מגלה את סוד הראגו בולונז המושלם אצלך בבית

הכנת ראגו בולונז המושלם

דמיינו את הרגע הזה כאשר אתם יושבים לשולחן, נרות דולקים מסביב וריח מופלא מתפשט ברחבי הבית. זהו הריח של ראגו בולונז, תבשיל המתרכז בו טעמים עמוקים, עשבי תיבול רעננים ואהבה רבה. ראגו בולונז הוא לא סתם אוכל, הוא חגיגה של טעמים, שמסמלת חיבור למשפחה ולחוויות המפעלות שלנו. אתם תגלו שבישול כזה לא רק משביע, אלא גם מטעין את הלב בזיכרונות מתוקים.

זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות זה נותן

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • זמן בישול: שעתיים
  • רמת קושי: בינוני
  • מספיק ל: 6 מנות

הרכיבים הדרושים

כדי ליצור את המעדן המדהים הזה, אתם תצטרכו את הרכיבים הבאים. יש משהו מיוחד באיך שכל רכיב תורם טאץ' אישי מהנסיון שלי, והם ביחד יוצרים את התוצאה המשגעת:

  • 2 כפות שמן זית
  • 1 בצל גדול, קצוץ דק
  • 1 גזר בינוני, קצוץ דק
  • 1 סלרי בינוני, קצוץ דק
  • 500 גרם בקר טחון (אפשר גם עוף או כבש)
  • 150 גרם בשר חזיר טחון (אופציונלי)
  • 100 מ"ל יין אדום (אני ממליץ על יין טוב, לא ירוד)
  • 400 גרם עגבניות קצוצות מקופסה
  • 2 כפות רסק עגבניות
  • 1 כף סוכר
  • מלח ופלפל שחור לפי הטעם
  • 2 מסמרי בזיליקום טרי (כשהם נראים לכם כבר ימעלו את הבית!)
  • 1/2 כפית קינמון
  • 100 מ"ל חלב
  • פסטה פנה או פטוצ'יני להגשה

שלבי ההכנה

כעת, בואו נצא לדרך. ההכנה היא פשוטה וגם מספקת, כך שתחושת ההצלחה תלווה אתכם בכל שלב.

  1. במחבת גדולה, מחממים את שמן הזית על חום בינוני.
  2. מוסיפים את הבצל והשום, ומבשלים עד שהבצל רך ושקוף.
  3. מוסיפים את הגזר והסלרי, ומבשלים עד שהירקות רכים.
  4. בינתיים, מוסיפים את הבשר הטחון והחזיר, ומערבבים היטב.
  5. מטגנים עד שהבשר משחים היטב.
  6. שופכים את היין האדום למחבת, ומאפשרים לו להתאדות (כחמש דקות).
  7. מוסיפים את העגבניות הקצוצות ורסק העגבניות.
  8. מתבלים במלח, פלפל, סוכר וקינמון.
  9. מבשלים על חום נמוך, עם מכסה חלקי, למשך שעה וחצי.
  10. בשלב הזה, מוסיפים את החלב ומערבבים עד שהרוטב סמיך ואחיד.
  11. מבשלים עוד כ-15 דקות נוספות.
  12. בזמן שהראגו מתבשל, מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן.
  13. מגישים את הראגו חם על הפסטה, ומקשטים בבזיליקום טרי.

מרכיבים חלופיים

כפי שציינו, יש מגוון שדרוגים שיכולים להפוך את הראגו בולונז לגן עדן קולינרי. אם אתם צמחוניים, אתם יכולים להשתמש בפטריות קצוצות ובצירי ירקות כדי להחליף את הבשרים. לגרסה טבעונית, צפו את המצרכים והשתמשו בשמנת צמחית במקום חלב. אם אתם מנסים להמעיט בגלוטן, פשוט בחרו פסטה ללא גלוטן.

תוספות ושדרוגים אפשריים

כדי להקפיץ את המנה, ניתן להוסיף טעמים נוספים כמו שטיש של זעתר או קמצוץ של חוויל – זה באמת משנה את הכל. ויש כאלה שאוהבים להוסיף עוד פרמזן מעל כדי שיתמוסס ויספק שיפור נוסף. כמו כן, יין אדום נוסף במחבת יכול להעניק טעמים מעמיקים של אופי. אני ממליץ גם לנסות להגיש את המנה עם ברווז מקורמל – זה מיוחד!

שאלות ותשובות

מה זה בעצם ראגו בולונז?
הראגו בולונז הוא תבשיל קלאסי מהעיר בולוניה שבאיטליה. מדובר במנת רוטב עשירה, שעשויה מבשר טחון, ירקות ועגבניות. התהליך ארוך ויסודי, אך התוצאה היא מענגת וממכרת.

למה יש שימוש ביין בתבשיל?
היין מוסיף עומק ועושר לטעמים של המנה, ועוזר לאזן את החומציות של העגבניות. כמו כן, הוא מעניק ניחוח נפלא.

האם אפשר להביא גרסה קלורית יותר למנה?
כן בהחלט! ניתן להשתמש בבשר חזה עוף או פילה דג כדי שהמנה תהיה דלת קלוריות יותר. ובנוסף, להקטין את כמות השמן. שדרגו שאר המרכיבים ומן הסתם תיהנו מתוצאה טעימה!

איך יודעים אם הראגו מוכן?
אם הרוטב סמיך, בעל צבע אחיד, והבשר רך ונימוח בפה, אתם על מסלול נכון. מומלץ לטעום ולוודא שהטעמים משולבים בהרמוניה.

אפשר לשמור את הראגו במקרר?
בהחלט! הראגו גם נשמר היטב במקרר ומשתבח עם הזמן. הוא מצוין גם כשמחממים שוב. רק שימו לב לחמם אותו היטב לפני ההגשה.

איך מתבלים נכון את המנה?
לא לפחד להיות נדיבים עם המלח והפלפל. טעמים נעימים הם אלו שעושים את ההבדל. אם אתם אוהבים מתוק, שימו קמצוץ סוכר. אם אתם אוהבים חריף, למה לא להוסיף קמצוץ חריף?

האם ניתן להכין את המנה מראש?
בהחלט! אפשר להכין את הראגו כמה ימים מראש ולחמם אותו שעה שלחם וטעים במועד ההגשה.

איזה פסטה מתאימה איתה?
בולונז הכי משתדרגת עם פסטה כדוגמת פנה או פטוצ'יני, אך אתם יכולים לבחור כל סוג פסטה שאתם אוהבים.

מה ניתן להוסיף או להוריד מהמתכון?
אל תחששו לשחק עם כמויות של ירקות או להוסיף מרכיבים שאתם אוהבים – כמו פטריות או קישואים.

איך אפשר להפוך את המנה למשגעת יותר?
שילוב של תבלינים כמו רוזמרין או מרווה יכול להקפיץ את המנה לטעמים חדשים ומדהימים. אל תשכחו גם להגיש בקישוט עם גבינת פרמזן מפוררת לקישוט.

לאחר שתכינו את ראגו הבולונז הכה טעים הזה, אל תתביישו לשתף את המתכון הזה ברשתות החברתיות או להפיץ לחברים. ספרו להם על החוויה, על הדרך והזמן שניתן להשקיע למנה מדהימה שכמו של אמא. המתכון הזה הוא חגיגה של טעמים, אהבה והנאה משותפת. בתיאבון!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *