מאפינס גזר טבעוני – מתכון קל ובריא לשבת

מאפינס גזר טבעוני – מתכון מדהים וממכר

אי אפשר שלא להתאהב במאפינס גזר המופלאים הללו! הם לא רק מעלפים ומושלמים, אלא גם בריאים וטבעוניים. כשם שגזר ידוע כירק בריא ושופע בטוב, כך גם מאפינס אלה מזמנים לכם חוויה מהנה לחיך ולבריאות. כל Bite בהם הוא חגיגה של טעמים ושלרוב גם מנגנון לדחוף אותנו לקופסה נוספת. חם מהתנור, אלו מאפינס שמומלץ להגיש בכל אירוע חברתי – מסיבוב דייטים עם חברים ועד לקפה של הבוקר עם ריבה.

זמן הכנת המתכון, רמת קושי, וכמה מנות

  • זמן הכנה: 15 דקות
  • זמן אפייה: 25 דקות
  • רמת קושי: קל
  • מספיק ל: 12 מאפינס

הרכיבים הדרושים

כיוון שהמאפינס הללו כל כך פשוטים להכנה, הם מתאימים גם למי ששואף לרמת האיכות המושלמת וגם למתחילים במטבח. אם ניסיתם בעבר להכין משהו עם גזר, אתם כבר יודעים שזה שילוב מנצח. כך שהאופן שתכינו את המאפינס יהפוך אותו למשגע!

  • 2 כוסות גזר מגורר
  • 1 כוס קמח חיטה מלא (או קמח תפו”א לגרסה ללא גלוטן)
  • 1/2 כוס סוכר חום
  • 1/3 כוס שמן קוקוס (או שמן זית)
  • 1/2 כוס חלב שקדים (או חלב צמחי אחר)
  • 1 כפית קינמון
  • 1/2 כפית סודה לשתייה
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/2 כוס אגוזי מלך קצוצים (או שוקולד מריר לקינוח מתוק)
  • 1/2 כפית וניל

שלבי ההכנה

וכעת, הכלים מוכנים, והלב שלכם מתמלא בציפייה! בואו נתחיל להרכיב את המאפינס המושלמים.

  1. נחמם את התנור ל-190 מעלות צלזיוס. נניח תבנית מאפינס עם מנג'טים.
  2. בקערה גדולה, נמזוג את השמן יחד עם הסוכר, ונערבב את השניים עד שהסוכר נמס לחלוטין.
  3. נוסיף את החלב, הקינמון והוניל, ונערבב היטב.
  4. נסננן את הגזר המגורר לתוך התערובת.
  5. בקערה נפרדת, נערבב את הקמח, סודה לשתייה והמלח.
  6. נוסיף את תערובת הקמח בהדרגה לתוך תערובת הגזר והחלב, ונערבב בעדינות.
  7. לבסוף, נוסיף את האגוזים ונערבב שוב.
  8. נמלא כל מנג'ט בתערובת כשלושה רבעים, ונכניס לתנור באש בינונית למשך 25 דקות.
  9. לאחר האפייה, ניתן למאפינס להתקרר במשך כ-10 דקות לפני שנוציא אותם מהתבנית.
  10. נהנינו?

והרי יש לכם עכשיו את המאפינס המדהימים והאיכותיים ביותר שיכולים להיות. אפשר להגיש אותם חמים או להניח להם להתקרר. הם פשוט מושלמים!

תוספות ושדרוגים אפשריים

ישנם אינספור דרכים לשדרג את המאפינס הללו! אתם גם יכולים לשלב רסק תפוחים לחיים נוספים, או מתוקים יותר כמו חמאת בוטנים להגשה. תרשו לעצמכם לשחק עם התבלינים: מוסיפים אגוז מוסקט, ציפורן, או אפילו קקאו. כל תוספת תיתן למאפינס טעם ייחודי ומיוחד.

שאלות ותשובות

האם אני יכול להחליף את קמח החיטה בקמח ללא גלוטן?

בהחלט. אפשר להשתמש בקמח תפו”א או בתערובת קמחים ללא גלוטן. חשוב לוודא שהתערובת מתאימה לאפייה.

איך אפשר לשמור על רכות המאפינס?

כדי לשמור על המאפינס רכים, כדאי לאחסן אותם בכלי סגור במקרר. אם הם התייבשו, אפשר לחמם אותם במיקרוגל כמה שניות.

האם ניתן להכין את המאפינס ללא סוכר?

כן! אפשר להחליף את הסוכר בדחפיו כמו דחפי תמרים או ממתיקים טבעיים אחרים.

כמה זמן אפשר לשמור את המאפינס?

המאפינס יישמרו במקרר עד שבוע. ניתן גם להקפיא ולהפשיר כשצריך.

האם יש אפשרות להכין את המאפינס בצורה קפיצית?

כן! כדאי לחלק את התערובת לשניים ולשים סוכר חום בסביבה, כך שיתקבל אפקט מעניין של השכבות.

מה אפשר להגיש עם המאפינס?

צירוף של יוגורט פרווה יכול להוסיף לחוויית הטעם. אפשר גם להכין רוטב שוקולד על בסיס מים כדי למרוח.

האם יש עוד ירקות שניתן להוסיף לתערובת?

כן, גזר עבד נהדר ולהכין מאפינס מפנק כשהירקות המיוחדים הללו יוסיפו שוב טעמים חדשים.

אפשר להכין את המאפינס ללא שמן?

אפשר לנסות להשתמש ברסק תפוחים במקום שמן, מה שבתורו ממלא את הדרישות הבריאותיות.

איך המאפינס יכולים להיות מתוקים יותר?

נוסף שוקולד מריר קצוץ יכניס מתיקות מובהקת. אפשר גם להתנסות עם דחפי דבש.

האם אפשר לעשות גרסה לא ממותקת?

בוודאי! פשוט הכניסו את התבלינים ותהנו מהטעם החם והרגוע.

מאפינס גזר הללו באמת משגעים וטעימים מאוד! זה הזמן להפתיע את החברים, לערבב או לצאת לכיתה הבאה של הבישול. אל תשכחו לשתף את המתכון הזה ברשתות החברתיות, תתפלאו כמה אנשים ייהנו ממנו!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *