לחם טחינה ללא ביצים – מתכון קל ומדהים!

לחם טחינה מדהים ללא ביצים – מתכון אגדי

מי לא אוהב לחם? ובמיוחד כאשר מדובר בלחם טחינה שממלא את הבית בניחוחות משגעים? בדיוק כשהשמש שוקעת והאווירה מתחממת, לחם טחינה טרי מהתנור הוא הדבר הכי מושלם שיכול לקרות לכם. טחינה היא אחת מהתוספות הישראליות המוכרות והאהובות וביכולתנו לשלב אותה במשקה, במגוון סלטים או פשוט כתחליף לעוד קרם שיפוצה. אך ההפתעה הכי גדולה היא כאשר נכניס אותה לתוך בצק הלחם שלנו – התוצאה היא לחם אוורירי, נימוח ומלא בטעמים נפלאים, שמומלץ ללקק את האצבעות אחר כך!

זמן הכנת המתכון, רמת קושי ומספר מנות

  • זמן הכנה כולל: 60 דקות
  • רמת קושי: בינוני
  • מספיק ל: 8 מנות

הרכיבים הדרושים!

כדי להכין את הלחם המהמם הזה, נזדקק למספר מרכיבים פשוטים וזמינים, שיצרו עבורינו לחם טחינה שכולו טעם ומסורת. בבקשה, הכינו את המרכיבים הבאים:

  • 500 גרם קמח חיטה (אפשר קמח מלא)
  • 250 מ"ל מים חמימים
  • 100 גרם טחינה גולמית משגעת
  • 2 כפות סוכר חום
  • 1.5 כפות מלח
  • 1 שקית שמרים יבשים (כ-7 גרם)
  • 1 כף שמן זית מדהים
  • שומשום לקישוט (לא חובה, אך מוסיף המון)

לחם טחינה זה הוא ללא ביצים, כך שהוא מתאים גם לצמחונים, טבעונים או פשוט למי שמחפש גיוון נוסף ללא רכיבי הביצה.

שלבי ההכנה

ועכשיו מגיע השלב המרגש – הכנת הלחם! בבקשה, עקבו אחרי הצעדים הבאים וגלו כמה פשוט זה להכין לחם טחינה מושלם:

  1. בסיר קטן, נשמור את המים החמימים עם השמרים והסוכר. נערבב בעדינות ונחכה 10 דקות עד שיתחיל להקציף.
  2. בכלי ערבוב גדול, נמזוג את הטחינה ונוסיף את השום, המלח והשמן זית. נוסיף לאט את תערובת השמרים.
  3. נוסיף לאט את הקמח, עד שהתערובת מתחילה להתאחד לכדור בצק.
  4. נעביר את הבצק למשטח מקומח ונלוש אותו כ-10 דקות עד שיתקבל בצק רך ואוורירי.
  5. נניח את הבצק בקערה מכוסה, לחצי שעה לנפח.
  6. לאחר שהבצק התפח, נוריד אותו לאט לאט לנפח שלו, ונשבור אותו לשניים.
  7. ניצור רשים כל אחד מחצאי הבצק בצורה רצויה (כמו לחמניות או ככרות) ונניח בתבנית אפייה משומנת.
  8. נכסה את הבצק פולית ל-20 דקות נוספות להתפחה.
  9. בזמן שהבצק תופס, נחמם את התנור ל-220 מעלות צלזיוס.
  10. לפני הכנסתו לתנור, נמרח את הבצק בשמן זית וזורקים שומשום מעל.
  11. אופים במשך 25 דקות, עד שהלחם הזהב ייראה משגע.
  12. כשהלחם יוצא מהתנור, אנו ממליצים לתת לו להתקרר על רשת כדי להיות אוורירי ונעים מאוד.

תוספות ושדרוגים אפשריים

הלחם הזה גמיש וניתן לשדרגו בדרכים רבות. תוכלו להוסיף תבלינים כמו כמון או קימל לתוך הבצק. אפשר גם לשדרגו עם גבינה בולגרית או עורב במילוי טחינה נוסף שמוסיפים עוד שכבת טעם. שדרוגים נוספים יכולים לכלול ממולאים עם זיתים שחורים או קוביות ירק, שגם יהפכו אותו לארוחה קלילה ובריאה.

שאלות ותשובות

מה אם אין לי טחינה?
אפשר לשים רסק תפוחים או פרי מכורמל. זה ייתן לחם מתוק יותר, אך כדאי לנסות.

מה לעשות אם הבצק לא מתגבש?
יכול להיות שהשמרים לא פעילים או שהתוספת מים לא מספקת. שימו לב שהמים חמימים, ולא רותחים!

האם אפשר להשתמש בקמח מלא?
כן, ניתן להשתמש בקמח מלא, אך לדעתי תצטרכו קצת יותר מים כי הקמח המלא סופג יותר נוזלים.

כמה זמן אפשר לשמור את הלחם במקרר?
הלחם נשמר במקרר ימים מספר, ובמקרה חירום אפשר להקפיא אותו.

האם יש אפשרות להכין לחם טחינה שוב ושוב?
למה לא? כל ניסיון יותר טוב משנה הבאה. תמיד ניתן לגוון בתבלינים ומליות!

איך לדעת שהלחם אפוי?
כשהלחם מקבל צבע זהוב, יש להקיש בעדינות על底ו. אם זה נשמע חלול – הוא מוכן!

מה אני יכול להוסיף כדי לשדרגו?
גבינות צהובות עדינות יכולות לשדרג פלאים, במיוחד בתנור.

כמה קלוריות יש בלחם טחינה?
זה תלוי בכמה פרוסות אנו אוכלים, אבל כקירוב 150-200 קלוריות לפרוסה.

האם זה מתכון בריא?
בהחלט! מדובר בפרטיות קלות, מרכיבים פשוטים וטעימים.

האם ניתן לעשות את המתכון הזה בגרסה ללא גלוטן?
בוודאי, רק להחליף את הקמח בקמח תפו”ח או קמח ללא גלוטן אחר, והלחם ייצא לא פחות טעים!

לאחר שהכנתם את הלחם זה הזמן לשתף את המתכון עם החברים שלכם! לגלות להם את ההפתעות המדהימות שהכנתם, ולהפיץ את הטעמים הנפלאים של הלחם המושלם הזה. יהי לכם בתיאבון! ואנחנו מבטיחים לכם שאל תפספסו את המתכון הבא!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *