למה לחמניות כוסמין ללא מיקסר ישרו שפע טעמים

לחמניות כוסמין ללא מיקסר – מתכון אגדי

אם חשבתם שאתם זקוקים למיקסר כדי להכין לחמניות רכות, נימוחות ומדהימות, הגיע הזמן לשנות את הדעה הזו. נדבר על מתכון פשוט ונגיש, שמצליח להפתיע בכל ביס. הלחמניות האלה לא רק שישמרו עליכם מפני רעב, הן גם אותם לחמים ששמענו עליהם אצל סבתא כשהיה חורף בחוץ, והבית הצחין מניחוחות של אפייה. מוכנים להתאהב בלחמניות כוסמין שלא ידרשו מכם כלל מכונה? בואו נצא לדרך!

זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות

  • זמן הכנה: 45 דקות
  • זמן האפייה: 25 דקות
  • רמת קושי: קלה
  • מספיק ל: 12 לחמניות

המרכיבים הדרושים

המרכיבים ללחמניות כוסמין הן פשוטים, אך הם מייצרים טעם אגדי שאין לו תחליף. לפני שנתחיל, שימו לב: אפשר להמיר כמה רכיבים אם תרצו, וזה הקסם במתכון הזה.

  • 500 גרם קמח כוסמין מלא
  • 300 מ"ל מים חמימים
  • 10 גרם שמרים יבשים
  • 10 גרם מלח
  • 1 כפית סוכר (לפעולה המושלמת של השמרים)
  • 30 מ"ל שמן זית איכותי (או כל שמן שאתם אוהבים)
  • 1 ביצה (לא חובה, אפשר גם ללא ביצה לצמחוניים)

אם אתם מחפשים גרסה טבעונית, פשוט הוציאו את הביצה והוסיפו עוד 20 מ"ל מים. מומלץ גם לשחק עם התוספות – כמו קצח או שומשום על גבי הלחמניות.

שלבי ההכנה

עכשיו כשהכנו את כל החומרים, אפשר להתחיל עם ההכנה הקלה והמהירה.

  1. תחילה, יש לשים את השמרים והסוכר במים החמימים. לערבב ולחכות כ-10 דקות עד שנראה קצף (זה כמו קסם בראש ובראשונה).
  2. לאחר מכן, נשים בקערה את קמח הכוסמין המלא והמלח.
  3. נוסיף את תערובת השמרים עם המים והסוכר ואחר כך את שמן הזית (או שמן אחר שבחרנו).
  4. נערבב את כל המרכיבים יחד עד שמתקבל בצק. כאן כבר תתחילו להרגיש את ניחוח הלחם באוויר!
  5. נעביר את הבצק על משטח לעבוד ונתחיל ללוש אותו למשך כ-10 דקות. הבצק צריך להיות גמיש ואוורירי.
  6. נשמן קערה עם מעט שמן ונשים בתוכה את הבצק. נכסה במגבת ונשים במָקום חמים למשך שעה להתרוממות.
  7. אחרי שעת התרוממות, ננמיך את הבצק ונחלק לחתיכות בגודל כדור טניס. נגלגל כל חתיכה לכדי לחמנייה.
  8. נשים את הלחמניות על תבנית מרופדת בנייר אפייה, ונפזר מעל קצח או שומשום, אם נרצה.
  9. נכסה את הלחמניות במגבת ונשאיר אותם להתפח שוב למשך כ-30 דקות.
  10. חום התנור צריך להיות 200 מעלות צלזיוס – נכין תנור כך שיהיה מוכן להכנסת הלחמניות!
  11. לאחר שחלף הזמן, נאפות את הלחמניות במשך כ-20-25 דקות עד שהן משיגות גוון זהוב.
  12. וכשהן יוצאות מהתנור, תחכו שהן ייתקררו קצת (או שלא) – ללקק את האצבעות!

תוספות ושדרוגים אפשריים

כמו בעוד מתכונים, גם פה יש מקום לשדרוגים. אפשר לשדרג את הלחמניות האגדי הזה עם גבינות, זיתים, עשבי תיבול או אפילו זרעים כמו פשתן וקשיו. אם אתם אוהבים את הניחוחות של תיבול חמים, הוסיפו כמון טחון או טימין – זה משגע!

ואם יש לכם עוד רעיונות לתוספות, זה הזמן להביא אותם לשולחן – כולנו פתוחים למתכונים חדשניים.

שאלות ותשובות

מה ניתן להחליף בכדי לעשות את המתכון ללא גלוטן?
אפשר להשתמש בקמח תפו”ח או קמח חומוס, אך יש להוסיף מעט חלבון או ביצה על מנת לשמור על המרקם.

האם ניתן לאחסן את הלחמניות?
בהחלט! ניתן לשמור את הלחמניות בקופסה אטומה כך שיישמרו טריות למשך 3-4 ימים, וקל לחמם אותן שוב בתנור.

האם אפשר להגדיל את הכמות ול freezes?
כן, ניתן להקפיא את הלחמניות. מומלץ לקפוא כשהן מעט קרות, ולהפשיר על השיש או בחימום קל בתנור.

מה אפשר להגיש עם הלחמניות?
הלחמניות המושלמות האלה יילכו נהדר עם גבינות, סלטים או אפילו מחית טחינה – הכול טעים!

כמה זמן לוקח לבצק לתפוס?
באופן כללי, תהליך התפיסה של הבצק לוקח בסביבות שעה, אבל תזמון יכול להשתנות בהתאם לטמפרטורה בחדר.

האם יש טיפים לשפר את המרקם של הלחמניות?
כדי להגיע לתוצאה אוורירית יותר, מומלץ לא ללוש יותר מדי את הבצק ולקבוע העדפת זמן התפיסה.

האם זה אפשרי לשלב ירקות בלחמניות?
בוודאי! אפשר לקצוץ גזר, קישוא או זיתים בעדינות ולהוסיף אל הבצק לפני הלישה.

מה יקרה אם אדלג על השלב של הוצאת הבצק צמוד?
הבצק לא יתפוס כמו שצריך, ולכן חשוב להשקיע את הזמן בזה – התוצאה תהיה מושלמת!

האם צריך להתעסק בשמרים הרבה?
לא, השמרים פשוט צריכים מעל שעה כדי לפתח את המיומנויות שלהם.

למה כדאי להכין לחמניות כוסמין?
קמח כוסמין נחשב לבריא יותר מקמח חיטה, עם ערכים תזונתיים גבוהים ומדויקים – לכן זה דל פחמימיות ונעים לעיכול.

אז לא משנה אם אתם עושים זאת כי אתם פשוט מתים על לחם טרי או כי אתם רוצים להרגיש כמו השפים שאנחנו מעריצים, המתכון הזה הוא קלאסיקה חדשה עם טוויסט משגע. נסו לשתף את המתכון עם החברים שלכם ברשתות החברתיות, והראו שהמומחיות שלכם לא נגמרת במטבח!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *