למה כולם מתאהבים בלחם עיראקי? גילינו את הסוד!

לחם עיראקי – טעם אמיתי מהלב

שום דבר לא משתווה לריח המדהים שעולה מהתנור כשאנו מכינים לחם עיראקי מתוק כמו של סבתא. האורחים שמגיעים לבקר מתכוננים לזמן נהדר וממכר, והרגע בו אנו חותכים את הלחם וכולם מתאספים סביב השולחן הוא פשוט אגדי! הכנת לחם עיראקי היא לא רק הכנת מאפה – היא חוויה משגעת שמחברת בין משפחות, טועמת תרבות ומביאה זיכרונות מתוקים. אז אמנם לא מדובר בעוד סתם לחם, אלא בלחם שמסמל את המסורת בצלחת, זהו אחד הלחמים שהכי טעים שיש!

זמן הכנת המתכון, רמת קושי, וכמה מנות זה מספיק

  • זמן הכנה: 1 שעה (כולל התפחות)
  • רמת קושי: בינונית
  • מספיק ל: 8-10 מנות

הרכיבים הדרושים

כעת, אחרי שהתרגשנו מהתהליך, הגיע הזמן לבדוק את רכיבי המתכון. לצורך הכנת הלחם העיראקי, אנו נשתמש בחומרים הבאים:

  • ק"ג קמח לבן (אם רוצים גירסה מלאה, ניתן לשלב חצי קמח חיטה מלאה)
  • 900 מ"ל מים חמים (לא רותחים, חמים כמו אמבטיה נעים)
  • 45 גרם שמרים טריים (או 15 גרם שמרים יבשים)
  • 50 גרם סוכר (למתיקות משגעת)
  • 30 מ"ל שמן זית (או שמן אחר שלוקח את הלחם למקום גבוה)
  • 20 גרם מלח (לא לשכוח את המלח, הוא מסמלת החיים!)
  • קמצוץ של קינמון (אם רוצים להוסיף טוויסט מיוחד)

הגרסה הבריאה

רוצים אוירה של בריאות? אין בעיה! המוזמנים יכולים להחליף חלק מהקמח בקמח דל פחמימות או קמח שקדים, והלחם נקרא לפעמים "לחם בריא" בשל השילוב הנכון של פחמימות מורכבות עם חלבון.

שלבי ההכנה

עכשיו כשיש לכם את כל החומרים, הגיע הזמן להתחיל בהכנה. שימו לב שתהליך ההכנה ייקח אתכם לנסיעה בזמן לתרבות העיראקית, אז בואו נתחיל!

  1. מניחים את השמרים בקערה עם 200 מ"ל מים חמים וסוכר ומניחים להם להתעורר במשך 10 דקות.
  2. בקערה גדולה יותר, מערבבים את הקמח והמלח.
  3. כשהשמרים קיבלו חיים, מזלפים את השמן וסוחטים את התערובת לתוך הקמח.
  4. יוצרים חלל במרכז תערובת הקמח ומוזגים את השמרים לתוך החלל.
  5. מוסיפים את שאר המים בהדרגה תוך ערבוב של הבצק.
  6. לשים את הבצק בידיים במשך 10 דקות עד שהבצק נהיה חלק וגמיש.
  7. מניחים לבצק לנוח בקערה מכוסה בניילון במשך שעה.
  8. קוטעים את הבצק והולכים להכין ממנו כדורים בגודל כדור טניס.
  9. מרדדים כל כדור לעלה עבה בעובי של 1 ס"מ.
  10. מחממים מחבת טפלון או מחבת ברזל על חום גבוה ומניחים עליה את הלחם לדקה מכל צד.

אחרי שהכנתם את כל הכדורים, הלחמים שלנו מוכנים! אתם תראו, לא תאמינו כמה מהפך של טעמים. מה שנשאר זה ליהנות מהמנה עם בן הזוג, החברים או אפילו בבראנץ' משפחתי.

תוספות אפשריות

הנה כמה רעיונות לשדרוגים שיכולים לקחת את הלחם העיראקי שלכם למקומות חדשים:

  • למרוח על הלחם חמאת אגוזים עם דבש – מתוק ומיוחד
  • להוסיף זיתים אתיופיים לתוך הבצק – זה מוסיף אבז כמעטי מלוח
  • לשדרג את הלחם עם גבינת פטה מעל – החמיצות מהגבינה מדהימה

שאלות ותשובות

האם ניתן להכין את הלחם גם ללא שמרים?
בהחלט. אפשר להשתמש בקמח שמרים כדי לקצר את התהליך.

מה קורה אם הבצק לא תופס?
אם הבצק לא תופס, כנראה שהשמרים לא היו פעילים. תמיד תוודאו את תאריך התוקף שלהם.

האם ניתן להקפיא את הלחם?
בוודאי! ניתן להקפיא את הלחם אחרי שהוא התקרר לחלוטין, ולטפח ברגע הרצוי עם טוסט מהיר.

האם הלחם ניתן לאחסן במקרר?
לא מומלץ, זה יגרום לו להתייבש. עדיף לאחסן במקום קריר ויבש.

האם אפשר להכין לחם עיראקי כמו קונספט טבעוני?
כמובן! פשוט להחליף את השמן בכדי מים והלחם יוותר טעים ועשיר.

מה הכמות של מים שצריך להוסיף בבצק?
הכמות תלויה בסוג הקמח, אם אתם משתמשים בקמח שיהיה יותר דחוס, ייתכן שתצטרכו יותר מים.

האם אפשר לשלב תבלינים בבצק?
בהחלט! אפשר לשחק עם תבלינים כמו כמון או פטרוזיליה שיכולים להוסיף טעמים נפלאים.

מה ניתן להוסיף על הלחם לפני האפייה?
שומשום ומלח ים אהובים על פני הלחם, מעניין את הטעם והטקסטורה.

אילו מנות ניתן להגיש עם הלחם הזה?
אפשר להגיש אותו עם מנות כמו חומוס או סלטים, או כבסיס לסנדוויצ'ים טעימים!

אז מיומנויות המטבח שלכם חייבות לבוא לידי ביטוי עם מתכון זה. הלחם העיראקי הוא פשוט עוד סיבה לחייך כל בוקר, ולא תמצאו דבר יותר מענג משלום על הלחם המוגש כשחברים באים לבקר. יחד עם אהבה ותשוקה לאוכל, תשתפו את המתכון הזה עם החברים שלכם ברשתות החברתיות, כי כמו שטוענים – מה שמגיע מהלב, עובר ישר ללב של האחרים.

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *