לזניה בשרית עם בשמל: הסוד לטעימה מדהימה
האם יש דבר יותר משגע מלזניה בשרית שמוקפצת בשכבות של טעמים? חשבתם לעצמכם פעם על מה קורה כששכבות של פסטה מתמזגות עם בשר כתוש, רוטב עשיר וקרמי, ושלל גבינות שמחכות להתפזר? התוצאה היא מנה אגדי שלא תשאיר אף אחד אדיש. כשאני מדמיין את הגעתי לבית אחרי יום ארוך, לא ניתן לתאר את התחושה הנפלאה של ריחות הבשמל המתמזגים עם הבשר בתנור.
זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות
- סך הכל זמן הכנה: 2 שעות
- רמת קושי: בינונית
- מנות: 6-8 מנות
הרכיבים הדרושים
לפני שאנחנו צוללים למגוון הטעמים של הלזניה, נתחיל ברשימת המרכיבים. חשוב לבחור את החומרים האיכותיים ביותר כדי להבטיח שהתוצאה תהיה נימוחה ואוורירית, פשוט ללקק את האצבעות!
- 350 גרם פסטת לזניה (פסטה שלמה או מחוספסת פועלת מצוין)
- 500 גרם בשר טחון (בקר או תערובת בשר)
- 2 בצלים קצוצים
- 4 שיני שום קצוצות
- 2 גזרים קצוצים
- 1 קופסה עגבניות מרוסקות (400 גרם)
- 2 כפות רסק עגבניות
- 1 כפית סוכר
- 1 כף אורגנו מיובש
- 1/2 כוס גבינת מסקרפונה (לי זה מעלה את זה לרמה אחרת)
- 300 גרם גבינת מוצרלה מגורדת
- 150 גרם פרמזן מגורר
- 1/4 כוס שמן זית
- מלח ופלפל לפי הטעם
- לרוטב בשמל:
- 50 גרם חמאה
- 50 גרם קמח
- 500 מ"ל חלב
- 1/2 כפית אגוז מוסקט מגורר
- מלח ופלפל לפי הטעם
שלבי ההכנה
לאחר שיש לנו את המרכיבים, נעבור לשיטות ההכנה. תתכוננו לצלול לתהליך שנראה כמו מסע קולינרי!
- במחבת רחבה, נחמם את שמן הזית ונוסיף את הבצל, השום והגזר. נבשל עד שהבצל מתרכך קצת.
- נוסיף את הבשר הטחון ונבשל עד שהוא מבושל היטב, תוך ערבוב מתמיד.
- נוסיף את העגבניות המרוסקות, רסק העגבניות, הסוכר והאורגנו. נערבב היטב ונבשן במשך 20-30 דקות.
- במקביל, נרתיח מים בסיר עם מעט מלח ונבשל את הפסטה כ-5 דקות עד שהיא מתחילה להתגמש.
- במחבת קטנה, נ Melt את החמאה ונוסיף את הקמח. נערבב עד שהקמח סופג את השומן.
- נוסיף את החלב בהדרגה ויש לערבב באופן תמידי עד שהרוטב מתעבה. נוסיף את אגוז המוסקט, מלח ופלפל לפי הטעם.
- נחמם תנור ל-180 מעלות.
- בתבנית אפייה, נניח שכבת פסטה, מעליה שכבת בשר ואז מרוטב הבשמל. נמשיך בשכבות כך עד שסיימנו את כל החומרים.
- נסיים בשכבת גבינת מוצרלה ופרמזן על פני העובי והמאפי.
- נאפה את הלזניה בתנור במשך 30-35 דקות עד שהיא מזהיבה ומשגעת.
חלופות אפשריות
אם אתם מחפשים גרסה בריאה או טבעונית, אפשר להחליף את הבשר בטופו טחון או פטריות קצוצות, והגבינות אפשר להמיר בגבינות צמחיות. יש שמעדיפים גם להכניס ירקות כמו קישואים או חצילים לשכבות המילוי!
תוספות ושדרוגים אפשריים
אין דבר יותר מדהים מלזניה בטעמים מגוונים. תוכלו להוסיף לתערובת הבשר גם פטריות קצוצות או זיתים כדי לערבב טעמים חדשניים. אם תרצו הפתעה מתוקה בתחתית, הוסיפו שכבת תרד או ברוקולי! ואולי מעט קוטז' טעים לשדרוג טעים במיוחד?
שאלות ותשובות
מה אם אני מבקש להכין את הלזניה ביום שישי ולא רוצה שבשבת יישארו שאריות?
הפתרון הוא שפרשו את השכבות בתבניות קטנות. כך תאפשרו לכל אחד ליהנות מנת הלזניה שלו עם רוטב ובשמל בשפע.
האם אפשר להכין את הלזניה מבעוד מועד ולשמור אותה במקפיא?
בוודאי! אפשר להרכיב את הלזניה, לעטוף היטב בניילון נצמד ולהקפיא. כשאתם רוצים לאכול, פשוט אל תפתחו, ואפו אותה ישירות מהקפאה, ללא צורך בהפשרה מראש.
איזה יין מתאים ללזניה?
כמובן שאפשר ללכת על כוס יין אדום רך, למשל ברי שההמרות תהיה זהבי, ותהיה בחירה נהדרת לתאם עם המנה הממכרת הזו.
האם ניתן להחליף את החמאה ברוטב הבשמל?
אם אתם מחפשים אפשרות בריאה יותר, תוכלו להשתמש בשמן קוקוס או אפילו בשמן זית. אז הרוטב יהיה מרענן, פחות קלורי וגם טעים!
מה בנוגע לילדים? האם הלזניה מתאימה להם?
בהחלט! למי שאוהב גבינות ובשר, זהו ממתק מושלם. אפשר גם לדעת עם מספר גבינות שונות כדי להוסיף טעמים.
האם ניתן להכין את הלזניה עם חלופות ללא גלוטן?
בוודאי! ישנן פסטות מיוחדות ללא גלוטן במגוון חנויות. רק כדאי לשים לב להוראות הכנה נוספות על גבי החבילה.
כמה זמן אפשר לשמור את הלזניה במקרר?
לזניה נשמרת היטב עד 3-4 ימים במקרר. רק הרימו את הכיסוי בקפידה ביותר!
האם ניתן לשדרג את הבשמל?
בהחלט! אם רוצים גוון שטייטי, אפשר להוסיף מעט גבינת פרמזן מגוררת לתוך הבשמל וזה יתן למנה טעם אגדי!
מה אפשר להגיש עם הלזניה?
סלט ירוק מרענן עם רוטב בלסמי יהיה תוספת מושלמת למנה. או בתוספת פרוסות לחם פריך על השולחן!
מה עושים אם רוצים להכין גרסה קלה של המתכון?
אפשר להוסיף שלל ירקות כמו קישואים או ברוקולי בתהליך הכנה. והלבשה יכולה להיות קלה גם עם חלב צמחי!
אז אתם מתכוונים להכין את הלזניה בשרית המדהימה הזו? אל תהססו לשתף עם חברים דרך הרשתות החברתיות, כך שכולם ייהנו מהמתכון המושלם הזה. לא תשכחו ללקק את האצבעות אחרי כל ביס!