איך מכינים תורמוס
תורמוס, או תורמוס יוון, הוא אחד הנשנושים המדהימים והמסקרנים ביותר שיצא לי לפגוש. ניתן למצוא אותו בכל פינה ברחובות של יוון, ובדרך כלל הוא מלווה בחיוך רחב ובחברה טובה. אנחנו יכולים ודאי להסכים שהשילוב של תורמוס עם לימון סחוט, קצת שמן זית וצ'ילי מעורר את כל החושים. אם אתם רוצים לגלות איך להכין את התורמוס המושלם, כזה שיעשה לכם טוב על הנשמה ושתהיו "ללקק את האצבעות" בסופו של תהליך, הגעתם למקום הנכון.
זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות
- זמן הכנה: 60 דקות
- רמת קושי: בינוני
- מספר מנות: 4-6 מנות
תורמוס הוא לא סתם צמח; הוא חבוי בין קטניות בריאות אחרות, והוא מכיל חלבון, סיבים תזונתיים וויטמינים. אם אתם רוצים ליהנות מטעמו המשגע וגם לחזק את התזונה שלכם, זה בהחלט הזמן להתחיל!
הרכיבים הדרושים
- 300 גרם תורמוס יבש
- 1 כפית מלח גס
- 2 כפיות רוזמרין יבש (או טרי, אם אפשר)
- 2 כפות שמן זית איכותי
- לימון אחד סחוט
- 1/4 כפית חרדל דיז'ון
- 1/2 כפית פפריקה מתוקה
- רוטב חמאת צ'ילי (اختياري)
עכשיו, אם בא לכם לשדרג את התורמוס שלכם, תמיד אפשר להוסיף חריף, למשל מלפפון חמוץ או קצת זעתר, והאמת שאפשר גם לשדרגו לגרסה טבעונית! כל מה שצריך לעשות זה לשים במקום שמן הזית טחינה גולמית, או להוסיף מעט חומוס לתערובת.
שלבי ההכנה
התחילו לעקוב אחרי השלבים הבאים והכינו את התורמוס המושלם:
- ניקוי התורמוס: יש לשטוף את התורמוס במים קרים כדי להסיר לכלוכים.
- השריית התורמוס: שימו את התורמוס בקערה עם מים למשך 12-24 שעות.
- בישול התורמוס: בסיר עם מים רותחים, הוסיפו את התורמוס המושרה ובשלו אותם במשך כשעה וחצי עד שהם רכים.
- סינון: הסננו את התורמוס מהמיים והניחו להם להתקרר.
- שטרת התורמוס: בחלוקי תורמוס, שטפו במים נוספים כדי להרחיק את שאריות התיבול.
- ערבוב עם תיבול : בכלי ערבוב, הניחו את התורמוס המוכן והוסיפו את כל החומרים מהמרכיבים.
- שמרו במוזר עד לצריכה: עדיף להניח לתורמוס להתיישב במקרר כמה שעות לפני ההגשה כדי שהטעמים יתמזגו.
תהליך ההכנה עשוי לקחת זמן, אבל כמו בכל מתכון, בסופו של דבר התוצאה תהיה מדהימה! התורמוס יהיה נימוח בפה וטרי, עם טעם שנשאר על הלשון הרבה אחרי שגמרתם.
תוספות ושדרוגים
אל תהססו לשדרג את המתכון הזה ברמות! תוכלו להוסיף:
- תיבול עם שעועית פיקנטית, שיתן לתורמוס זריקה של טעמים.
- להגיש אותו לצד לחם אחיד עם זיתים וקצת פטה.
- להכין סלט מרענן עם גזר, בצל ורוטב סויה.
- כמובן, תוספות עם אגוזים קצוצים או גרגרי רימון לא קוטעים.
שאלות ותשובות
איך אדע אם התורמוס מוכן?
הבנה שצריך לטעום מהתורמוס וכשהוא רך מספיק, הוא מוכן. תמיד תזכרו – 'בשביל להרגיש, צריך לטעום.'
אולי כדאי לבדוק את התורמוס לפני הבישול?
בהחלט! כדאי לבדוק את התורמוס במהלך הבישול. כמה פעמים לא ראינו תורמוס שמבשלים יותר מדי ונשבר?
האם אפשר לשים את התורמוס בסלט?
בוודאי! תורמוס בסלט זה אגדי, הוא מוסיף מרקם ועמידות!
מה לעשות אם התורמוס יוצא מר?
אם התורמוס מר, זה סימן שהוא לא הושרה מספיק. תגישו עם לימון, הוא יתווך היטב את טעמיו.
האם אפשר להקפיא תורמוס?
בהחלט. תורמוס קפוא גם יחזיק למשך חודשים, תדאגו לשים אותו בשקית אטומה.
איזה רוטב מתאים לתורמוס?
אפשר לשים מעל את השום, שמן הזית יחד עם לימון מתקתק; כל מה שיכול להוסיף מאוד את הטעמים.
לא הצלחתי להשיג תורמוס? מה אני יכול לשים במקומו?
אפשר לשים חומוס, שעועית, או אפילו קינואה. זה לא כמו תורמוס, אבל זה מעולה!
האם תורמוס מומלץ לתפריט דל פחמימות?
בהחלט! הוא מכיל כמות נמוכה מאוד של פחמימות, וזה מה שמעלה אותו על הרגליים.
האם אפשר להשתמש בתבלינים אחרים?
כמובן, יש מבחר אינסופי. תוספות כמו קימל, כמון או אפילו קינמון יכולות להוסיף עושר טעמים.
האם אפשר לשדרג את המתכון לטבעוני?
בוודאי, פשוט הוציאו את השמן והוסיפו טחינה במקום. טחינה קונסיסטנטית בהחלט תשדרג
אם התלהבתם מהמתכון, שתפו אותו עם חברים ברשתות החברתיות. מי יודע, אולי אתם תהפכו למאסטרים בתורמוס ותזכו לאהבה רבה סביבכם!