה כרוב ומקפלים אותו לכלפי פנים, ליצור פקטים מסודרים.
  8. סוד הקסם הוא לסדר את המעטפות בסיר, לשים מעל להן עוד עלי כרוב וקצת מים.
  9. מבשלים על חום נמוך למשך שעה עד שעה וחצי.

המנה הזו בהחלט משגעת את החושים, והטעמים? פשוט נפלאים. בין כל שלב, תנו לעצמכם רגע להרגיש את הריח המתפשט במטבח. זה נותן תחושת הישג מרגישים שאתם בשיעור בישול של מסעדות בוטיק.

תוספות או שדרוגים אפשריים

רוצים לשדרג את המנה המדהימה הזו? הנה כמה רעיונות. תוכלו להוסיף קניידלך לתבשיל, זה ייתן מידה נוספת של רכות. אפשר גם לשדרגו עם ציפוי של חלה את עץ האורן, שהופך את המנה לאוורירית. ושימו לב, מטבל יוגורט עם שום יכול להקפיץ את המנה הזו לרמות על!

שאלות ותשובות

האם אני יכול להכין את המתכון הזה מראש?
כן, ניתן להכין את הכרוב ממולא יום קודם. רק לוודא לחמם אותו לפני ההגשה, הניחוחות יקדמו אתכם במלוא העוצמה.

האם יש אפשרות לגרסה טבעונית?
בהחלט. פשוט הוציאו את הבשר והוסיפו יותר ירקות ופטריות קצוצות. אורז עם שפע של טעמים ימשוך את התוצאה המושלמת.

איך יודעים אם האורז מבושל מספיק?
אם הוא רך ונשאר מעט טיפת הרטבה, אתם בדרכם לרמה מושלמת. גשו ללטף את הצלחת!

מה לעשות אם אין לי ראש כרוב?
כאשר הכרוב לא נמצא, אפשר להשתמש בעלי גפן, זה ייתן טעם מיוחד נוסח ים תיכוני!

האם אפשר לקפוא את הכרוב הממולא?
בהחלט, אבל עדיף להקפיא מנות בודדות ולא את כל הסיר. זה ישמר את הטעמים מושלמים!

אילו פירות שידרוג אפשר להוסיף למילוי?
אפשר לשקול להוסיף צימוקים או אגוזי מלך קצוצים, זה יוסיף רעננות!

האם יש לכם טיפים לשיפור הטעם?
ניסיון לדייק בתיבול הוא מפתח. כמו כן, הוספת כמה פרוסות לימון ליד במים תיתן חומציות נהדרת!

אלו רטבים מתאימים לאכול עם זה?
יוגורט עם שום ופסים של צ'ילי, ישדרגו בקלות ובטעמה את כל המנה.

מה עם אם אני רוצה קראנצ'יות?
נסו לתבל את העלים הממולאים בפירורי לחם ויש לכם את הפינוק הזה!

כמה זמן יכול להחזיק במקרר?
כרוב ממולא יכול להחזיק במקרר 3-4 ימים. תנו לו להיות חלק מהשולחן שלכם למשך רוב השבוע.

אז מה עכשיו? תכלס, אתם צריכים לשתף את המתכון הזה עם החברים שלכם! שתפו, הפיצו, תנו גם לכולם להרגיש את הטעם המדהים הזה!

"`

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *