לחם שיפון מלא הבית שלכם לא יכול בלעדיו

מתכון ללחם שיפון מלא אגדי

האם אי פעם תארתם לעצמכם את כיכר הלחם המושלמת, כזו ששקטה מוכנה על השולחן, ריח משגע של לחם טרי יוצא מהתנור, ואתם מסבים לארוחת בוקר עם מעדנים בריאים ואורגניים? לחם שיפון מלא הוא המענה המושלם לחלום הזה, מושלם לארוחת בוקר או כתוספת לכל ארוחה. הוא מלא בטעמים, בריא ובעל נראות שאי אפשר להתעלם ממנה. בעבודת יד, עם מיתוס של סבתא, נהיה לו גם סיפור מאחוריו. כך אני נרגש לשתף אתכם במתכון שיפון המלא המדהים הזה. מגיע לכם ללקק את האצבעות! אני מבטיח לכם שזה מנה שכדאי להכין.

זמן הכנת המתכון: 20 דקות | זמן התפחה: 2 שעות | רמת קושי: בינונית | מספר מנות: 8 כיכרות קטנים

  • כיצד הכנתם לחם שיפון כזה?
  • תמיד התחשק לכם ללוש לחם בעצמכם?
  • מעולם לא הכנתם לחם? זה הזמן להתחיל!

הרכיבים הדרושים

יש משהו כל כך זורם בעבודה עם חומרי הגלם הללו, שילוב של שיפון מלא, מים וחומרי תפיחה. הכל נשמע פשוט, אבל התוצאה? wow!

  • 500 גרם קמח שיפון מלא
  • 400 מ"ל מים פושרים
  • 10 גרם מלח
  • 7 גרם שמרים יבשים (מומלץ כמובן גם שמרים טריים)
  • 1 כף דבש או סוכר חום
  • 1 כף שמן זית איכותי (לטעמכם)

ועכשיו, כשאנחנו יודעים מהם החומרים, אפשר לדבר קצת על החלופות. למשל, מי מכם שאוהב טעמים שונים, יכול לשלב בחומרים תוספים כמו אגוזי לוז קצוצים, צימוקים או אפילו מלפפונים חמוצים. הכל לגמרי מדהים! עכשיו, מספיק עם הדיבורים, בואו ניכנס למלאכת הכנת הלחם המושלם!

שלבי ההכנה

הילכו להן במרחקים, הגבינות והללוואי שיש כדור לחם משגע ליד? אז כפי שאתם בוודאי יודעים, הכנת לחם מצריכה סבלנות, אבל התוצאה שווה כל רגע של המתנה!

  1. נשפוך את הקמח לקערה גדולה.
  2. נמיס את השמרים במים הפושרים ולמערבב היטב עם הדבש או הסוכר החום.
  3. נחכה כמה דקות עד שהשמרים יתפחו ויוציאו בועות קטנות.
  4. נוסיף את תערובת השמרים לקמח, יחד עם המלח והשמן ונערבב עד שהכל יתאגד.”
  5. בשלב זה נמזוג את הידיים שלנו בקמח, ונתחיל ללוש את הבצק עשר דקות נוספות עד שיתקבל בצק אחיד.
  6. כאשר הבצק חלק ולא דביק, נשים אותו בקערה, ונכסה במגבת יבשה.
  7. נשאיר את הבצק לתפוח במקום חמים במשך שעתיים בערך (הוא יכפיל את נפחו).
  8. נסיר את המגבת ונשחרר את האוויר מהבצק על ידי לישה קלה.
  9. נחלק את הבצק לשניים ונדליק את התנור על 220 מעלות צלזיוס (בינתיים גם נכין תבניות אפייה).
  10. ניצור מהבצק כיכרות עגולות או מרובעות, כפי שנראה לכן/ם מתאים.
  11. נניח את הכיכרות בתבנית, נכסה שוב במגבת ונשאיר להתפחה נוספת של 30 דקות.
  12. לפני האפייה, נחתוך חריצים בעזרת סכין חדה על פני הכיכרות.
  13. נכניס לתנור ואחרי 30-35 דקות נפעיל על התנור טמפרטורה של 220 מעלות, עד שהן יהפכו לזהובות ויפות.
  14. נוציא את הלחמים מהתנור, ונניח להם להתקרר על רשת – אך אדם לא יוכל להימנע מלטפוס את ליצנות מחממת ואולי גם ללקק את האצבעות.

לאחר הכנת הלחם תופתעו לגלות לא רק את הריח המהמם אלא את הטעמים. מדובר בלחם אוורירי, נימוח, עם ניחוח של יום א'.

שדרוגים ותוספות אפשריות

כמה שדרוגים יכולים להקפיץ את הלחם לשיאים חדשים! זה אולי הזמן לדבר על האופציות השונות. תוכלו לשדרגו עם:

  • אגוזים קצוצים – נותנים לחם קריספיות משגעת.
  • צימוקים או דובדבנים מיובשים – מוסיפים מתיקות מפתיעה במרכז הלחם.
  • תמציות שונות כמו תמצית וניל, קינמון או אפילו יש לכם תמצית שקדים – שידרוג עולמי!
  • אפשר גם לשים בתהליך התפחה סומסום מעל הלחם לטעם קראנצ'י.

שאלות ותשובות על המתכון

מהו היתרון של לחם שיפון מלא?
לחם שיפון מלא מכיל סיבים תזונתיים רבים, מקנה תחושת שובע ומשפיע על רמות הסוכר בדם בצורה טובה יותר מאשר לחמים אחרים.

האם אפשר להשתמש בקמח שיפון חלק?
כן, אבל כדאי לדעת שהתוצאה תהיה שונה, הלחם לא יהיה כה כהה וגם יהיו לו מרקם שונה – וכל יופי הלחם הזה יאבד.

מה לעשות אם הבצק שלי יצא דביק?
אם הבצק דביק מדי, ניתן להוסיף מעט קמח חצי כף בכל פעם ועד שמתאזן.

האם ניתן להכין את הלחם בתבנית אינגליש קייק?
כמובן! זמן האפייה עלול להשתנות, לכן יש להבחין בלחם ליצירת הזהב על פניו.

מהו הסוד לתוצאה זהובה מושלמת?
כל סוד המושלם טמון באפייה משולבת עם טמפרטורה גבוהה.

כמה זמן מחזיק הלחם לפני שהוא מתחיל להתייבש?
לחם שיפון מלא מחזיק היטב בתחולה מכוסה במגבת ובתנאי מזג אוויר רגיל של 3-4 ימים.

האם אפשר להכין לחם שיפון ללא גלוטן?
לא ניתן להכין לחם שיפון ללא גלוטן, אך ישנם קמחים ללא גלוטן שיכולים לשמש לתחליף.

האם אפשר להקפיא לחם שיפון?
בוודאי! תוכלו להקפיץ את הלחם לאחר האפייה. לחם טרי קפוא עושה פלאים!

האם ניתן להשתמש במים מינרליים?
עקרונית כן, מים מינרליים שיכולים להוסיף טעם לא ניכר אם מתכון עבר בצורה טובה.

איך מומלץ לאחסן לחם שיפון?
אחסנת הלחם בכיסויים נמצאת על השולחן והוא יהיה טוב בעבודות מצוינות עם טעמים חדשים.

אם אהבתם את המתכון, שתפו אותו עם החברים והמשפחה שלכם! אני מבטיח לכם שאין דבר יותר מספק מאשר לחלוק מאכלים מדהימים, וכשזה מגיע ללחם שיפון המושלם – כולם ירצו להיות חלק מהחוויה! תהנו!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *