לגלות את סוד הפלפל חריף הכבוש של פותנה

מתכון לפלפל חריף כבוש של פותנה

שום דבר לא יכול לשפר את הארוחה כמו פלפל חריף כבוש. אתם לא תיארתם לעצמכם כמה תיבול מדהים אפשר לקבל ממנה! המתכון הזה הוא כזה שבאמת ישדרג כל מנה שלכם, כך שלא תוכלו להפסיק לאכול! הכנת פלפל חריף כבוש זה מסע קסום, שבו כל שלב מכניס אתכם לעולם של טעמים וריחות משגעים. אם אתם אוהבים חריף, אז אתם מבינים על מה אני מדבר. אין כמו התוספת הזו לשדרג את הסלט, את המנה העיקרית ואפילו את הכריך שלכם. ובואו נהיה כנים, זו אפשרות מושלמת לסיים את כל מה שיש במקרר, הרי כל פיסת ירק קטנה יכולה למצוא את מקומה בתוך הצנצנת הזאת!

זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • זמן הכבישה: מינימום 3 ימים
  • רמת קושי: קלה מאוד
  • מספיק ל: 4 מנות (תלוי בכמות שבחרתם)

הרכיבים הדרושים

כל דבר טוב מתחיל במרכיבים, גם על פלפל חריף כבוש זה חל. בפעם הראשונה שאתם מכינים את זה, אתם תגלו שהרכיבים מאוד פשוטים, אבל התוצאה היא מעלפת.

  • 500 גרם פלפל חריף (אפשר להעדיף את סוגי הפלפלים האהובים עליכם)
  • 1 כוס חומץ (חומץ בן חסר או חומץ תפוחים)
  • 1/2 כוס מים
  • 1/4 כוס סוכר (שיהיה מתוק, אבל לא מדי)
  • 1/4 כוס מלח גס (לא לשכוח, כבישה היא עניין מלח)
  • שיניים של 5-6 שיני שום (לתיבול וניחוח אגדי)
  • תבלינים נוספים: כמון, קימין, פפריקה חריפה (לפי טעמכם)
  • צנצנות זכוכית סטריליות (ואל תשכחו, ההיגיינה היא חשובה!)

מרכיבים חלופיים

דווקא שמדובר בפלפל חריף כבוש, יש לא מעט אפשרויות חלופיות. אם אתם מחפשים גרסה טבעונית, אין צורך לשנות הרבה – המתכון הזה הוא בריא לחלוטין! החומץ והמים הם אפשרויות טבעוניות 100%. החזירו את הכוס הקטנה של הסוכר למשל עם סירופ אגבה או דחיסות תמרים, אם אתם רוצים אלטרנטיבה בריאה יותר. יש לכם אלרגיה לגלוטן? גם זה אפשרי!

שלבי ההכנה

עכשיו, הגענו לחלק החשוב ביותר – איך אנחנו מכינים את הקסם הזה? הנה שלבי ההכנה:

  1. חולצים את פלפלי החריף ומניחים אותם מסביב.
  2. משרים את הפלפלים במים למספר דקות כדי להקל על הקילוף אם הם כהים.
  3. מעבדים את שיני השום במחית עם סכין או שוחפים כהות.
  4. מבשלים את החומץ, מים, סוכר ומלח יחד בסיר קטן על חום בינוני עד שהסוכר והממלכה מתמוססים.
  5. מוסיפים את השום המוקצף לסיר ומביאים לרתיחה.
  6. אחרי שהכיבוש מתבשל, מכבים את הלהבה ומניחים לזה להתקרר.
  7. מניחים את הפלפלים הסדוקים בסדר שתרצו בצנצנות זכוכית.
  8. יוצקים את התמצית שמעל ונפנים אל תוך הצנצנות הקטנות.
  9. מניחים לעמוד במקום קריר ושחור ל3 ימים לפחות, או יותר אם אתם אוהבים טעמים יותר חזקים.

וזהו! נכנסתם לקסם של כבישה. אני מדגיש, אל תהססו לטעום אותם אחרי 3 ימים! אפשר גם לבחון את התהליך אחרי שבעה ימים, מה שיתן להם להיות באמת אגדי! לאחר מכן לכך, תיכף תבינו מהו שילוב מדהים של מתוק וחריף בסלטים שלכם או לצד לחם. תאמת שאני מוסיף את השרידים גם ספציפית בפיצות או קציצות, כי המגוון הוא משגע!

תוספות ושדרוגים אפשריים

יש מספר שדרוגים שתוכלו לשקול. לדוגמה, אתם יכולים להוסיף פירות כמו פרי אדר או תפוח להסמקה כדי לספק מעט מתיקות נוספת. כמו כן, תבלינים כמו תימין או רוזמרין יכולים להקפיץ את התיבול לרמות חדשות, לכו על זה! בחורף, שלבו ביניהם עם חורש ומעל הכל כוס מים ברותחים שיתנו טעם אחדותי. הכל הולך, והעיקר! צאו לדרך ואל תהססו לנסות!

שאלות ותשובות

למה כדאי לכבוש פלפל חריף?

כבישה משמרת את הטעמים הטריים ונותנת להם להיות יותר עמידים. בנוסף, היא מוסיפה טעמים חדשים, משגעים ומדהימים!

כמה זמן ימשך הפלפלים הכבושים?

אם אתם שומרים אותם בצורה נכונה, הם יכולים להחזיק מעמד גם מספר חודשים, אז תסתכלו על הצנצנת והכינו להם מקום במקרר!

האם אפשר להשתמש בבת עם פפריקה ולא פלפל חריף?

בהחלט! אפשרי לשדרג את המתכון ולהשתמש ברוטב פפריקה כדי לקבל את הטעמים. זה יהיה אגדי!

מה קורה אם אני שוכח את המתכון למעלה מ-7 ימים?

אקולציה בדרך כלל מסייעת לכמה ימים מעבר לבישול, עם זאת, זה מספיק לעקוב אחר איכותם על מנת שלא ילכו לאיבוד.

למה אני זקוק לכך ששהייה בתנאים קרים?

זהו תנאי חשוב כדי לא לפתח בעיות בקצה, כמו גם להזין את הטעמים במרכז!

האם יש אלטרנטיבות לחומץ?

חומץ תפוחים עובדים בצורה נפלאה בהחלט. אם אתם מחפשים טעם יותר מתקתק, שקול חומץ בלאדי.

האם אפשר להכין את זה עם תנור?

לא, מדובר בטכניקת כבישה קלאסית שאין להיוצא בחום, התהליך מתרחש בדרך כלל יחידה .

האם אני יכול להכין את זה עם פלפלים שונים?

כמובן! כל פלפל שתרצו, הגרסאות הן רבה ומשגעות כך שבחרו בפלפל חריף או מתוק.

האם אפשר להשתמש בצנצנות חד פעמיות?

בהנחה שיעמדו ביישומים הכבושים, צנצנת חד פעמית היא אפשרות, אבל זכוכית היא האופציה המושלמתו עבור אורך הבעיה.

למה אני חייב לקצוץ את השום?

שימוש בשום הוא חיוני לענות על השאלה ואפשר להוסיף לתיבול, מסביר גם את הערכים שהופכים את האוכל להיות טעים!

אם נהנתם מהמדריך הזה, שתפו את המתכון ברשתות החברתיות והפיצו את האהבה עם החברים! תעשו טובה ותוסיפו את הפלפל החריף הכבוש הזה לתפריט שלכם – זה כיף ומושלם!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *